Jet-Sol Liga: előnyben a címvédő az aranycsatában

2014. május. 26., 10:40   |    

Jet-Sol Liga: előnyben a címvédő az aranycsatában

A Jet-Sol Liga Női Labdarúgó NB I 2013-14-es idényének döntőjében az alapszakaszt és a rájátszást is megnyerő MTK Hungária esélyesebbnek számított az Astra HFC elleni meccs előtt, de végül “csak” tizenegyespárbajban tudta megszerezni az aranyéremhez szükséges kettőből az első győzelmét.

Akik évek óta figyelemmel kísérik a magyar női futball élvonalát, de különösen az Astra HFC mérkőzéseit, biztosak lehettek abban, hogy Dombó János olyan csapatot küld majd pályára a lényegesen esélyesebb MTK ellen, amely az optimális taktikát választva, az utolsó pillanatig küzdve megnehezítheti ellenfele dolgát.

Így is lett, annak ellenére, hogy bő félóra után, Pádár Anita kapufájával az MTK nagyon közel járt a gólhoz, a félidő hajrájában, a 45. percben azonban Megyes, Sebestyén, Godvár akció végén, utóbbi tette fel az I-re a pontot. Alaposan felpörgött a meccs, mert az MTK még a szünet előtt egyenlíteni tudott, Pádár váltotta gólra a Papp Dóra elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt.

A tökéletes dramaturgiára jellemző, hogy szünet után – miközben mindkét oldalon voltak helyzetek – fordított az MTK, a néhány perccel korábban ziccerben hibázó Méry Rita juttatta előnyhöz a címvédőt. Korántsem volt még vége, a hajrára a védelemből előre, a támadók közé vezényelt Telek-Sümegi Éva a 77. percben egyenlíteni tudott – mindez azt jelentette, hogy a bajnoki döntő első mérkőzését 11-esek döntötték el. Itt sem akármilyen forgatókönyvet láthatott a közel 300 néző: döntés csak a hatodik párban született, amikor Fogl Katalin a keresztléc fölé bombázta a labdát – nyert az MTK, és vasárnap este, Csepelen akár begyűjtheti újabb aranyérmét. Ha viszont az Astra tud nyerni, egyenlít a párviadalban, és harmadik meccsre kerül sor: érdekesség, hogy az lehet akár a „visszavonuló”, több mint száz éves MTK stadion búcsúmeccse...

A 3. helyért folyó párviadalban a Ferencváros igyekezett minél hamarabb eldönteni a Viktória-Trend Optika FC elleni meccsét. A 3. percben Zeller Dóra lépett ki a védők közül és könnyedén emelte a hálóba a labdát. Erre a gólra még volt válasza a Viktóriának, a 31. percben az osztrák Heike Manhart egy kezezés miatt megítélt büntetőből egyenlített, ám a fordulás előtt, hasonló szituációban (a szombathelyi kapu előtt Tischler kezére pattant a labda) Vőfély Noémi ismét a Ferencvárost juttatta előnyhöz. A második félidőben rájárt a rúd a Viktóriára, Mitterstiller Csabának nyolc perc leforgása alatt három kulcsemberét, Ferencsiket, Manhartot és Szakonyit kellett sérülés miatt lecserélnie, sőt a Fradi – egy védőhibát kihasználva – Bognár Enikő révén megduplázta előnyét. A lefújás előtti pillanatokban Kun Barbara szépített ugyan, de a képlet már nem változott: a Ferencváros győzelemmel utazik Szombathelyre, és ha ismét nyer, megszerzi a bronzérmet.

Az erősebb alsóházi párban, a két csapat hagyományainak megfelelően, szoros meccset vívott a Femina és az UTE. A találkozó egyetlen gólját a 25. percben, a megsérült Hegyi Szilvia helyére beálló Folk Zsuzsanna szerezte a találkozó hajrájában – ezzel a rákospalotaiak várhatják előnnyel a pénteki, második mérkőzést. Szegeden a kiesés ellen folyó harcban a győzelmet jobban akaró csapat nyert, méghozzá tekintélyes különbséggel. Bő harminc perc játék után, szöglet nyomán, Szil Tünde fejelte a hazaiak első gólját, majd a fordulás után Zimányi Kovács Anikó szerzett szép átlövésből gólt. Novotny Gréta, a vendégek kapusa kivédte ugyan Szil büntetőjét, ami különösen abban a pillanatban számított sokat, amikor Vachter Zsófia távoli, pontos lövésével 2-1-re szépített a Honvéd. Hiába jött azonban fel a vendégcsapat a 65. percben egygólos különbségre, a hajrá a szegedieké volt és Szil, Papp és Szalai góljaival megérdemelten nyertek.

Jet-Sol Liga, Női Labdarúgó NB I
Helyosztók, 1. mérkőzések
Döntő. MTK-Hungária – Astra HFC 2-2, 11-esekkel 4-3

A 3. helyért:
Ferencváros – Viktória-Trend Optika FC 3-2

Az 5. helyért:
1. FC Femina – UTE 1-0 (0-0)

A 7. helyért:
Szegedi AK – Bp. Honvéd 5-1.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS