Jet-Sol Liga: Kezdődik a rájátszás

2019. május. 24., 21:03   |    

Jet-Sol Liga: Kezdődik a rájátszás

A következő mérkőzéseken el dől el a legfontosabb helyezések sorsa a női élvonalban: a bajnoki címért a Fradi és az MTK, a bronzért a DVTK és a Haladás-Viktória csap össze; míg a feljutásért a Kelen SC és a MOL Vidi FC küzd meg.

Az FTC-Telekom csapata 16 pontos előnnyel nyerte meg a Jet-Sol Liga 21 fordulóból álló alapszakaszát. Dörnyei Balázs vezetőedző együttese remek szezont fut, egyetlen egy mérkőzését veszítette csak el az idényben – az ellenfél a ligában a második helyen álló MTK volt. A kék-fehérek még egyszer megmérkőznek a ferencvárosiakkal: a bajnoki döntőben esélyük lesz megvédeni bajnoki címüket.

– Hiszek a játékosokban és az elvégzett munkában. Nagy meglepetést nem tud okozni egymásnak a két együttes, hiszen sok meccset játszottunk egymással. Apróságok dönthetnek majd, az adott napi forma, a kulcsjátékosok állapota. Természetesen akkor lennénk elégedettek a szezonnal, ha két aranyéremmel zárnánk. A kupagyőzelem a hab, de a tortát még ki kell sütniük hozzá a lányoknak – nyilatkozta Dörnyei Balázs.

Az MTK 14 győzelemmel, 2 döntetlennel és 5 vereséggel teljesítette az alapszakaszt.

A rájátszás menetrendje:
A bajnoki döntő két győztes mérkőzésik tart és az M4 Sport mindegyik találkozót élőben közvetíti. 
1. meccs: 05.27., hétfő, 15:00: FTC–MTK 
2. meccs: 06.02., vasárnap,14:00: MTK–FTC 
3. meccs, ha szükséges: 06.05., szerda, 20:00: FTC–MTK

A harmadik helyért:
1. meccs: 05. 25., szombat, 17:00: DVTK–Haladás-Viktória
2. meccs: 06. 02., vasárnap, 16.00: Haladás-Viktória-DVTK

– Ahogy előző években, most sem mi vagyunk a döntő esélyesei, de bízom benne, hogy hasonló forgatókönyv fog érvényesülni – fogalmazott az MTK vezetőedzője, Cseh András, akinek csapata az előző két kiírás végén elhódította a bajnoki címet. – Ha lehetne, az őszi Astra és a tavaszi Ferencváros elleni mérkőzésünket játszanánk újra, de a többi találkozónk jól sikerült. A döntőben a maximumot kell nyújtanunk. Egyszer már le tudtuk győzni a Fradit ebben a szezonban, miért ne sikerülhetne még egyszer? 

A bronzcsatát a Jet-Sol Liga alapszakaszában 3. helyen végző DVTK (40 pont) vívja a negyedik Haladás-Viktóriával (35 pont).

– Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, kis szerencsével döntőt is játszhattunk volna, de e miatt már nem érdemes szomorkodnunk. Folyamatosan fejlődik a csapat és most a bronzérem megszerzése a célunk. Remélem, nem lesz semmilyen feszültség a kispadok között, mint legutóbb Szombathelyen volt. Az ellenfelünk jó csapat kiemelkedő képességű játékosokkal, akik ellen kulcsfontosságú lesz a jó védekezés – fogalmazott Fórizs Sándor, a miskolciak mestere. A Diósgyőri VTK egy érmet már begyűjtött a szezonban: a FÖRCH Női Magyar Kupa ezüstérmét, e mellé még a bajnoki bronzzal tenné teljessé a szezont.

A Haladás-Viktória egy helyet már biztosan javít tavalyi teljesítményéhez képest, akkor ugyanis az 5. pozíciót foglalta el. Simon Attila vezetőedző a mutatott játékkal is elégedett:

– A célunk az volt, hogy előre tudjunk lépni és ez a tabellán és a játékban is sikerült. A bajnoki rajtnál a negyedik helyet céloztuk meg, a hátterünk miatt is ez a realitás. De az alapszakasz utolsó találkozója után azt mondtam a lányoknak, van még dolgunk. Szakmailag nézve ez a „kisdöntő” is nagy ajándék nekünk. Mivel sokszor játszottunk már a DVTK ellen, újat kell húznunk és bátrabban kell fociznunk, hogy legyen esélyünk.

A Jet-Sol Liga következő kiírásában biztosan valamelyik idei NB II-es bajnok is szerepet kap majd: AZ MLE 8. helyezettként kiesett, a helyéért Kelen SC és a MOL Vidi FC küzd meg egymással.

Harc a feljutásért:

A feljutás két mérkőzésen dől el. A győztes a következő szezont az NB I-ben kezdheti meg. 
1. meccs: 05. 25., szombat, 14:00: Kelen SC–MOL Vidi FC 
2. meccs: 06. 1., szombat, 13:00: MOL Vidi FC–Kelen SC

A vesztes  Szent Mihállyal játszhat osztályozót:
1. meccs: június 8-9.: Szent Mihály–NB II rájátszás 2.
2. meccs: június 15-16.: NB II rájátszás 2.–Szent Mihály

Nem mondtuk ki a szezon elején, hogy fel akarunk jutni, a cél a dobogó volt. Az elejétől kezdve hittünk viszont benne, hogy jó szezonunk lesz. Az első félévünk nagyon stabil volt és ez erőt adott a folytatáshoz – nyilatkozta a Kelen SC edzője, Könczey Zsolt.

A két NB II-es csoportgyőztesek párharcának vesztesének a Jet-Sol Liga 7. helyén végzett Szent Mihály ellen még lesz esélye kiharcolni a feljutást.

– Technikailag és taktikailag megállnánk a helyünket az NB I-ben, de mentálisan még nem minden csapattagunk van erre felkészülve. Ezen kell még dolgoznunk, ha fel akarunk jutni és bent is akarunk maradni – tette hozzá Könczey Zsolt.

Ahogy a Kelen a keleti, úgy a MOL Vidi FC is veretlenül nyerte meg a nyugati csoport és 109-6-os gólkülönbséget hozott össze a szezonban. 

Az utolsó, Sopron elleni fordulót követően Róth Magdolna női szakági koordinátor nyilatkozott a molvidi.hu-nak:

Ezen a mérkőzésen nem a bajnoki cím sorsa volt a kérdéses, hanem a veretlenségünk megőrzése, illetve Trampler Kinga gólkirálynői címe. Ezúton szeretném megköszönni az SC Sopronnak a fogadtatást, hiszen a mérkőzésre a városi stadionban került sor, játékosaik sorfalat álltak nekünk. Szintén szeretném megköszönni a klubnak és szurkolóinknak az egész szezon során nyújtott támogatást.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS