Jet-Sol Liga: Közelít az MTK-hoz a DVTK

2018. április. 23., 15:10   |    

Jet-Sol Liga: Közelít az MTK-hoz a DVTK

A Jet-Sol Liga rájátszásának 3. fordulójában a Ferencváros 4-1-re legyőzte az MTK Hungáriát, a DVTK 2-1-re nyerni tudott Győrben.

A Ferencváros első helye már korábban biztossá vált a felsőházban, az MTK Hungária és a DVTK azonban nagyot küzdhet egymással a bajnoki döntő még kiadó helyéért. A diósgyőriek a hétvégi fordulóban a szünetben még egygólos hátrányban voltak az ETO otthonában, de Süle Dóra góljára a fordulás után a DVTK két légiósa is válaszolt, előbb Veldman majd Olar volt eredményes, így alakult ki az 1-2-es végeredmény.

A tavalyi döntő két résztvevőjének meccsén a Ferencváros nem adott esélyt a rengeteg sérültje miatt némileg tartalékosan felálló, címvédő MTK-nak, a 7. percben már 2-0-ra vezetttek a zöld-fehérek, Fenyvesi Evelin után Diószegi Fanni is gólt lőtt. A 20. percben Sladana Bulatovic talált az MTK kapujába, a második félidőben, Varga Luca öngóljával már 4-0 volt az állás. A 90. percben Nagy Lilla szépített, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

Az MTK és a DVTK között már csak három pont a különbség a kék-fehérek javára, és miután a címvédő jövő héten is a Ferencvárossal játszik, a DVTK pedig otthon méri össze erejét az ETO-val, akár el is tűnhet a különbség az utolsó két forduló előtt. Az izgalmakat fokozza, hogy az MTK és a DVTK az utolsó fordulóban egymás ellen játszik Miskolcon, vagyis könnyen elképzelhető, hogy ez lesz az a találkozó, amely eldönti, melyik csapat futhat neki az aranycsatának. A DVTK egy döntőben már egész biztosan ott lesz, csütörtökön 20.00 órától a Hidegkuti Nándor-stadionban méri össze erejét a Ferencvárossal a Förch Női Magyar Kupa fináléjában.

Az alsóházban a Haladás Viktória Szakonyi Emese és Siklér Kinga első félidei triplájával és Heike Manhart góljával 7-0-ra nyert a pont nélküli Újpest FC ellen. Az Astra és a Kóka egymás elleni bajnokiját szerdán rendezik.

Közben eldőlt, hogy az NB II Keleti csoportját a szegedi Szent Mihály nyerte meg, a Nyugati csoportban a PMFC-Keresztes Lovagok és a Videoton FC küzd egymással az első helyért.

Jet-Sol Liga, felsőház, 3. forduló:

Ferencváros-MTK Hungária 4-1 (3-0)
ETO FC Győr-DVTK 1-2 (1-0)

Alsóház:

Haladás Viktória-Újpest FC 7-0 (6-0)

Az ETO-DVTK mérkőzés fotói:


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS