Jet-Sol Liga: kupaformában játszva győzött a Ferencváros

2015. augusztus. 24., 17:11   |    

Jet-Sol Liga: kupaformában játszva győzött a Ferencváros

A légiósok játszották a főszerepet a Jet-Sol Liga 2. fordulójában. Az MTK Hungária FC az erdélyi Herczeg Andrea remeklésének köszönhetően ütötte ki az újonc Győri ETO-t, a Ferencvárosi TC a feltartóztathatatlan afrikai duó, Ebere Orji és Lizzy Addo vezérletével gázolt át a bajnokságban gólzáporos győzelemmel rajtolt Astra HFC-n, és az 1. FC Femina – Viktória-FC mérkőzés egyetlen gólját is a szombathelyiek osztrák középpályása, Heike Manhart lőtte.

A forduló nyitómérkőzésén, az MTK Hungária – Herczeg Andrea nemzetközi szinten is sokcsillagos játékával – 9-0-ra legyőzte az újonc Győri ETO-t. A tavaszi hajrát sérülése miatt kihagyó középpályás lőtt okos, lőtt szép, lőtt fineszes gólt, sőt mellette gólpasszokkal, és finom indításokkal is segítette csapatát. A mezőny legjobbja mellett nagy kedvvel játszott (sőt, rég játszott ilyen jól), Kaján Zsanett, továbbra is igazi vezér Hummel-Smuczer Angéla, és remekül szállt be a szünetben Pádár Anita és Nagy Ágnes is. A kék-fehérek bombaerős keretéből Papp Dóra, Méry Rita, Vesszős Mercédesz, Tóth I Alexandra, Gál Tímea és Vicsek Nóra még csak pályára sem lépett – máris látszik, a 2015-2016-os szezonban is nagyon erős lesz az MTK.

A földön fekvő oroszlánba illetlenség belerúgni, a legkisebb mértékben sem ez a cél – de a két csapat közti különbség még ennél is lényegesen nagyobb volt. A történeti hűséghez tartozik, hogy az ETO-nak is voltak lehetőségei – a másik oldalon viszont kapu közeli ziccerek maradtak ki, szinte számolatlanul. A különbség ugyan az eredményben és a játék képében mellbevágó volt, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ETO-t, különösen, ha sikerül a következő napokban, hetekben erősödnie, (hiszen a Lantos Sportközpontban egyetlen új győri sem lépett pályára), "temetni kéne", hogy az újoncnak ne lenne esélye arra, hogy tisztes eredményt elérve kiharcolja a biztos, csont nélküli bennmaradást.

A bajnokság első rangadójaként várták a szurkolók a Ferencváros és az Astra mérkőzését. A Fradi – a Bajnokok Ligája selejtezője miatt – nem lépett pályára az első fordulóban, így a bajnokcsapat számára egyben az idénynyitót is jelentette a csepeliek elleni meccs. Alkalmasint nem csak a kellemes nyári idő volt az oka, hogy tekintélyes létszámú nézősereg, mintegy 5-600 szurkoló nézte a Kocsis Sándor Sportközpontban a Ferencváros afrikai különítményének parádéját.

Dombó Jánosnak, a vendégcsapat edzőjének igaza volt, amikor azt mondta a találkozó előtt, ha erősödött is nyáron a csapata, nekik még időre, hónapokra van szükségük ahhoz, hogy elérjék a két nagyágyú, a Ferencváros és az MTK szintjét. A rangadón is hamar kiderült, a zöld-fehérek légiós különítménye – minden szempontból – más nagyságrendet jelent.

Lizzy Addo és Ebere Orji rengeteget futva, szellemesen, és ami a hazai csapat szempontjából talán a legfontosabb, eredményesen játszott: hiába áll jó erőkből az Astra védelme, nem tudta követni őket. Bár a ghánai Addo lőtte a meccs első két gólját, a főhős ezúttal is a nigériai Orji volt, aki a tavasszal megismerthez képest új arcát is mutatta: előkészítő volt, tökéletes átadással szolgálta ki Addót.

Megnyerte története első NB I-es mérkőzését a Kóka-FNLA, Berla Attila csapata Szegeden győzött 2-0-ra. A „történelmi” első gólt Gruber Brigitta lőtte a 13. percben, majd a második félidőben, a nem sokkal korábban beállt Csiki Anna állította be a végeredményt. A szegedi csapat sokkal jobban, összeszedettebben, ha úgy tetszik biztatóbban játszott, mint egy hete, a győri idénynyitón. Sőt, azt is mondhatjuk, a Boszorkányok óriási esélyt szalasztottak el: az ötödik perc végén, természetesen még 0-0-nál, Szil Tünde tizenegyest hibázott – pontosabban, Barti Luca védett.

Visszafogottabb mérkőzést játszott az 1. FC Femina és a Viktória-Trend Optika FC. Mindkét csapat a felsőházba készül, szeretné betölteni a tavalyi bronzérmes Dorogi Diófa visszalépésével felszabadult helyet – legalább is a szavak szintjén, mert a játékban ebből vajmi keveset láttunk. A mérkőzés összképe alapján a szombathelyi csapat rászolgált a győzelemre, miután többet birtokolta a labdát és valamivel több ötlet is volt a játékosokban: de igaz az is, hogy Heike Manhart szabadrúgásból lőtt gólján kívül a vendégeknek sem volt helyzete – igaz, a hazai csapatnak sem.

A hétvégén rendezték a Förch Női Magyar Kupa első fordulóját is. Az erőnyerő Nyíregyháza mellett az Újpesti TE, a Budapest Honvéd, a ZTE-Angels, a SFAC Sopron, a Debreceni EAC, a Monor és a Pécsi MFC vette sikerrel az első akadályt, ez a nyolc csapat csatlakozik a kupaküzdelmekbe bekapcsolódó élvonalbeli csapatokhoz.

Jet-Sol Liga, 2. forduló:

MTK Hungária FC – ETO FC Győr 9-0 (3-0)
Szegedi AK Boszorkányok – Kóka FNLA 0-2 (0-1)
Ferencváros – Astra HFC 5-0 (3-0)
1. FC Femina – Viktória-Trend Optika FC 0-1 (0-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS