Jet-Sol Liga: lélektani és pályaelőny a Fradinál

2016. május. 14., 09:59   |    

Jet-Sol Liga: lélektani és pályaelőny a Fradinál

Vasárnap 16.15 órakor a Bihari úti Törekvés-sporttelepen megkezdődik a Jet-Sol Liga aranycsatája. A közelmúlt eredményei a Ferencváros sikerét ígérik, de az MTK Hungária feltámadása sem lenne meglepetés.

A "feltámadás" kitételt, persze, csak a Ferencváros elleni mérkőzések vonatkozásában lehet használni az MTK Hungáriára, hiszen Medgyes Péter együttese a Fradin kívül nem sok riválisa ellen veszített pontokat az elmúlt egy évben. A zöld-fehéreket viszont immár tíz mérkőzés óta nem tudta legyőzni az MTK, legutóbb a 2014-2015-ös idény alapszakaszában diadalmaskodott legnagyobb riválisa ellen a Medgyes-csapat.

Azóta a Fradi megnyert egy kétmeccses bajnoki döntőt, egy Magyar Kupa-döntőt, néhány hete egy Magyar Kupa-elődöntőt, valamint további öt bajnoki mérkőzést a nagy rivális ellen, míg egy összecsapás döntetlennel zárult. Ez a tízmeccses sorozat a Ferencváros sikerét ígéri, de érdemes figyelembe venni, hogy az igazán fontos párharcok minden esetben roppant szorosak voltak. Sőt: ezeken a rendes játékidőben nem tudta legyőzni ellenfelét a Fradi, a fent említett négy rangadó egyaránt tizenegyesrúgásokkal dőlt el. A jelenlegi bajnoki kiírásban szeptemberben 3-2-re, novemberben 4-3-ra nyert a Ferencváros, áprilisban 0-0-ra végeztek a felek, és a szoros meccsek sorából egyedüliként kilógó találkozón, május elején 5-0-ra nyertek Dörnyei Balázs tanítványai, igaz, egy erősen tartalékos MTK ellen.

A bajnoki döntő két nyert mérkőzésig tart, vasárnap 16.15-től a Törekvés sporttelepen rendezik az első meccset, május 23-án pedig a BKV Előre pályáján kerül sor a második összecsapásra. Ha a két mérkőzés után nem dől el a bajnoki cím, a Ferencváros pályaválasztásával rendezik meg a harmadik találkozót.

A kék-fehéreknél sérülések nehezítették az idény hajrájában a szakmai stáb dolgát, de Medgyes Péter azt ígéri, a bajnoki döntőre minden kulcsjátékost csatasorba tud állítani. Az MTK szakvezetője elismerte: a Ferencváros jelenleg előrébb tart, mint saját csapata, de ez nem jelenti azt, hogy együtteséből bárki is eleve feladná a bajnoki cím visszaszerzésének lehetőségét.

- Jól sikerült a felkészülésünk, de a legjobb esélyünk az lehet a sikerre, ha megpróbáljuk elrontani a Ferencváros játékát. Mindenki nagyon motivált, a lányok szeretnének bizonyítani a Ferencváros ellen a közelmúlt vereségei után. Úgy gondolom, nekünk is ugyanúgy megvan az ötven százalékunk a sikerre, mint a Ferencvárosnak - így az MTK szakvezetője.

Kollégája, Dörnyei Balázs azt emelte ki, hogy a két csapat tökéletesen ismeri egymást, így sok újdonságot egyik sem várhat a másiktól.

- A célunk az, hogy megnyerjük a bajnokságot, lehetőlég két mérkőzés alatt. Van egy jól kialakult játékunk, amely az agresszív letámadásra épül, ezt szeretnénk a döntőben is hozni. Tudjuk, mire számíthatunk az ellenfelünktől, az önbizalmunk is rendben van. Szerencsére minden játékosom egészséges, és sikerre éhesen várja a finálét - bizakodott a Ferencváros szakvezetője a finálé vasárnapi első felvonása előtt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS