Jet-Sol Liga marad a női NB I

2014. június. 04., 10:35   |    

Jet-Sol Liga marad a női NB I

A női élvonalbeli bajnokság névszponzora meghosszabbította lejáró szponzorációs szerződését, így a következő idényben is Jet-Sol Liga néven fut a női NB I.

Illyés Gábor, a Jet-Sol cég üzletfejlesztési igazgatója arról tájékoztatta az MLSZ női bizottságát, hogy az idei bajnokság tapasztalatai és különösen a bajnoki döntő élvezetes és izgalmas csatája után a vállalat úgy döntött, a következő idényben is támogatni kívánja a női NB I-et. A cég a 2014-2015-ös bajnokságban is 20 millió forintot áldoz a női labdarúgásra. Vági Márton, az MLSZ főtitkára elmondta, hogy a szövetség ezt az összeget további 4 millió forinttal egészíti ki, azaz jövőre az idei 20 helyett 24 millió forintot osztanak majd ki az élvonalban szereplő nyolc csapat között.

- A motivációnk ugyanaz, mint egy évvel ezelőtt, amikor a női labdarúgás támogatása mellett döntöttünk. Mindig is segítettük a vállalaton belül a kollégák számára a sportolását, megítélésünk szerint az amatőr sport minden formájának támogatása társadalmilag fontos feladat - mondta az mlsz.hu-nak Illyés Gábor. - A Jet-Sol Ligában szereplő hölgyek, fiatal lányok többnyire amatőrként űzik a sportágat, és ameddig ezt megengedhetjük magunkat, szeretnénk támogatni a labdarúgásukat. Tetszett az idei bajnokság lebonyolítása, az utolsó játéknapig sikerült izgalmassá tenni az idényt. A bajnokság utolsó néhány meccsére személyesen is ki tudtam menni, és amit ott tapasztaltam, az megerősített abban, hogy érdemes támogatni a női labdarúgást. A meccseken látott lelkesedés, küzdés, a jó értelembe vett amatőr szemlélet szívbe markoló volt, és számomra sokkal szimpatikusabb, mint a kőkemény profi labdarúgás. Fontos visszajelzés volt számunkra az is, hogy a klubok roppant hálásak voltak a támogatásért, mert a hozzájuk eljutó összeg jelentős segítséget jelentett a működésükhöz.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS