Jet-Sol Liga: nagy a verseny a bajnoki döntőért

2018. április. 16., 09:18   |    

Jet-Sol Liga: nagy a verseny a bajnoki döntőért

A Ferencváros már korábban bebiztosította helyét Jet-Sol Liga döntőjében, de a másik finalista helyért még hárman küzdenek.

Az MTK Hungária az előző fordulóban, a DVTK elleni győzelmével nagy lépést tett a rájátszás második helyének megszerzése felé, de a hétvégén váratlan vereséget szenvedett az ETO FC Győr otthonában, így nem tudott közelebb kerülni az aranycsatához. A bajnokság elején remeklő győriek kerete sokat gyengült a bajnokság közben, és ez meglátszott az eredményeiken is, a november elején, az Újpest ellen aratott győzelmük után nem nyertek bajnoki mérkőzést. Egészen mostanáig. A címvédő elleni összecsapáson a szünetben még hátrányban volt az ETO, de a fordulás után Sipos Lilla kiegyenlített, majd a hajrában Süle Dóra duplájával megfordította az állást és 3-1-re megnyerte a meccset.

A felsőház másik meccsén a DVTK nagy csatára késztette az éllovas Ferencvárost, Diószegi Fanni 9. percben szerzett góljára Vachter Fanni révén már a 15. percben válaszolni tudott, és egészen a 91. percig úgy tűnt, otthon tudja tartani az egyik pontot. A hosszabbításban azonban Mosdóczi Evelin találatával a Fradi visszavette az előnyt, és megnyerte a mérkőzést. A magyar felnőtt- és korosztályos válogatottakra, valamint minőségi légiósokra építő Ferencváros zsinórban negyedszer került a Jet-Sol Liga döntőjébe, ám Dörnyei Balázs csapata hiába szerezte a legtöbb gólt (és kapta idáig a legkevesebb találatot), tavaly már megtapasztalta: a két nyert mérkőzésig tartó fináléban bármi megtörténhet!

A Ferencváros már biztosan pályaelőnyben kezdi meg a két nyert meccsig tartó bajnoki döntőt, de az ellenfél kilétére csak a későbbiekben derül fény. Az MTK öt ponttal előzi meg az ETO-t és hattal a DVTK-t, de a hátralévő négy meccsen még 12 pontot lehet szerezni, vagyis mindhárman reménykedhetnek, hogy befutnak a második helyre a rájátszás végére. Az MTK és üldözői közti különbség hamar eltűnhet, hiszen Nagy Lilláék a következő két mérkőzésüket a listavezető FTC ellen vívják. A kupadöntős észak-magyarországiak ugyancsak utolérhetik az MTK-t a következő hetekben, ráadásul az utolsó fordulóban Tóth Alexandráék hazai pályán mérkőznek a 2017-es aranyérmessel.

A legjobb négy közé évek óta egyre nehezebb bekerülni, amit jól mutat, hogy a mezőny egyetlen vidéki bajnoka, a Haladás-Viktória, a 2014-es ezüstérmes Astra, vagy az U17-es és U19-es válogatottak sorát adó Kóka is az alsóházban szerepel. Utóbbi szép eredményt ért el hétvégén, 3-3-ra végzett a Haladás Viktóriával. A vendégek háromszor szereztek előnyt, utoljára a 90. percben, de a Kóka mindhárom alkalommal válaszolni tudott, Haraszti Fanni a 92. percben lőtte a pontot érő találatot. A másik alsóházi bajnokin az Astra 5-0-ra győzött a bajnokságban még egyetlen pontot sem szerző Újpest ellen.


Jet-Sol Liga, rájátszás, 2. forduló:

Felsőház:

DVTK-Ferencváros 1-2 (1-1)
ETO FC-MTK Hungária 3-1 (0-1)

Alsóház:

Kóka FNLA-Haladás Viktória 3-3 (1-2)
Astra-Újpest FC 5-0 (2-0)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS