Jet-Sol Liga: Növelte előnyét a Fradi, fontos meccset nyert a Haladás

2018. február. 27., 12:48   |    

Jet-Sol Liga: Növelte előnyét a Fradi, fontos meccset nyert a Haladás

Győri sikerével növelte előnyét a listavezető a női élvonalban, az MTK Hungária feljött a második helyre. A Haladás Viktória fontos sikert aratott az Astra ellen.

Hétvégén megkezdődött a tavaszi szezon a női NB I-ben, a Jet-Sol Ligában is. A 12. forduló rangadóját Győrben rendezték, ahol a második ETO fogadta a bajnokságot fölényesen vezető Ferencvárost. A találkozó a várt szoros csatát hozta, a gólnélküli első félidő után a 2016-os év felfedezettje, a 19 éves Kocsán Petra eldöntötte a mérkőzést: hat percen belül két gólt szerzett. A fiatal támadó így sikerélményektől feldobva utazhat kedden Ciprusra az A-válogatottal, ahol a keret egyik legfiatalabbjaként mutathatja meg, hogy érdemes számítani rá a felnőtt nemzeti csapatban. Visszatérve a szombati bajnokira: bár a 80. percben Sipos Lilla révén szépítettek a hazaiak, az egyenlítésre már nem maradt ereje a győri együttesnek, a Fradi győzött, és már biztos, hogy az első helyen zár az alapszakaszban.

Szombathelyen is rangadót rendeztek, a Haladás-Astra meccsen még nagyobb volt a tét, mint Győrben. Itt ugyanis egyik csapat sem érezhette biztosnak a felsőházi rájátszás elérését, márpedig mindkét gárda ezt a célt tűzte ki maga elé. A találkozó végén a szombathelyiek örülhettek, ők tartották meg esélyüket a legjobb négy közé kerülésre. Az Astrán végül a nagy visszatérő, a korábbi válogatott Sümegi Éva sem tudott segíteni, a Haladás-Viktória az osztrák válogatott Heike Manhart és Tálosi Szabina góljaival már az első félidőben kialakította a 2-0-ás végeredményt.

Az MTK Hungária magabiztos, 5-0-ás győzelmet aratott a Kóka ellen. A meccs nem volt annyira sima, mint amit a végeredmény sejtet, az első 60 percben jól tartották magukat a vendégek. Egészen a 63. percig - a télen igazolt, így első mtk-s bajnokiját játszó Mátyás Noémi találatával - csak 1-0-ra vezettek a hazaiak. Horti Boglárka öngólját követően azonban megtört a vendégcsapat, a címvédő végül kiütéssel nyerte a találkozót, a megszerzett három ponttal feljött a tabella második helyére.

A DVTK történelmi sikert ért el az Újpest otthonában, 12-0-ra győzte le a pont nélkül álló, és különböző okok miatt meglehetősen tartalékosan felálló Újpestet, az élvonalban még sosem nyert ekkora különbséggel korábban. A DVTK-ban mesterhármassal mutatkozott be az új igazolás, az amerikai Gabrielle Veldman, mellette Olivera Markovic is háromszor vette be a nagypályára hosszú kihagyás után visszatérő Vincze Anikó kapuját. A diósgyőrieknél kezdőként mutatkozott be az NB I-es mezőny legfiatalabb játékosa, a 15. születésnapját néhány hete betöltő Nagy Fanni.



Az A-válogatott ciprusi túrája miatt most két hét szünet következik a bajnokságban, de érdemes várni a 13. fordulót, mert a DVTK-Haladás Viktória meccsen eldőlhet, hogy e két csapat közül melyik csatlakozik a felsőházi rájátszáshoz (győzelmük esetén a miskolciak biztosítanák a helyüket az első négy között), a tavalyi év két döntőse, a Ferencváros és az MTK Hungária pedig egymás ellen játszik majd.

Jet-Sol Liga, 12. forduló:

Haladás Viktória–Astra-4IG-HFC 2-0 (2-0)
ETO FC Győr–Ferencváros 1-2 (0-0)
MTK Hungária–Kóka FNLA 5-0 (1-0)
Újpest FC–DVTK 0-12 (0-5)

(fotó: eto.hu)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS