Jet-Sol Liga: Tíz Fradi gól, hét gólszerző

2019. szeptember. 09., 15:09   |    

Jet-Sol Liga: Tíz Fradi gól, hét gólszerző
Fotó: facebook.com/fradinoifoci

A női NB I legnagyobb arányú hétvégi győzelmét az FTC-Telekom aratta, de az MTK és a DVTK is gálázott.

A harmadik fordulót játszották le a csapatok a Jet-Sol Ligában – a válogatott szünet miatt elmaradt második kört szerdán pótolják, kivéve a Szent Mihály–DVTK találkozót, amelyet október 16-ra tettek át.

A Ferencváros feledtette a rosszul sikerült rajtot (a vereséget az MTK elleni nyitómérkőzésen) és 10–0–ra lemosta az újonc Kelent. Az FTC-Telekom alig fél óra játék után már hárommal vezetett, Csigi Eszter (8.) kezdte a gólgyártást, majd Csiki Anna (16., 29.) duplázott. A szünet előtt Fenyvesi Evelin (34.), Szabó Viktória (36.) és Vágó Fanni (41.) is betalált. A második félidőben folytatódott a Fradi-gála: az 55. percben Mosdóczi Evelin is feliratkozott a gólszerzők közé, Fenyvesi Evelin (57.) és Vágó Fanni (59.) is megszerezte második találatát a mérkőzésen – utóbbi egy tizenegyest váltott gólra. A hajrában aztán Kocsán Petra (87.) állította be a végeredményt.

Az előző kiírás másik két dobogós helyezettje is győzelmet aratott a hétvégén. Az MTK 5–0-ra megverte az Astrát. A 28. percben Nagy Lilla szerezte meg a vezetést a kék-fehéreknek, majd Demeter Réka (39.) és a frissen a Jet-Sol Ligába igazoló Németh Loretta (48.) is eredményes volt, ahogy Magyarics Zoé (65.) és Olivera Milunovic (71.) sem maradt ki a góllövésből.

Szintén sokgólos győzelmet ünnepelhettek Miskolcon, a DVTK női csapata 6–1-re győzte le az ETO-t. Biljana Bradic ott folytatta az idei szezonban, ahol az előzőben abbahagyta: az első forduló után most is betalált a 2018-2019-es gólkirálynő, az ő révén már a 4. percben előnybe került a hazai együttes. Majd Vachter Fanni (27.) meglőtte a DVTK második találatát is. A 32. percben a nemrég újra válogatott meghívót kapott Süle Dóra hozta vissza a meccsbe a győrieket. Fórizs Sándor vezetőedző csapatát azonban nem fogta meg a kapott gól, a 39. percben Lilyana Kostovának köszönhetően már ismét két találat volt a különbség a csapatok között. A fordulást követően újra Vachter Fanni (74.), majd Vígh Klaudia (77.) ünnepelhetett. Végül a 86. percben Vachter Fanni zárta a gólgyártást beállítva a 6–1-es végeredményt.

A hétvége zárómérkőzésén ezzel szemen egyik csapat sem tudott betalálni: a Haladás-Viktória és a Szent Mihály 0–0-s döntetlent játszott egymással. A szombathelyi alakulat kezdte jobban a találkozót, de hiába jutott el helyzetekig, a vezetést nem tudta megszerezni. Később kiegyenlítettebbé vált a játék, de Bíró Barbara kapuja nem forgott veszélyben. Szünet után újra fölénybe került a hazai együttes, és a 90. percben büntetőhöz jutott, ám Heike Manhart laposan a kapu közepébe tartó tizenegyesét a kapus lábbal védte.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS