Jet-Sol Liga: visszavágott a bajnoknak a Ferencváros

2017. október. 02., 11:53   |    

Jet-Sol Liga: visszavágott a bajnoknak a Ferencváros

Rangadót rendeztek a női élvonalbeli bajnokság, a Jet-Sol Liga 6. fordulójában: az előző idény két döntőse, a Ferencváros és az MTK Hungária mérkőzött meg egymással.

Az MTK Hungária tavasszal nagy meglepetésre elhódította a bajnoki címet, miután idegenben és otthon is 1-0-ás győzelmet aratott az esélyesebb Fradi elleni. A finálé óta most találkozott először ismét egymással a két csapat, és ismét szoros, izgalmas meccset vívott egymással. A Fradi Sladana Bulatovic révén vezetést szerzett az első félidő derekán, de Méry Rita nem sokkal a szünet előtt és két perccel a fordulás után is bevette Samu Anna hálóját, 1-2-re alakítva az állást. Bulatovic az 54. percben egyenlített, majd három perccel később Kocsán Petra is betalált, újra vezetéshez juttatva a Fradit. Ez maradt a végeredmény, a Fradi sikerével továbbra is vezeti a tabellát, az MTK eddigi négy mérkőzésén csupán négy pontot szerzett. 

Az idény előtt sokan arról beszéltek, hogy minden eddiginél kiszámíthatatlanabb lehet az idei bajnokság, és az olyan mérkőzések, mint a Haladás Viktória-DVTK alátámasztják ezt a várakozást. Az újonc az 50. percben már 3-0-ra vezetett, végül 3-2-re nyerni tudott az utóbbi években stabil felsőházi csapatnak számító szombathelyiek otthonában, és feljött a negyedik helyre a tabellán. 

Az ETO FC Győr a legutóbbi fordulóban kikapott ugyan a Ferencváros otthonában, az Astra ellen azonban bizonyította, hogy nem véletlenül várják sokan a bajnoki döntőbe. Az eddig ugyancsak remeklő Astrának esélye sem volt a pontszerzésre az ETO Parkban, a nagyszerű erősítésnek bizonyuló, immár hat gólnál járó Sipos Lilla mesterhármast szerzett, mellette Paula Ugarte és Erdész Fanni is eredményes volt, így alakult ki az 5-0-ás végeredmény. 

A mezőny két nyeretlen csapatának mérkőzésén a Kóka megszerezte első idénybeli góljait, Vidovenyecz Anna és a múlt héten még az U17-es válogatottban remeklő Pusztai Sára találatával 2-0-ra győzött Újpesten. Az eddigi fordulókból az rajzolódik ki, hogy a pont nélkül álló házigazdák lemaradása egyelőre jelentős a mezőny többi csapatához képest. 

Eredmények: 

Ferencváros-MTK Hungária 3-2 (1-1) 

Újpest FC - Kóka FNLA 0-2 (0-2) 

ETO FC Győr - Astra-4IG-HFC 5-0 (2-0) 

Haladás Viktória - DVTK 2-3 (0-2)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS