Jó formában DVTK fogadja a Csákvár együttesét

2021. december. 11., 11:18   |    

Jó formában DVTK fogadja a Csákvár együttesét
Fotó: DVTK

A 20. forduló következik a Merkantil Bank Ligában, azaz az első forduló párosításában játszanak, az akkori vendég pályaválasztásával. Megkezdődik az idény második fele.

BUDAFOKI MTE–III. KERÜLETI TVE
(Budafok, 13.00)

A Budafok nagyon messzire került attól, hogy tavasszal még az OTP Bank Ligában játszott, mindössze egy pont az előnye a már kiesőhelyen álló Békéscsabával szemben. Hetek óta nyeretlen. Most azonban olyan ellenfél vár rá, amelyiket megelőz, igaz, csupán két ponttal. A III. Kerületi TVE a tizenkilencedik, az előző játéknapon 4–3-ra legyőzte a Békéscsabát, ezzel közeledett az előtte állókhoz. Vendégként a legutóbbi négy mérkőzéséből egyet tudott megnyerni, hármat elveszített.

DOROGI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Dorog, 13.00)

A Dorog legutóbb kikapott az ETO-tól, s ezzel a győri csapat megelőzte. Így most a hetedik helyen áll, éppen a Nyíregyházával azonos pontszámmal. Pályaválasztóként augusztusban és novemberben nyert csak, mindkét hónapban két-két mérkőzést. A Szpari a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer győzött, augusztus 29. óta vendégként mindössze egy pontot szerzett.

TISZAKÉCSKEI LC–WKW ETO FC GYŐR
(Tiszakécske, 13.00)

A Tiszakécske új erőre kapott, tíz pontot szerzett a legutóbbi öt mérkőzésén. Ennek ellenére csak az utolsó helyen áll a bajnoki tabellán. Pályaválasztóként november eleje óta olyan skalpokat szerzett, mint a Vasasé, a Kecskemété vagy a Pécsé. A legutóbbi három hazai mérkőzésén százszázalékos maradt. Az ETO az elmúlt hetekben felváltva nyert és veszített, vendégként a legutóbbi négy meccsét kapott gól nélkül megnyerte!

SZENTLŐRINC SE–SZOLNOKI MÁV FC
(Szentlőrinc, 13.00)

A baranyai csapat a legutóbbi hét mérkőzéséből hatot elvesztett, egy döntetlenre végződött. A tizenkettedik helyen áll. Pályaválasztóként mindössze egyszer tudott nyerni eddig az idényben. A Szolnok csak kicsivel van jobb passzban, a legutóbbi öt játéknapon két ponttal gazdagodott. A tizenhetedik helyen áll.

BUDAÖRS–KECSKEMÉTI TE-HUFBAU
(Budaörs, 13.00)

A Budaörs az első fordulóban megverte a KTE-t, az újonc talán nem volt még készen a második vonalra. Azóta fordult a kocka, a Budaörs a tizenötödik, a KTE pedig a negyedik. Az elmúlt hetekben nincs ekkora különbség a két gárda teljesítménye között. A hazaiak öt, a vendégek hat pontot szereztek a legutóbbi négy fordulóban.

SOROKSÁR SC–BFC SIÓFOK
(Soroksár, 13.00)

A Soroksárnak akadt egy jó szériája, de a legutóbbi két találkozóját elveszítette. A tizenharmadik helyen zárta a bajnokság első felét. Hozzátartozik a teljes képhez, hogy elsősorban vendégként erősebb, otthon a legutóbbi négy mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett. A Siófok lendülete megtört a múlt vasárnapi fordulóban, miután három győztes mérkőzés után kikapott Budaörsön. Így is a hetedik helyen áll a bajnoki tabellán, idegenben holott az idegenbeli mérlege gyenge, még a nagyszerű, szombathelyi győzelme ellenére is.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Szeged, 17.00)

A szegediek a Nyíregyháza elleni győzelmükkel mindössze négypontnyira zárták a második helyezettől a bajnokság első felét. Az utóbbi hetekben nagyon eredményesen játszottak, egyetlen más csapat sem szerzett több pontot (tizenhármat…) a legutóbbi öt fordulóban. Pályaválasztóként csak egyszer kaptak ki ősszel. A Békéscsaba lendülete megtört, nyolc (!) veretlen mérkőzés után kapott ki 4-3-ra Óbudán a III. Kerületi TVE-től. Vendégként szeptember közepéig csak botladozott, aztán négy veretlen meccs alkotta sort zárt le az óbudai.

SZOMBATHELYI HALADÁS–PÉCSI MFC
(Szombathely, 17.00)

A Haladás egymás után kétszer is kikapott, de talpra állt, s két győzelemmel tartja a helyét a feljutásra aspirálók között. Pályaválasztóként a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzését – a Siófok elleni kivételével – megnyerte. A Pécs a legutóbbi öt fordulóban csak két pontot szerzett, a tizedik helyen áll. Vendégként legutóbb kikapott Tiszakécskén.

FC AJKA–VASAS FC
(Ajka, 17,00)

A Vasas az első helyen zárta az első félévet, a legutóbbi két mérkőzését megnyerte vendégként, ezzel javított addig nem túlságosan acélos idegenbeli mérlegén. Az Az Ajka a legutóbbi négy fordulóban nem tudott győzni, két döntetlen és két vereség a mérlege. Otthon mindössze kétszer szenvedett vereséget a mostani idényben.

DIÓSGYŐRI VTK–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Diósgyőr, 17.00)

Mind a két csapat jó passzban van, noha nagy különbség van a bajnoki helyezésük között. A Diósgyőr hetek óta szárnyal, a második helyre lépett előre. A legutóbbi nyolc bajnoki találkozóján 22 pontot szerzett. A saját pályáján, szeptember vége óta, minden mérkőzését megnyerte, mégpedig kapott gól nélkül. A Csákvár a legutóbbi négy mérkőzésén nem kapott ki, de háromszor döntetlent játszott. Viszont idegenben augusztus közepe óta csak egyszer, a Dorog ellen tudott győzni.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS