Jó formában lévő csapatot fogad a listavezető ZTE

2019. április. 13., 12:45   |    

Jó formában lévő csapatot fogad a listavezető ZTE

A 32. fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában. A listavezető Zalaegerszeg hazai pályán szerepel a Kazincbarcika ellen, a második helyen álló Gyirmót Óbudán a Monor vendége lesz.

VÁC FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vác, 16.30)

A váciak a tizenkettedik, a csákváriak a tizedik helyen állnak, de csak két pont a különbség, így ha a korábbi bajnok nyerni tud, megelőzi riválisát a tabellán. A piros-kékek a legutóbbi fordulóban nyertek, megszakítva három mérkőzésből álló vereségsorozatukat. A Csákvár rengeteg döntetlent játszik, ebben a tekintetben a Duna Aszfalttal együtt a mezőny rekordere, a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer nyert és egyszer talált legyőzőre.

CEGLÉDI VSE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Cegléd, 16.30)

Mind a két csapat a kiesés elől menekül, amelyik nem szerez pontot, még reménytelenebb helyzetbe kerül. A ceglédiek a legutóbbi öt fordulóban csak egy pontot tudtak az addigiakhoz hozzáírni, idén még nyeretlenek. A Mosonmagyaróvár március közepén két meccsen négy pontot szerzett, de azóta ismét kikapott kétszer. Érdekes, hogy a legutóbbi hét idegenbeli bajnokijából csak kettőt veszített el, a többin szerzett egy-egy pontot.

BSS MONOR–GYIRMÓT FC GYŐR
(Óbuda, 16.30)

A sereghajtó múlt vasárnap kikapott, s ezzel lezárt egy jó sorozatot: előtte három fordulóban összesen hét pontot szerzett. Pályaválasztóként a Soroksár elleni 0–2 előtt öt fordulóban is veretlen maradt, mind az öt mérkőzésen két gólt szerzett. A Gyirmót egy hete kikapott a Zalaegerszegtől a rangadón, de így is három pont az előnye a harmadik Kaposvárral és hét a negyedik helyre előretört Vasassal szemben. Ugyanakkor az idényben nem volt még ilyen rossz formában, legalábbis következtethetünk erre abból, hogy a legutóbbi négy fordulóban csupán három pontot tudott gyűjteni.

BUDAÖRS FC–BUDAFOKI MTE
(Tatabánya, 16.30)

A Grosics Gyuláról elnevezett stadionban, Tatabányán találkozik egymással a két Buda-környéki csapat. A Budaörs a hetedik helyen áll a bajnokságban, az utóbbi időt tekintve szerény hazai mérleggel: a Honvéd elleni Magyar Kupa-mérkőzést is beleszámítva négy mérkőzést veszített már el sorozatban. A Budafok a tizenharmadik, a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett. Tizenhárom pontos előnye a kieső helyen álló Cegléddel és Mosonmagyaróvárral szemben, tekintve, hogy már „csak” 21 pontot lehet összesen szerezni, több mint megnyugtató.

WKW ETO FC GYŐR–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Győr, 17.00)

Áprilisban (illetve március legvégétől) ismét szebbik arcát mutatja az ETO, a legutóbbi két fordulóban újra nyerni tudott. A kilencedik helyen áll a táblázaton. Otthon a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert, csak a Békéscsabától kapott ki. A Balmazújváros a legutóbbi négy találkozóját elveszítette, de előnye hat pont a Cegléddel és a Mosonmagyaróvárral, a már kiesőhelyen álló két csapattal szemben.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–DUNA ASZFALT TVSE
(Békéscsaba, 17.00)

A Békéscsabát nehéz legyőzni az utóbbi hetekben, pályaválasztóként ugyanakkor, pedig korábban jó volt a mérlege, a legutóbbi két meccsén gól nélküli döntetlent játszott a Csákvárral és a Nyíregyházával. A táblázaton az ötödik helyen áll, nyolc pontra a Gyirmóttól. A Tiszakécske a legutóbbi négy fordulóban két pontot szerzett. Vendégként november 11. óta nyeretlen, egyetlen riválisa sem játszott nála többször döntetlenre idegenben.

ZALAEGERSZEGI TE FC–KAZINCBARCIKA BSC
(Zalaegerszeg, 17.00)

A listavezető jó formában van, a legutóbbi négy fordulóban százszázalékos mérleget produkált, miközben győzött a legnagyobb riválisa, a Gyirmót ellen is. Otthon szeptember 16. óta (a Vasas elleni, december eleji botlástól eltekintve) minden mérkőzését megnyerte. A Kazincbarcika feljött a nyolcadik helyre, majdnem olyan jó a mérlege, az utóbbi hetekben, mint amilyet a ZTE elért, négy mérkőzésen tíz pontot gyűjtött. Vendégként legutóbb Tatabányán nyerni tudott a Budaörs ellen.

VASAS FC–SOROKSÁR SC
(Újpest, 17.00)

A piros-kékek nagyon belelendültek márciusban, négy fordulóban 12 pontot szereztek azóta. Pályaválasztóként, a Szusza Ferenc Stadionban a legutóbbi négy meccsüket, összesen tizenhat gólt szerezve, megnyerték. A Magyar Kupában még versenyben lévő, szerdán a Honvéd ellen az elődöntő első mérkőzését vívó soroksáriak a bajnokságban is jól menetelnek, a legutóbbi öt fordulóban 12 pontot szereztek. A legutóbbi három idegenbeli bajnokijukon kilenc pontot gyűjtöttek.

BFC SIÓFOK–DOROGI FC
(Siófok, 17.00)

A Dorog csak két hellyel áll a Siófok előtt, de hat ponttal gyűjtött eddig többet. A két egykori bányászklub közül a Balaton-partiak otthon felváltva nyernek és veszítenek. A Dorog csupán két pontot szerzett a legutóbbi négy fordulóban, de november közepe óta csupán egyszer, Gyirmóton kapott ki vendégként.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Nyíregyháza, 18.00)

A Rákóczi a harmadik, a Szpari a tizenegyedik, de az elmúlt öt fordulóban a mostani pályaválasztó szerepelt jobban. Veretlen maradt, tizenegy pontot gyűjtött. Ezzel szemben az újonc somogyi csapat megtorpant, a legutóbbi két meccsét elveszítette, a legutóbbi öt mérkőzésén csak öt ponttal gazdagodott. A Nyíregyháza otthon idén még százszázalékos, a Rákóczi vendégként december eleje és március közepe között öt mérkőzésen 13 pontot szerzett, majd legutóbb kikapott az ETO-tól Győrben.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS