Jó formában lévő Soroksár látogat a listavezetőhöz

2019. március. 30., 14:17   |    

Jó formában lévő Soroksár látogat a listavezetőhöz
Fotó: ztefc.hu

A harmincadik fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában. Az elsőségért küzdők közül a Kaposvár Győrben, a Gyirmót Cegléden lép pályára.

BFC SIÓFOK–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Siófok, 16.00)

Egyetlen helyezés választja el egymástól a két csapatot, a hajdúságiak három ponttal jobban állnak, de ha sok góllal kikapnak, a Siófokiak megelőzhetik őket. A Balaton-parti legénység a legutóbbi három fordulóban nyeretlen maradt, pályaválasztóként november vége óta egyet veszít, majd egyet nyer. A balmazújvárosiak egy jó széria után a legutóbbi két fordulóban ismét kikaptak. 

BUDAÖRS FC–KAZINCBARCIKA BSC
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 16.00)

A Budaörs a hetedik helyen áll; a szünet előtti utolsó fordulóban, megszakítva hosszú vereség-sorozatát ismét győzött. Tatabányai albérletében a legutóbbi két bajnoki mérkőzését elveszítette. A Kazincbarcika mindössze egy hellyel áll a budaörsiek mögött, de a különbség négy pont. A borsodiak a legutóbbi öt fordulóban csak egy vereséget szenvedtek, vendégként viszont a legutóbbi négy alaklomból csak Dorogon szereztek pontot, igaz, ott rögtön hármat is. 

CEGLÉDI VSE–GYIRMÓT FC GYŐR
(Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 16.00)

A ceglédiek a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot gyűjtöttek, kiesőhelyen szerénykednek, azonos pontszámmal a mögöttük álló Mosonmagyaróvárral. A legutóbbi három hazai meccsükön összesen két pontot szereztek. A Gyirmót, talán az idény eleje óta először, hullámvölgybe került, a legutóbbi két mérkőzését elveszítette, így jelentős hátrányba került a listavezető Zalaegerszeggel szemben. Vendégként három mérkőzés óta nyeretlen, a váci döntetlen után Soroksáron és Mosonmagyaróváron is kikapott. 

BSS MONOR–DOROGI FC
(Dabas, 16.00)

A monoriaknak talán rosszkor jött a bajnoki szünet, hiszen előtte lendületbe jöttek, két mérkőzésen hat pontot szereztek. Már „csak” hét pontra vannak a bennmaradástól. Pályaválasztóként idén még nem kaptak ki, három 2–2-es döntetlen után legutóbb 2–1-re megverték a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatát. A Dorog a tizenharmadik helyen áll, legutóbb három forduló után veszített ismét. Vendégként november 7. óta csak egyszer, Gyirmóton kapott ki.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BUDAFOKI MTE
(Mosonmagyaróvár, 16.00)

A hazai csapat az utolsó előtti helyen áll, de a legutóbbi két fordulóban négy pontot begyűjtve közelített az előtte álló közvetlen riválisokhoz. Pályaválasztóként három nyeretlen mérkőzés után legutóbb legyőzte a Merkantil Bank Liga legjobbjai közé tartozó Gyirmótot. A Budafok az utóbbi hetekben javított a helyzetén, három mérkőzésből kettőt megnyert. Igaz, elsősorban pályaválasztóként eredményes, vendégként augusztus 29. óta csupán mindössze kétszer szerzett pontot, nyert Balmazújvárosban még az ősszel, Soroksáron pedig tavasszal.

VASAS FC–VÁC FC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

Az angyalföldieknél kevés szeszélyesebb csapat van a mezőnyben,  ám most jó sorozatot futnak, a legutóbbi négy fordulóban egyetlen alakulat sem szerzett náluk több pontot. Albérletben a február 17-i, a Győri ETO elleni 0–4 óta háromból háromszor nyertek. A Vác éppen az ellenkező képet mutatja, egy sikeres menetelés után a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt. Vendégként idén eddig kétszer nyert és kétszer kapott ki. 

AQVITAL FC CSÁKVÁR–DUNA ASZFALT TVSE
(Csákvár, 17.00)

A Csákvár a tizedik helyen áll, úgy, hogy a legutóbbi öt fordulóban nem tudott meccset nyerni. Pályaválasztóként idén eddig háromból háromszor kapott ki. A tiszakécskeiek a tizenötödik helyen állnak, de kilenc pont az előnyük a kieső helyen álló Cegléddel szemben. Több, mint amennyivel a Csákvár mögött állnak a tabellán, az a különbség csak hat pont. Az is tény, hogy idegenben továbbra sem megy jól a csapatnak csak Balmazújvárosban tudott eddig nyerni, idegenben a legutóbbi két találkozóját – igaz, hogy a Vasas és a Zalaegerszeg ellen – elveszítette. 

WKW ETO FC GYŐR–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Győr, 17.00)

A győriek újabb edzőváltáson estek át, miután jó szériájuk után háromszor is kikaptak. A tizenegyedik helyen állnak, középcsapatként. A Rákóczi a harmadik, de a második és ezzel feljutó helyen álló Gyirmóttal azonos pontszámmal. A kaposváriak is lassítottak egy picit az elmúlt hetekben, ugyan veretlenek maradtak ebben az időszakban, de a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükből mindössze egyet nyertek meg. Figyelemre méltó: vendégként november 11. óta csak a sereghajtó Monor ellen nem tudtak nyerni. 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Békéscsaba, 17.00)

A lila-fehérekre hazai pályán, a mögötte álló csapatok elleni mérkőzéseken nem lehet panasz, kivéve a legutóbbi, a Csákvár elleni döntetlent. Az ötödik helyen állnak a tabellán, de a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükből mindössze egyet tudtak megnyerni. Ellentétben a remek passzban lévő Nyíregyházával, amely a legutóbbi három fordulóban kilenc ponttal gazdagodott. Idegenben legutóbb három vereség után győzött ismét, éppen a Békéscsabával döntetlent játszó Csákvár otthonában. 

ZALAEGERSZEGI TE FC–SOROKSÁR SC
(Zalaegerszeg, 17.00)

A ZTE tíz pontot gyűjtött a legutóbbi négy fordulóban, s ezzel négypontos előnyre tett szert a Gyirmóttal szemben, s ugyanannyi az előnye a Kaposvárral szemben is. Pályaválasztóként a legutóbbi tíz bajnoki mérkőzéséből kilencet megnyert, csupán a Vasastól kapott ki 3–2-re december első napján. A Soroksár nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, jó formában volt a szünet előtt, a legutóbbi három mérkőzését meg tudta nyerni. Idegenben korábban nem igazán ment neki, de a legutóbbi három fellépéséből nyert a Dorog, majd Tatabányán a Budaörs ellen is.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS