Jó játékot és győzelmet vár Kuvait ellen a kapitány

2013. június. 03., 16:36   |    

Jó játékot és győzelmet vár Kuvait ellen a kapitány

Hétfőn Telkiben találkoztak a Kuvait elleni felkészülési mérkőzésre készülődő A-válogatott játékosai.

A találkozót követően a szakmai stáb tagjai és a játékosok a szokásos sajtófélóra keretben álltak a média képviselőinek rendelkezésére. Egervári Sándor szövetségi kapitány elmondta: a kerettagok közül egyedül Pintér Ádám nem teljesen egészséges, a Zaragoza középpályása rúgást kapott klubcsapata legutolsó bajnokiján, ezért ma még vizsgálatok várnak rá, és csak később derül ki, számíthat-e játékára a szakmai stáb.

- A mindenkori szövetségi kapitánytól elvárható, hogy minden egyes meccsre a lehető legerősebb csapatot állítsa ki, hiszen a válogatott az országot képviseli. Az optimális eset, amikor mindenki a stáb rendelkezésére áll, szinte soha nem fordul elő, ezúttal is többen hiányoznak sérülés vagy formaingadozás miatt. A hiányzók posztjára belépő játékosok viszont versenyhelyzetet teremthetnek a válogatottnál, és egy-egy jó teljesítménnyel akár át is írhatják az eddigi értékrendet - fogalmazott Egervári Sándor.

A kapitány az utóbbi hetekben igyekezett minél pontosabban feltérképezni a csütörtöki ellenfelet, és az elemzett videófelvételek alapján egy gyors, képzett, jól cselező játékosokból álló együttes lesz az ellenfelünk Győrben.

- Veszélyes, gyors játékosok alkotják a kuvaiti válogatottat, ezért fontos a fegyelmezett védekezés. Ellenfelünknek vannak gyengébb pontjai is, szeretnénk ezeket kihasználni a támadásink során. A játékosok elmúlt hetekben látott formája alapján már van elképzelésünk a kezdőcsapat összeállítására, és szeretnénk kihasználni azt is, hogy barátságos meccsen a szokásosnál több labdarúgó is szerepet kaphat. Ugyanakkor ezúttal is igaz, hogy a győzelem a legfontosabb és nem a sok játékos kipróbálása - mondta Egervári Sándor, aki azt is elárulta: a kerettagok a fárasztó szezon legvégén is jobban várták a válogatott meccsét, mint a szabadságukat.

- Egy évvel ezelőtt, a csehek és az írek ellen remek teljesítményt nyújtottak a játékosok, hasonlóra számítok a csütörtöki mérkőzésen is - így a kapitány.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS