Jól megy a Paksnak a közvetlen riválisok ellen

2014. október. 23., 11:43   |    

Jól megy a Paksnak a közvetlen riválisok ellen

Lejátszották a hetedik fordulóban elhalasztott, illetve félbeszakadt két bajnoki mérkőzést. A Paksnak továbbra is jól megy a közvetlen riválisok ellen. A zöld-fehérek ott tartanak, ahova az előző idényben csak májusban értek el.

MVM-PAKS–DIÓSGYŐRI VTK 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Gévay (85.), Bartha (89., 93.), illetve Bacsa (56.)

– Hatodszor szerzett három bajnoki pontot a Paks az idényben. A 2013–2014-es idényben csak május 2-án szerezte meg a hatodik győzelmét.
– A paksiak 12 gólt szereztek eddig pályaválasztóként, többet, mint a mezőny fele a 11 forduló alatt pályaválasztóként és vendégként összesen.
– Csertői Aurél együttese csak két hazai bajnokiját nem nyerte meg eddig az idényben, s különösen a közvetlen vetélytársak ellen szerepel jól. Legyőzte a Győrt, az MTK-t, a Diósgyőrt, s a címvédő DVSC-Tevát is.
– Gévay Zsolt mindössze a második gólját szerezte élvonalbeli pályafutása során. A védő először 2011. augusztus 27-én, a Kaposvár ellen talált a kapuba az NB I-ben.
– Bartha Zsolt az ötödik góljáig jutott, s ezzel utolérte a házi góllövőlista élén Könyves Norbertet. Bartha áprilisban, Diósgyőrben is lőtt gólt Tomiszlav Szivics csapatának.
– A Diósgyőr a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén csak egy pontot szerzett. Ilyen rossz sorozata 2013 nyara óta nem volt. A még jobb bajnoki helyezés eléréséhez fel kellene javulnia az idegenbeli teljesítménynek. Vendégként a legutóbbi hét bajnokiján csak hat pontot szerzett a DVTK. A mostani idényben öt mérkőzésen öt pont a mérlege.
– Bacsa Patrik az OTP Bank Liga mostani idényében a második gólját szerezte. Egyben a második gólja volt, amelyet a Paksnak lőtt pályafutása során, 2012. szeptember 21-én az ő góljával nyert a borsodi legénység 1-0-ra.



KECSKEMÉTI TE–GYŐRI ETO 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Bebeto (60., 11-esből), illetve Lipták (36.)

– Nincs új a nap alatt, a szeptember 13-án az 58. percben a pálya használhatatlansága miatt félbeszakadt mérkőzés is 1-1-re állt. Akkor is a vendégek szereztek vezetést, majd a KTE egyenlített.
– A legutóbbi négy olyan bajnokin, amelyen a KTE gólt szerzett, Bebeto volt a gólszerzője, vagy ő is a gólszerzői között volt. Egyébként a kecskemétiek legutóbbi hét bajnoki gólját B betűs játékos szerezte, vagy a szenegáli csatár, vagy Balázs, vagy pedig Botka.
– A Paks elleni idegenbeli bravúrgyőzelem óta a KTE immár a negyedik mérkőzésén (két Ligakupa-találkozó, két bajnoki) nem szerzett akció gólt.
– A mostani idényben először ért el gólt Bekő Balázs együttese tizenegyesből.
– A KTE mérlege gyengébb otthon (6 mérkőzésen 5 pont), mint idegenben (5 mérkőzésen 7 pont).
– A Győri ETO egyet sem tudott megnyerni a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből. A csatárai októberben 270 perc alatt eddig egyetlen akciógólt sem szereztek.
– Lipták Zoltán ezt megelőzően május 17-én szerzett legutóbb bajnoki gólt.
– A két együttes eddigi hét kecskeméti 90 percéből az ETO egyet sem tudott megnyerni. A múlthoz képest a döntetlen sem rossz eredmény, másodszor szerzett egy pontot a Széktói Stadionban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS