Joseph Blatter is részvétét nyilvánította

2014. június. 18., 14:39   |    

Joseph Blatter is részvétét nyilvánította

Grosics Gyula halála kapcsán számos sportvezető nyilvánította részvétét levélben a családnak, a magyar futballtársadalomnak és az MLSZ-nek.

A Grosics Gyula pénteki halála előtti napon megkezdődött labdarúgó-világbajnokság küzdelmei közepette is számos szövetségtől érkeztek részvétnyilvánító levelek az MLSZ-hez. Joseph Blatter, a FIFA elnöke is kifejezte gyászát, a Csányi Sándor MLSZ-elnöknek címzett levelében kiemelte: "fájdalommal értesült jó barátja, a 86-szoros válogatott Fekete Párduc, a legendás Aranycsapat kapusának haláláról".

A FIFA első embere kitért arra is, hogy Grosics Gyula nagyságát jól mutatják eredményei is, 1953-ban azon hősök egyike volt, akik a magyarokat diadalra vezették a saját otthonukban 90 éve veretlen angolok ellen, Helsinkiben olimpiai bajnoki címet szerzett, illetve három világbajnokságon védte a magyar csapat kapuját, ráadásul 1954-ben őt választották meg a vébé legjobb kapusának.

"A FIFA és a világ futballtársadalma nevében legmélyebb részvétemet szeretném kifejezni a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, és mindenekelőtt Grosics Gyula családjának, barátainak és szeretteinek" - fogalmazott levelében Sepp Blatter.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS