Juhász Roland góljával győzte le a Fehérvár az FTC-t

2020. június. 23., 21:25   |    

Juhász Roland góljával győzte le a Fehérvár az FTC-t
Fotó: molfehervarfc.hu

A visszavonuló Juhász Roland a mérkőzés 45. percében szerzett góljával nyert az OTP Bank Liga második helyezettje az első ellen a 32. fordulóban. Az utolsó pillanatban lőtt góllal az Újpest is megszerezte a három pontot a ZTE ellen.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
MOL Fehérvár FC–Ferencvárosi TC 1–0 (1–0)
MOL Aréna Sóstó, v.: Berke
gólszerző: Juhász R. (45. - 11-esből)
sárga lap: Juhász R. (28.), Pátkai (45+1.), illetve Botka (26.), Isael (41.), Csontos (80.)
    
Fehérvár: Kovácsik – Fiola (Hangya 89.), Juhász R. (Musliu 90.), Vinícius, Stopira – Houri, Pátkai – Nego, Hodzic (Nikolov 70.), Petrjak (Bamgboye 75.) – Nikolics (Futács 90.)
FTC: Gróf – Botka (Blazic 72.), Frimpong, Otigba, Civic (Ramadan 61.) – Csonka, Sigér (Lodico 72.) – Skvarka, Isael (Csontos 61.), Heister – Szihnyevics (Tokmac 82.)

A pályafutását a szezon végén befejező csapatkapitány, Juhász Roland a könnyeivel küszködve a következőket mondta a kezdés előtt: "Jólesik és megható, hogy ennyien ünnepelnek. Szerencsés vagyok, hogy azzal foglalkozhattam, amit szeretek. Húsz évet pár mondatban nehéz összefoglalni, de életem ezen szakaszára örömmel és büszkeséggel fogok emlékezni. Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen történelmi múlttal rendelkező város, mint Székesfehérvár befogadott, és egy ikonikus klub színeiben futballozhattam hét éven át".

Juász Roland háromszor volt magyar és háromszor belga bajnok; kétszer nyerte meg a Magyar Kupát, egyszer a belgát. Itthon háromszor választották meg az év játékosának.

Így búcsúzott Juhász Roland a válogatottól

2016 novemberében, Svédország ellen viselte utoljára a címeres mezt Juhász Roland. A 95-szörös válogatott védő a találkozó előtt így nyilatkozott az mlsz.hu-nak:
– Több hónapos gondolkozás előzte meg a döntést, és nem bántam meg, hogy így határoztam. Harminchárom évesen eljött az idő, amikor meg kellett hoznom ezt a döntést. Az idei Európa-bajnokság csodálatos élményt adott, már ezért megérte futballozni, úgy éreztem, és most is úgy érzem, ez a tökéletes pillanat arra, hogy elbúcsúzzak a válogatottól.

A klubot kilenc esztendőn át erősítő, brazil származású, időközben a magyar válogatottban is bemutatkozott Vinícius Paulo szintén utolsó hazai mérkőzését játszotta a fehérváriak színeiben.

A találkozó első negyedórájában egyik csapat sem fukarkodott a helyzetekkel, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A folytatásban fölénybe került a Fehérvár, amit több nagy helyzete is mutatott. A Ferencváros jobbára a védekezésre koncentrált, és próbált néhány érintésből a hazai kapu elé érni, de a játékába sok hiba csúszott. A játékrész utolsó percében tizenegyeshez jutott a Fehérvár, miután Marcel Heister kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül: a büntetőt Juhász Roland magabiztosan bombázta a kapuba.

A fordulást követően többet birtokolták a labdát a vendégek, helyzeteik is akadtak, de a befejezéseknél pontatlanok voltak. A Fehérvár jobban behúzódott a saját térfelére, és úgy próbált gyors akciókat vezetni, amelyek végén több alkalommal került ziccerbe, de vagy rossz megoldást választott vagy a vendégkapus védett. A meccs végére alábbhagyott a csapatok lendülete, már csak egyetlen említésre méltó jelenet maradt: a rendes játékidő utolsó percében Visar Musliu váltotta Juhász Rolandot, aki így vastaps közepette hagyhatta el a pályát pályafutása utolsó hazai mérkőzésén. Mint néhány perccel később kiderült, győztes góllal búcsúzott a székesfehérvári pályától.

Újpest FC–ZTE FC 2–1 (1–0)
Szusza Ferenc Stadion, v: Vad II
gól: Simon (37.), Ristevski (94.), illetve McWoods (83.)
sárga lap: Novothny (88.), illetve Kocsis (44.)
    
Újpest: Banai – Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic – Onovo, Nwobodo – Simon (Szakály, 77.), Zsótér (Koszta, 62.), Perosevic (Bacsa, 63.) – Novothny
ZTE: Demjén – Kocsis, Szépe, Bobál D., Tamás – Bedi, Mitrovic (Ikoba, 72.), Babati (McWoods, 79.) – Barczi, Radó, Bobál G. (Katelarisz, 60.)

A kieséstől fenyegetett újpestiek – akik szombaton a Ferencváros ellen először szenvedtek vereséget Predrag Rogan vezetőedző irányításával – az első negyedórában három ígéretes akciót is vezettek, de a befejezésekbe hiba csúszott. A bennmaradását a hétvégén biztosító és kilenc meccs óta veretlen ZTE alig jutott el a hazai kapuig. A fővárosiaknál Zsótér a 32. percben még a kapufát találta el, de öt perccel később Simon már nem hibázott.

Térfélcsere után visszaesett az iram, ekkor néhány lövéssel a vendégek vétették észre magukat, Banai többször is bravúrral hárított. A hajrában aztán összejött a gól a ZTE-nek az amerikai McWoods találatával, de az utolsó szó az Újpesté lett, amely sikerével nagy lépést tett a bennmaradás felé.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS