Kapaszkodik a Puskás Akadémia, győztes hajrágólt lőtt a DVTK

2016. március. 09., 20:08   |    

Kapaszkodik a Puskás Akadémia, győztes hajrágólt lőtt a DVTK

Akárcsak az idény elején, ismét a hajrában dőlt el a DVTK és a Videoton FC miskolci összecsapása. A Ferencváros ismét nyert Békéscsabán, a Puskás Akadémia győzelmével elmozdult a kiesőzónából.

Puskás Akadémia - Paksi FC 2-1 (0-0)
Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerző: Csurko az 54., Mészáros a 65., ill. Hahn a 84. percben

Az első félidőben a hazaiak sok hibával játszottak, ezért nem tudtak helyzeteket kialakítani, a paksiak játéka ígéretesebb volt, de túl sok veszélyt ők sem jelentettek kapura. A második félidőben megélénkült a játék, és az 54. percben megszületett az első gól is, Mészáros átadását követően Vjacseszlav Csurko a 16-os jobb sarkától lőtt a kapu jobb oldalába (1–0). A 65. percben egy nagy védelmi hibát kihasználtak a hazaiak, Karel Mészáros szerzett labdát a paksi kapu előtt, és értékesítette a ziccert (2-0). A 84. percben három cserejátékos hozta össze a paksiak szépítő találatát, Kővári indította a jobb oldalon Bajnert, ő beadott, Hahn János pedig ötösről a bal alsóba továbbított (2–1). A 92. percben Lopa piros lapot kapott, de a Paksnak már nem jutott ideje arra, hogy kihasználja az emberelőnyt, a Puskás Akadémia mindhárom pontot megszerezte.

DVTK - Videoton FC 2-1 (1-1)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Barczi a 32., Novothny a 92., ill. Nego a 43. percben

A viszonylag eseménytelen első negyedóra után a DVTK előtt adódott nagy lehetőség, de Kovácsik Ádám megmentette a góltól csapatát. A 32. percben a Bacsa Patrik ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Barczi Dávid értékesítette (1-0). A 43. percben egyenlítettek a vendégek, Haraszti jobb oldali szabadrúgása után Negóhoz került a labda, aki éles szögből a jobb alsó sarokba helyezett (1–1). A második félidő elején mindkét kapusnak volt egy-egy nagy védése, ezt követően a hajrában pörögtek fel az események. Míg a két csapat idény eleji meccsén a Vidi tudott a hosszabbításban győztes gólt szerezni, most a DVTK tette meg ugyanezt, a 92. percben Lang Ádám nagy hibáját a csereként beállt Novothny Soma használta ki, a megszerzett labdát a jobb alsó sarokba lőtte (2-1).

Békéscsaba - Ferencváros 0-1 (0-1)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Radó a 44. percben

Az első félórában a Fradi akarata érvényesült, a vendégek beszorították ellenfelüket, de sokáig csak lehetőségekig jutottak. A Békéscsaba nem sokszor jutott el a ferencvárosi kapuig, de a 38. percben kis híján vezetést szerzett, ám Eccleston közelről nem találta el a kaput. A 44. percben Radó András vállalkozott lövésre egy rövid felszabadítást követően, és 18 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (0-1). A második félidőben nyíltabb lett a meccs, több lehetőség is adódott a Békéscsaba előtt, de ezek kimaradtak, így a Ferencváros ismét győztesen távozott a Viharsarokból.

Haladás - Újpest FC 1-1 (1-1)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Williams a 11., ill. Lencse a 30. percben

Az első percekben egyik csapat sem vállalt túlzott kockáztatott, a 11. percben mégis vezetést szerzett a Haladás, méghozzá egy újpesti szögletet követő labdavesztésből indított gyors kontra végén: a befejező Williams volt, aki hosszú vágta végén higgadtan lőtt Balajcza Szabolcs mellett a hálóba (1-0). A 25. percben Medgyes Zoltán előtt adódott ziccer, de nem tudta kihasználni, öt perccel később pedig egyenlítettek a vendégek, egy labdaszerzést követően Lencse Lászlót szöktették, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre, elhúzta Király mellett, majd a hálóba továbbított (1-1). A szünet után az újpestiek előtt adódtak helyzetek, ezt követően egyik csapat sem kockáztatta az egy pontot, lefújásig maradt a döntetlen.

MTK Budapest - Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Hrepka a 29. percben

Az első félidő első felében felváltva kerültek veszélybe a kapuk, a 8. percben Thiam kapufája volt a legnagyobb lehetőség. A 29. percben vezetést szerzett az MTK, Hrepka Ádám kapott jó ütemű indítást Thiamtól, majd 10 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát (1-0). A második játékrészben az MTK állt közelebb a gólszerzéshez, a kék-fehérek egy kapufát is lőttek, az eredmény azonban nem változott, a két fővárosi csapat vidéki összecsapásán a pályaválasztó szerezte meg a három pontot.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS