Kaposváron nyert a listavezető Videoton

2010. november. 06., 20:15   |    

Kaposváron nyert a listavezető Videoton

A Monicomp Liga 13. fordulójának szombati játéknapján a Videoton 4-1-re nyert a Kaposvári Rákóczi otthonában, a győzelemmel a fehérvári együttes megtartotta vezető helyét a tabellán. A szombati játéknap rangadóján a ZTE 2-1-re legyőzte az FTC-t, a zalai csapat továbbra is három ponttal követi a listavezetőt. Az MTK ellen nyerni tudó Szombathelyi Haladás második győzelmét aratta a bajnokságban, a Lombard nagy csatában nyert 2-1-re a Vasas ellen, míg a Paks és a Siófok nem bírt egymással.

Simán nyert idegenben a Videoton

Kaposvári Rákóczi - Videoton FC 1-4 (0-3)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Ring György, Farkas Balázs)
Gólszerző: Oláh a 76., illetve Alves (11-esből) a 2., Vasiljevic 12., Alves a 22., Elek a 66. percben
Kiállítva: Zsók a 89. percben

Már a 2. percben előnybe került a Videoton, Kovácsevics Róbert kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Andre Alves váltotta gólra (0-1). Még az első negyedórában megduplázta az előnyt a vendégcsapat, Dusan Vasiljevic a 12. percben nagy védelmi hibát kihasználva talált a kaposváriak kapujába (0-2). A Rákóczi nem találta a mérkőzés ritmusát, a Videoton folyamatos fölényt alakított ki, aminek újabb gól lett az eredménye. A 22. percben Polonkai Attila passzolt Alveshez, aki egy csellel tisztára játszotta magát, majd 12 méterről a bal sarokba csavart (0-3). A harmadik találat után a fehérváriak kicsit visszavettek, ám még így is sikerült újra bevenni a hazai hálót: a második félidő 21. percében Elek Ákos volt eredményes (0-4). Tíz perccel később a hazaiak Oláh Lóránt révén szépítettek (1-4), de a Videoton így is fölényesen nyerte a találkozót.


Nem bírtak egymással a csapatok Pakson

Paksi FC - BFC Siófok 0-0

Vezette: Fábián Mihály (Demeter János, Iványi István)

A mérkőzés első félidejében nem akadt sok helyzet, rengeteg hiba jellemezte a két csapat játékát. Az első játékrész első felében egyik csapat sem tudott felmutatni értékelhető helyzetet, a félidő hajrájában a Paks kezébe vette ugyan a meccs irányítását, de Bartha László és Böde Dániel helyzetein kívül sok maradandót a hazai csapat sem alkotott. A szünet után kicsit megélénkült a játék, de a rengeteg hiba megakadályozta a folyamatos játék kialakulását. A Paks a második félidő elején még némi fölényben játszott, és lehetősége is adódott a vezetés megszerzésére, ám a hajrában már a Balaton-partiak dönthették volna el a mérkőzés sorsát. Sowunmi Thomas és Kazuo Homma is győzelmet jelentő gólt szerezhetett volna, de mindketten kihagyták lehetőségeiket, így maradt a 0-0.


A Lombard nagy küzdelemben győzött a Vasas ellen

Lombard Pápa Termál FC - Vasas 2-1 (1-1)
Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Márkus Tamás)
Gólszerző: Lázok (öngól) a 6., Maric a 66., illetve Ferenczi a 15. percben

Öngóllal került előnybe a Lombard a Vasas elleni mérkőzésen, Bárányos Zsolt beadása után Lázok János ért bele fejjel a labdába, amely saját kapujának jobb sarkában kötött ki (1-0). A Vasas gyorsan magához tért, az első negyedóra végén egyenlített az angyalföldi együttes: a 15. percben Lázok a tizenhatoson belül Ferenczi Istvánhoz passzolt, aki higgadtan helyezett a kapus mellett a sarokba (1-1). Az egyenlítés után a Vasas vette át néhány percre a meccs irányítását, de a félidő második felében már inkább a hazaiak jártak közel a vezetés megszerzéséhez. A nem túl színvonalas összecsapáson a 66. percig kellett várni az újabb gólra, ekkor Német Milán passzolt David Abwóhoz, aki fejjel játszott az ötösön belülre, ahonnan Goran Maric szintén fejjel vette be az angyalföldiek kapuját (2-1). A Vasas küzdött ugyan az egyenlítésért, gól azonban már nem született, a Pápa nagy csatában szerezte meg a három pontot.


Már az első félidőben kialakult a végeredmény


Szombathelyi Haladás - MTK Budapest 2-0 (2-0)

Vezette: Vad II. István (Kispál Róbert, Viszokai László)
Gólszerző: Simon a 23., Kenesei a 45. percben

A Haladás kezdte aktívabban a találkozót, a mérkőzés elején a hazaiak több lövéssel is zavart keltettek az MTK kapuja előtt. Oross Márton, Kenesei Krisztián és Irhás Ignácz is veszélyes lövéssel próbálkozott, de Szatmári Zoltán kapus védeni tudott. A vendégek kapusa a 23. percben azonban már tehetetlen volt, egy rövid felszabadítás után Simon Ádám elé került a labda, aki 26 méterről, kapásból hatalmas gólt ragasztott a jobb felső sarokba (1-0). Az első félidő utolsó pillanataiban megnyugtatóvá növelte vezetését a Haladás, Nagy Gábor ívelt passza után Kenesei fejelt a fővárosiak kapujába (2-0). A második félidőben az MTK kicsit veszélyesebbé vált, ám a szombathelyiek kitartóan védekeztek, és nem engedték kibontakozni ellenfelüket. A Haladás megtartotta kétgólos előnyét, és második győzelmét aratta a szezonban.


A ZTE nyerte a szombati rangadót


ZTE FC - Ferencvárosi TC 2-1 (1-0)

Vezette: Kassai Viktor (ifj. Tóth Vencel, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Balázs a 4., Delic (11-esből) a 89., illetve Rósa a 64. percben

A 4. percben nagy kapushibát kihasználva került előnybe a ZTE: Justin Haber ejtette ki a labdát egy beadás után, a Ferencváros kapusa Simon Attila elől még menteni tudott, a labda azonban Balázs Zsolt elé került, aki az üres kapuba helyezett (1-0). Még az első félidőben egyenlíthetett volna a Fradi, a 19. percben Marek Heinz lesgyanús szituációban ugratta ki Andre Schembrit, aki egyedül törhetett Vlaszák Géza kapujára, de lövése pontatlan volt. A második félidő 17. percében Horváth András tálalt Balázs elé, aki átemelte a labdát a kapus fölött, de az egyik védő a gólvonal előtt fejjel menteni tudott. Két perccel később egyenlített az FTC, Schembri labdája után Rósa Dénes vette be a hazai kaput (1-1). A hajrában megszületett a ZTE győzelmet jelentő találata, Ahmet Delic a 89. percben tizenegyesből alakította ki a 2-1-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS