Kapura törő játékot ígér a szövetségi kapitány

2015. november. 14., 17:26   |    

Kapura törő játékot ígér a szövetségi kapitány

A vasárnap esti Eb-pótselejtező visszavágó előtt Bernd Storck szövetségi kapitány a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatót, majd 17.00 órától edzést vezényelt a játékosoknak.

A sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány mellett Dzsudzsák Balázs vett részt, és mindketten kiemelték: kulcsfontosságú, hogy Budapesten is sikerüljön gólt szereznie a magyar válogatottnak.

- Az oslói mérkőzés megfelelő kiindulási alap a visszavágóra, hiszen szervezett, fegyelmezett játékkal sikerült jó eredményt elérnünk. Egygólos előnyünk van, de ennél nem történt se több, se kevesebb. Arra kértem a játékosokat, hogy feledkezzenek meg az elmúlt negyvennyolc óráról, és csak a vasárnapi feladattal foglalkozzanak. A következő meccsen sem adhatjuk fel a támadások lehetőségét, előre kell törnünk, gólt rúgnunk, ez a legfontosabb feladat. Nem akarunk csak védekezni, egygólos előnyben is a sikerre fogunk törekedni - fogalmazott Bernd Storck.

- A regenerációt már pénteken, Oslóban megkezdtük, két csoportban dolgoztunk, úgy érzem, minden játékos felkészülten várja a találkozót. Kisebb sérülések még akadnak, meglátjuk, holnap milyen állapotban lesznek a futballisták, és szükség lesz-e változtatásra az előzetes terveinkhez képest. Felkészültünk minden eshetőségre, ha valaki esetleg kiesne, akkor is megfelelően tudjuk pótolni a mérkőzésre - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Bernd Storck kiemelte: a csapatnak minden eddiginél nagyobb szüksége lesz a közönség támogatására, ezért arra kérte a szurkolókat, hogy végig tartsanak ki a válogatott mellett.

- Nem szabad kockáztatnunk, ezért a stabil védekezést nem adhatjuk fel, de szeretnénk kapura törő játékot nyújtani. Azt szeretném kérni, hogy a szurkolók legyenek türelmesek a csapattal szemben, és végig tizenkettedik játékosként segítsék a válogatottat - mondta a szövetségi kapitány.

A sajtótájékoztatón Dzsudzsák Balázs kiemelte: jó a hangulat a csapaton belül, de mindenki tisztában van azzal, hogy még csak a párharc első felén van túl a válogatott. Nincs hurráhangulat, mindenki tudja, hogy nagyon nehéz meccs vár az együttesre.

- Higgadt, tudatos, intelligens játékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy megnyerjük a teljes száznyolcvan percet. Nem éljük bele magunkat semmibe a győztes oslói meccs után, inkább a hibáinkat próbáljuk meg kielemezni, tanácsokkal ellátni egymást arról, hogy miben kell javulnunk a visszavágóra. Profin kezeli a helyzetet a csapat, mindenki látja, mik voltak a pozitívumok és a negatívumok az első meccsen. Csendben tesszük a dolgunkat, a pályán szeretnénk bizonyítani - fogalmazott Dzsudzsák Balázs.

aval|A sajtótájékoztatót követő edzésen a taktikai feladatok átismétlése kapta a főszerepet

A válogatott csapatkapitánya újságírói kérdésre elmondta: a támadószekcióban szereplő labdarúgóknak bizonyos szempontból speciális volt a feladatuk Oslóban, mert a szokásosnál többet kellett visszazárni a védekezés segítésére.

- Tudtuk, hogy a norvégok a széleken nagyon veszélyesek, mert a szélső védőik gyakran futnak fel a támadásokat segíteni. Az én oldalamon néhány alkalommal elcsúszott a védekezésünk, de próbálunk tanulni az első meccsből, és a visszavágón fegyelmezetten lezárni a széleket, semmi gond sincs azzal, hogy ehhez folyamatosan szükség van a támadók segítségére is, ugyanakkor bízom benne, hogy a támadásaink is veszélyesek lesznek, és tudunk gólt szerezni a meccsen - így a csapatkapitány.

A sajtótájékoztató végén Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a vasárnapi mérkőzésre történő beléptetéssel kapcsolatos információkat ismertette az újságírókkal, valamint elmondta: a századik válogatottságát Oslóban ünneplő Király Gábor köszöntését a párizsi terrortámadások árnyékában elhalasztja a szövetség a Magyar Labdarúgás Napjára. Az UEFA elküldte a százszoros válogatottaknak járó sapkát az MLSZ-nek, de ennek átadására nem a vasárnapi nemzeti gyásznap a megfelelő alkalom.

Bernd Storck 17.00 órától tartotta meg a válogatott utolsó edzését a mérkőzés előtt, a gyakorláson a taktikai feladatok átismétlése kapta a főszerepet.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS