Kassai, Ring, Tóth: irány az U20-as világbajnokság!

2017. március. 22., 22:37   |    

Kassai, Ring, Tóth: irány az U20-as világbajnokság!

Dél-Korea ad otthont az idei U20-as labdarúgó-világbajnokságnak, ahová magyar játékvezetői trió kapott meghívást.

A 24 válogatott részvételével rendezendő vébén Európát 5 ország nemzeti csapata képviseli (Anglia, Franciaország, Németország, Portugália, Olaszország), az amerikai kontinenst 8, Ázsiát 5, Afrikát 4, míg Óceániát 2 nemzeti együttes reprezentálja. Dél-Korea hat városa (Incheon, Suwon, Cheonan, Daejeon, Jeonju, Jeju) ad otthont a mérkőzéseknek május 20-tól június 11-ig.

Az UEFA részéről játékvezetőként a német Felix Brych, a török Cüneyt Çakır, a svéd Jonas Eriksson, az orosz Sergey Karasev, a holland Björn Kuipers és a spanyol Antonio Miguel Mateu Lahoz tagja még a keretnek Kassai Viktor mellett. Mindannyian két-két honfitárs asszisztenssel kapnak meghívót a rangos rendezvényre. Videobíróként a skót William Collum, a cseh Pavel Královec, a holland Danny Makkelie, a lengyel Szymon Marciniak, a norvég Svein Oddvar Moen, az olasz Daniele Orsato, a görög Anastasios Sidiropoulos, valamint a német Felix Zwayer tagja a keretnek, tartalék-játékvezetőként pedig a szlovák Ivan Kružliak áll készenlétben.

A négy évvel korábbi, törökországi U20-as világbajnokságon Kassai Viktor asszisztensei Erős Gábor és Albert István voltak. Előtte, 2007-ben Kanadában úgyszintén U20-as vébén bíráskodott Kassai Viktor, akkor Erős Gábor és Vámos Tibor volt még tagja a teamnek. A decemberi, Japánban lebonyolított klubvilágbajnokságon már Ring György és Tóth Vencel asszisztensi tevékenységére támaszkodhatott, ahol a videobíró segítségét is igénybe vették: a japán Kasima Antlers és a kolumbiai Atlético Nacional elődöntős mérkőzésén a világon először, utólag, a video-visszajátszás után ítélt büntetőrúgást.

A 2018-as oroszországi világbajnokság előtt mindenképpen jelzés értékű, hogy magyar játékvezetői hármasra számít a FIFA a dél-koreai korosztályos vébén.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS