Kassai Viktor tartalék-játékvezető lesz az Eb-döntőn

2016. július. 08., 13:00   |    

Kassai Viktor tartalék-játékvezető lesz az Eb-döntőn

Az angol Mark Clattenburg vezeti a labdarúgó Európa-bajnokság fináléját.

A végső döntésig esélyes volt a magyar játékvezetői team arra, hogy a kontinensbajnokság döntőjének aktív közreműködői legyen. Az UEFA illetékesei határoztak: az idei Bajnokok Ligája fináléját is dirigáló angol Mark Clattenburg kapta a megtisztelő feladatot, ő bíráskodhat a vasárnapi Portugália-Franciaország mérkőzésen. Asszisztensei (Simon Beck és Jake Collin) és alapvonali játékvezetői (Anthony Taylor és Andre Marriner) egyaránt honfitársai lesznek. Miként a BL-döntőben, ezúttal is Kassai Viktor segíti a munkáját tartalék-játékvezetőként. Tartalék-asszisztensként pedig Ring Györgyre számítanak.

Négy esztendeje hasonló helyzet állt elő: a portugál Pedro Proenca volt 2012-ben a Bajnokok Ligája és az Európa-bajnokság játékvezetője.

Kassai Viktor három mérkőzést vezetett az Eb-n kifogástalanul: Franciaország-Románia (2-1), Olaszország-Svédország (1-0), Németország-Olaszország (1-1, büntetőkkel: 6-5). Kétszer pedig tartalék-játékvezető volt: Spanyolország-Horvátország (1-2, Kuijpers), Horvátország-Portugália (hosszabbítás után 0-1, Velasco Carballo).

A német-olasz negyeddöntő-mérkőzést követően három játékvezetőnek maradt sansza arra, hogy a párizsi fináléban fújja a sípot: Mark Clattenburg, Kassai Viktor és a szerb Milorad Mazsics várhatta a döntést. Végül a 41 esztendős bíróra esett a választás. Clattenburg 9 éve FIFA-kerettag. Az Eb-n a Belgium–Olaszország, a Csehország–Horvátország és a Svájc–Lengyelország találkozókat vezette.

A Portugália–Franciaország párharc július 10-én, vasárnap 21 órakor kezdődik a Stade de France-ban a sípjelére. Kassai Viktor a két válogatott kispadja között foglal helyet, Ring György pedig tartalék-asszisztensként áll készenlétben.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS