Kassai Viktoré a Mexikó-Új-Zéland vb-pótselejtező

2013. november. 02., 18:55   |    

Kassai Viktoré a Mexikó-Új-Zéland vb-pótselejtező

November 13-án a mexikóvárosi Azték-stadionban rendezik a Mexikó-Új-Zéland interkontinentális világbajnoki selejtező párharc első felvonását - négy magyar közreműködővel.

A kilencvenes években két alkalommal is előfordult már, hogy magyar játékvezető kapott vb-pótselejtezőn szerepet, mindkétszer Puhl Sándor dirigálhatott. Puhl 1993-ban Sydney-ben az Ausztrália-Argentína (1-1), négy évvel később pedig Melbourne-ben az Ausztrália-Irán (2-2) összecsapásokon bíráskodott.

Kassai Viktor sem első ízben vezethet ilyen találkozót, hiszen 2009. október 10-én a Bahrein-Új-Zéland vb-pótselejtezőn kapott szerepet. A gól nélküli mérkőzés (asszisztensek: Erős Gábor, Vámos Tibor, tartalék játékvezető: Bognár Tamás) visszavágóját Fallon góljával az óceániaiak nyerték, így kijutottak a dél-afrikai világbajnokságra (miként a magyar játékvezetői trió is). Négy évvel később Kassai Viktor ismét interkontinentális kvalifikációs mérkőzést vezethet, és újfent Új-Zélanddal találkozik.

November 13-án magyar idő szerint 21.30 órától a 100 ezres befogadóképességű Azték-stadionban Erős Gábor és Ring György asszisztensként igyekeznek maximálisan segíteni Kassai Viktor játékvezetői munkáját, a tartalék játékvezetői teendők ezúttal Vad II Istvánra hárulnak. Az ellenőr régi ismerős lesz a szlovák Jozef Marko személyében.

Mexikó úgy érte el a vb-pótselejtezőt érő negyedik helyet, hogy Panama nem tudta megverni az Egyesült Államokat, az amerikaiak a 92. percben egyenlítettek - majd a 94. percben a győzelmet is megszerezték. A közép-amerikaiak kevesebb mint másfél hónap alatt a negyedik szövetségi kapitányt nevezték ki a válogatott élére. A legutóbbi "áldozat" Victor Vucetich, aki csupán két selejtezőn dirigálta az együttest, helyére Miguel Herrerát, az előző idényben bajnok, most listavezető America együttesének trénerét bízták meg az Új-Zéland elleni két összecsapásra.

A mexikóiak a fővárosukban fogadják az All Whites, azaz Fehérek elnevezésű óceániakat, a visszavágót egy héttel később rendezik Wellingtonban. A párharc győztese vehet részt a jövő évi brazíliai vb-n. A másik felállásban Jordánia és Uruguay küzd egymással, az első mérkőzésüket a norvég Svein Moen vezeti majd Ammanban.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS