Kazincbarcika: új pályán, régi-új edzővel

2018. április. 21., 22:35   |    

Kazincbarcika: új pályán, régi-új edzővel

A 31. fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában – igaz, csupán három együttes van túl már harminc mérkőzésen –, a listavezető MTK Gyulán játszik, a Kisvárda Tatabányára, a Budaörshöz látogat. Utóbbi, valamint a Gyirmót–Békéscsaba találkozó ígérkezik a játéknap rangadójának.

GYIRMÓT FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 17.00)
A két csapat nagy harcban áll a harmadik helyért, a szerzett pontokat tekintve a lila-fehérek, a vesztetteket tekintve a kisalföldiek állnak jobban. A Gyirmót tavasszal még veretlen, s igazán sajnálhatja, hogy az őszt elrontotta. Idén háromszor játszott eddig pályaválasztóként, hét pontot szerzett. A Békéscsaba a legutóbbi öt bajnoki mecsén ugyancsak veretlen maradt, jó formában van. Vendégként a március 25-i, zalaegerszegi vereség óta a Siófokot és a Ceglédet is megverte.

VÁC FC–CEGLÉDI VSE
(Óbuda, 17.00)
A Vác a nyolcadik, a Cegléd a tizedik helyen áll, három pont a különbség a két csapat között, ugyanakkor a CVSE egy meccsel kevesebbet játszott. A váciak a legutóbbi négy fordulóban csupán egy pontot szereztek, visszaestek a formájukban. Pályaválasztóként ellenben 2016. októbere, azaz immár másfél év óta mindössze két vereséget szenvedtek, tavaly ősszel a Kisvárdától, a legutóbbi hazai meccsükön pedig az MTK-tól kaptak ki. A listavezető ellen szereztek ugyan két gólt, de hármat kaptak. A CVSE szintén négy forduló óta nyeretlen, két hete – három idegenbeli vereség után – meglepetésre pontot szerzett Gyirmóton.

SZOLNOKI MÁV FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 17.00)
A tizenegyedik fogadja a tizenkettediket, két 37 pontos együttes találkozik. Nagy különbség ellenben, hogy a Szolnok a legutóbbi három fordulóban nem tudott pontot szerezni, a tavasz meglepetéscsapata, a megerősödött Csákvár ellenben hetet is. A szolnokiak pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnoki meccsükből négyet elveszítetek, az ETO ellen nyertek. A Csákvár december 3. óta csupán egyszer, Gyirmóton kapott ki. Vendégként három győzelemmel kezdte 2018-at, azóta megtorpant, a gyirmóti vereség után döntetlent játszott Békéscsabán. Ami azért egyáltalán nem rossz eredmény!

BUDAFOKI MTE–BFC SIÓFOK
(Budafok, 17.00)
Az újonc és a Balaton-parti vendégsereg között hat hely a különbség a táblázaton, de ez ne tévesszen meg senkit: a siófokiak mindössze három ponttal szereztek eddig többet a budafokiaknál. Varga Attila együttese annak köszönheti, hogy a helyezési számot tekintve felzárkózott a középmezőnybe, hogy a legutóbbi három fordulóban hét pontot is szerzett. Idegenben egy szép győzelmi sorozat után kikapott a Ceglédtől, majd döntetlent ért el a remek hazai mérleggel rendelkező Vác ellen. Az egy mérkőzéssel többet játszott Budafok a legutóbbi fordulóban kikapott Kisvárdán, pedig két gólt is szerzett. Pályaválasztóként ugyanakkor október 29. óta csak az MTK-tól szenvedett vereséget, három győzelem és három döntetlen a mérlege azóta.

BUDAÖRS FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 17.00)
A Budaörs a hatodik helyen áll, remek tavaszi mérleggel. November 12. óta kizárólag az MTK-tól kapott ki a Merkantil Bank Ligában, azóta pályaválasztóként három győzelem és kkét döntetlen a mérlege. A legutóbbi öt hazai bajnokiján tizennégy gólt szerzett. Az egész mezőnyből csak az MTK szerzett eddig több gólt az NB II 2017–2018-as idényében a Budaörsnél. A második helyen álló Kisvárda elveszítette a legutóbbi idegenbeli bajnokiját Gyirmóton, de magabiztosan halad a feljutás felé, a vesztett pontokat tekintve legalább tizenegy pont az előnye minden mögötte lévő riválisával szemben. Idegenben a legutóbbi négy meccséből csak egyet nyert meg.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Nyíregyháza, 17.00)
A nyírségiek a legutóbbi három mérkőzésükből kettőt elveszítettek, ennek ellenére az ötödik helyen állnak, a vesztett pontokat tekintve azonos pontszámmal a harmadik Békéscsabával. Április nyolcadikán otthon kikapott a Mosonmagyaróvártól, ez tavaly április kilenc óta mindössze a második hazai veresége volt. A ZTE nagy bajban van, az előző forduló után kiesőhelyre csúszott vissza. November 19. óta tizenegy fordulóban csupán hét pontot szerzett, a legutóbbi öt meccsén már csak egyet. Vendégként a legutóbbi nyolc találkozóján 23 pontot veszített – 24-ből.

DOROGI FC–WKW ETO FC GYŐR
(Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 17.00)
A Dorog a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt, tavasszal még nem tudott bajnoki mérkőzést nyerni. Így visszacsúszott a kieséstől fenyegetett csapatok közé, a tizenötödik helyen áll, csupán két ponttal megelőzve az utolsó előtti helyen álló Budafokot. A legutóbbi két hazai mérkőzésén javított idei mérlegén, két vereség után két döntetlent ért el. A Győr kényelmes helyzetben van, a hetedik helyen áll. A legutóbbi mérkőzését megnyerte a nyíregyháza ellen, de az előtt négy forduló alatt csak három pontot gyűjtött. Idegenben a legutóbbi három meccsét elbukta, mégpedig tíz gólt kapva.

SOROKSÁR SC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 17.00)
A Soroksár középcsapat, a kilencedik helyen áll, köszönhetően annak is, hogy a legutóbbi három fordulóban hét pontot tudott szerezni. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét megnyerte, két hete az MTK-t verte meg 4-2-re. Ellentétben a soroksáriakkal, a Mosonmagyaróvárnak még nem biztos a tagsága a Merkantil Bank Liga következő évi mezőnyében. Az elmúlt hetekben veretlen, március 25. óta öt meccsen kilenc pontot szerző gárda még így is csak két ponttal előzi meg a tizennyolcadik és a tizenkilencedik helyezettet. Vendégként november 12. óta nem kapott ki.

KAZINCBARCIKA BSC–SOPRONI VSE
(Putnok, Várady Béla Sportközpont, 17.00)
A bajnokságot újonc létére remekül kezdő barcikai gárda az elmúlt hónapokban visszaesett, ez indokolta az edzőváltást. A tavaly ősszel a tizenötödik forduló után még 27 pontjával harmadik helyezett gárda azóta tizennégy bajnoki találkozón csak hat pontot szerzett, s immár a kiesés fenyegeti. Vitelki Zoltánt Koleszár György váltotta megbízott edzőként, érdekes, hogy vele harcolta ki tavaly tavasszal a csapat a feljutást. A Sopron helyzete szinte reménytelen, igaz, két mérkőzéssel kevesebbet játszott a közvetlenül előtte álló Budafoknál, de nagyobb a hátránya, mint ahány pontot eddig szerzett.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–MTK BUDAPEST
(Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 17.00)
Az akadémisták kapaszkodnak, az utóbbi hetekben veretlenek maradtak, gyűjtögetik a pontokat, de még mindig nagy veszélyben vannak. Egyetlen ponttal állnak a kiesőhelyen lévő ZTE és Budafok előtt, igaz, utóbbi egy mérkőzéssel többet játszott. A Szeged pályaválasztóként márciusban nem szerzett pontot, áprilisban eddig nem kapott ki. Ám most minden korábbinál nehezebb próba következik, a listavezető MTK ellen. A kék-fehérek kiemelkednek a mezőnyből, húsz ponttal állnak a legjobb nem feljutó helyen álló Békéscsaba előtt, de a legutóbbi hét idegenbeli bajnoki meccsükből négyet (!), a legutóbbi háromból kettőt elveszítettek.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS