Kecskemét-Nyíregyháza, Vasas-III. Ker. találkozóval jön az NB II 12. fordulója

2021. október. 16., 16:14   |    

Kecskemét-Nyíregyháza, Vasas-III. Ker. találkozóval jön az NB II 12. fordulója

Vasárnap kilenc, hétfőn egy mérkőzést rendeznek a Merkantil Bank Liga következő fordulójában. A listavezető Haladás Soroksárra látogat, a másik helyezett Kecskemét és a harmadik Vasas hazai pályán fogadja ellenfelét.

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Kecskemét, 13.00)

A kiválóan szereplő újonc hétszer is nyert az eddigi 11 fordulóban, pályaválasztóként a legutóbbi hat bajnoki meccsén százszázalékos. A legutóbbi négyen ezek közül még gólt sem kapott. Szeptember eleje óta az összes kecskeméti bajnokiját 1-0-ra nyerte. A Nyíregyháza kitűnő rajtot vett, de az utóbbi hetekben visszaesett. Miután a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt, visszacsúszott az ötödik helyre. Idegenben kikapott a Diósgyőrtől és a Vasastól.

BFC SIÓFOK–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Siófok, 13.00)

Nagyon belelendült a Siófok, s ez még akkor is igaz, ha legutóbb „csak” döntetlent játszott Nyíregyházán. A legutóbbi négy fordulóban tíz pontot gyűjtött. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét megnyerte. A Békéscsaba már kevésbé volt jó sorozatban a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt, a tizennyolcadik helyen áll a bajnoki tabellán. Viszont vendégként a legutóbbi mérközésén, a Csákvár ellen aratta első 2021-es idegenbeli győzelmét.

SOROKSÁR SC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Soroksár, 13.00)

A fővárosi csapat a szünet előtti utolsó fordulóban nyerni tudott Tiszakécskén, s ezzel előrelépett a tizenötödik helyre. Pályaválasztóként mindössze háromszor játszott eddig az idényben, egy győzelem mellett kétszer kikapott. A Haladás nagyon jó formában van, a mezőny egyetlen veretlen csapata, a védelme szinte sebezhetetlen, a 11 forduló alatt mindössze három kapott gól elképesztő teljesítmény. Idegenben például még egyetlen gólt sem kapott a Merkantil Bank Liga 2021–2022-es idényében!

BUDAÖRSI SPORT CLUB–SZENTLŐRINC SPORT EGYESÜLET
(Vasárnap, Budaörs, 13.00)

Hat pont és nyolc helyezés választja el a két csapatot, a baranyai gárda áll jobban. A Budaörs mindössze kétszer nyert eddig a szezonban, de ebből az egyik a legutóbbi hazai mérkőzésén, a sereghajtó Tiszakécske ellen született. A Szentlőrinc az első tíz fordulóban veretlen maradt, de legutóbb kikapott Budafokon. Ez az eredmény rontja idegenbeli mérlegét. Az első tíz fordulóban hétszer is döntetlenre végzett a gárda.

PÉCSI MFC–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Pécs, 17.00)

Mind a két csapat nyerni tudott a legutóbbi fordulóban, a pécsiek és a budafokiak is egy három mérkőzésből álló vereségsorozatot zártak le. A legutóbbi öt fordulóban mindig ugyanazt az eredménytípust produkálta a két csapat, ebből most döntetlen következne – de mindkettő a kevés „ikszet” játszó gárdák közé tartozik. A PMFC mindhárom eddigi győzelmét pályaválasztóként aratta, a Budafok augusztus elseje óta nem nyert idegenben.

SZOLNOKI MÁV FC-WKW ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Szolnok, 17.00)

A szolnokiak éppen csak, de a mezőny első felébe tartoznak, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükből viszont csak egyet nyertek meg. Pályaválasztóként a mostani idényben eddig hat meccsből hármat nyertek, legutóbb győztek a Budafok ellen. Az egy mérkőzéssel többet játszott Győr egypontos hátrányban vendéglátója mögé csúszott, miután a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZEGED CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)

A Csákvár az eddigi négy döntetlenjéből hármat a legutóbbi négy fordulóban játszott, ezekkel a kis lépésekkel alig araszol előre, a tizenhetedik helyen áll. Ezzel szemben a szegediek nagyszerű formába lendültek, a hetedik forduló után még 2-2-3 volt a mérlegük, most pedig 6 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség. Nagyot léptek előre, a negyedik helyen állnak a tabellán. Vendégként szeptember eleje óta kétszer játszottak, mindkét mérkőzést megnyerték.

DIÓSGYŐRI VTK–DOROGI FC
(Vasárnap, Diósgyőr, 17.00)

A Dorog a hatodik, a Diósgyőr a hetedik helyen áll, egyetlen pont az egykori bányászváros csapatának előnye. A DVTK a legutóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg, viszont pályaválasztóként veretlen. A Dorog korábban vagy győzött, vagy kikapott, de a legutóbbi négy meccséből három döntetlent hozott.

FC AJKA–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Ajka, 17.00)

Az Ajka a legutóbbi hazai bajnokiját elveszítette (a Szeged Csanádtól kapott ki), az volt az első veresége pályaválasztóként a Merkantil Bank Liga 2021–2022-es idényében. A tizennegyedik helyen áll a tabellán. A Tiszakécske ellenben utolsó, a legutóbbi öt fordulóban nem szerzett pontot. Vendégként a legutóbbi három találkozóját elveszítette, előtte kétszer pontot tudott szerezni.

VASAS FC–III. KERÜLETI TVE
(Hétfő, Illovszky Rudolf Stadion, 20.00)

A Vasas hazai pályán szinte ellenállhatatlan, eddig az idényben csak a Kecskemét tudott pontot elvinni a Fáy utcából. A piros-kékek a táblázaton a harmadik helyen állnak, a teljes mezőnyből a legtöbb gólt szerezték. A III. Kerület a legutóbbi két fordulóban döntetleneket játszott, az utolsó előtti helyen áll. Idegenben eddig több pontot szerzett, mint otthon, de csak négyet.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS