Dobogósok csatájával kezdődik, fővárosi derbivel zárul a forduló

2023. április. 28., 13:08   |    

Dobogósok csatájával kezdődik, fővárosi derbivel zárul a forduló

Négy napon keresztül rendezik ezúttal az OTP Bank Liga fordulóját, Ferenc pápa budapesti látogatása miatt hétfőre került a derbi. A 29. forduló Kecskeméten kezdődik, ahol a hazai csapat egy győzelemmel óriásit lépne az újonctól eddig a hősidők óta példátlan bajnoki ezüstérem felé. Lila-fehérek a zöld-fehérek ellen a forduló nyitányán és a zárásán is.

KECSKEMÉTI TE–PAKSI FC
(Péntek, Széktói Stadion, 20.00)

Két dobogós csapat játszik rangadót Kecsekeméten. A KTE eddig mindössze egyszer, a Mezőkövesd ellen kapott ki pályaválasztóként az OTP Bank Liga mostani idényében. Azóta viszont minden mérkőzését megnyerte. Hét pont az előnye a harmadik helyezett Paks előtt. A zöld-fehérek, ugyanúgy, mint a házigazdák, 12 pontot szereztek a legutóbbi öt fordulóban. De vendégként kikaptak Újpesten. A Paks lőtte a második, a Kecskemét a negyedik legtöbb gólt az NB I-ben. Emellett átlagosan a Paks alakítja ki a legjobb minőségű helyzeteket a bajnokságban (0,150 xG/lövés), ugyanezen a listán a Kecskemét a harmadik (0,128 xG/lövés). 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Mezőkövesd, 14. 15.)
A ZTE ezen a találkozón mutatkozik be a csapatot újra átvevő Sallói István, Boér Gábor kettős. Másképpen: a MOL Magyar Kupa-döntő főpróbáján térnek vissza. A kék-fehérek a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szereztek, egy ponttal állnak a szombati ellenfél, a Mezőkövesd mögött. Vendégként a legutóbbi hat bajnoki mérkőzésükön pont nélkül maradtak. Ugyanakkor február végén kiválóan játszottak Mezőkövesden 4-1-re nyertek a MOL Magyar Kupában. A Mezőkövesd az egyedüli csapat, amely nem szerzett pontot a legutóbbi három fordulóban. Pályaválasztóként február 10. óta veretlen.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Várkerti Stadion, 17.00)
A Kisvárda négy, a Honvéd három pontot szerzett csak a legutóbbi öt fordulóban. Másfelől a Kisvárda nem tudott nyerni a legutóbbi öt bajnokiján, a Honvéd egyszer igen. Egyik csapat mérlege sem jó. A Kisvárda a hetedik helyre csúszott vissza az elmúlt hetekben, a Honvéd tizenegyedik, a kettő között nyolc pont a különbség. A szabolcsiak október 8. óta csupán egyszer nyertek pályaválasztóként, a Török Lászlót váltó Milos Kruscsiccsal még nyeretlenek. A Honvéd vendégként kevésszer nyert, főleg a fővároson kívül, de szeptemberben győzni tudott Kisvárdán.

VASAS FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Illovszky Rudolf Stadion, 19.30)
A Vasas nagyon nehéz helyzetben van, szinte az utolsó szalmaszél ez a mérkőzés, amibe belekapaszkodhat. Ugyanakkor a mezőkövesdi bravúrt leszámítva a legutóbbi hét fordulóban nem szerzett pontot, pályaválasztóként 2023-ban még nem nyert az OTP Bank Ligában. Mi több: október 29. óta csak a Mezőkövesd ellen győzött a bajnokságban, igaz, a borsodi csapat ellen kétszer is. A Puskás Akadémia ellen nem rossz a mérlege, mind a korábbi két mérkőzés ebben az idényben döntetlenre végződött. A felcsútiak a legutóbbi két fordulóban nyertek.

DEBRECENI VASUTAS SC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Nagyerdei Aréna, 15.30)
A DVSC a nemzetközi kupaindulásért, a harmadik helyért, a MOL Fehérvár a bennmaradásért küzd a hátralévő fordulókban. A Loki a legutóbbi négy fordulóban kilenc pontot szerzett, viszont a legutóbbi négy hazai mérkőzéséből hármat is elveszített. A MOL Fehérvár idegenbeli mérlege klubtörténeti mélypont, tavaly április 30., az éppen a Nagyerdei Arénában aratott 3-0-s győzelme után mindössze egyszer, a Honvéd ellen szerzett vendégként három pontot. A legutóbbi két idegenbeli meccsén döntetlent játszott. Bartosz Grzelakkal az első győzelem óta immár négy forduló óta nyeretlen.

ÚJPEST FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Hétfő, Szusza Ferenc Stadion, 18.00)
Az Újpest mérlege nagyon rossz az elmúlt években a Ferencváros ellen, s nagyon jó Nebojsa Vignjevics visszatérése óta. A lila-fehérek nem tudtak pontot szerezni a derbin a legutóbbi 12 alkalommal! 2014 szeptembere óta nem nyertek pályaválasztóként a Ferencváros ellen. Ugyanakkor az OTP Bank Ligában tavaly október 30. óta csak egyszer nem nyert, akkor is döntetlent játszott. Vignjevics visszatérése óta szintén veretlen. A Ferencváros a legutóbbi két fordulóban győzött, idegenben két vereséget követett a Vasas elleni 1-0.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS