Kecskemétre látogat a listavezető

2022. február. 12., 19:21   |    

Kecskemétre látogat a listavezető
Fotó: kecskemetite.hu

Kilenc mérkőzést vasárnap játszanak a Merkantil Bank Liga 23. fordulójából, de a slágernek a tizedik, a hétfői ígérkezik: a harmadik helyen álló Kecskeméti TE a listavezető Diósgyőrt fogadja.

BFC SIÓFOK–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Siófok, 14.00)
Mind a két csapat vereséget szenvedett az előző fordulóban. Mindazonáltal nagy a különbség közöttük helyezésben, a Siófok a hetedik, a Csákvár a tizenötödik. A Siófok kiváló hazai mérleggel rendelkezik, április óta veretlen a bajnokságban, a legutóbbi három otthoni meccsét megnyerte. A Csákvár először játszik idegenben 2022-ben.

SZOLNOKI MÁV FC–FC AJKA
(Vasárnap, Szolnok, 14.00)
A Szolnok nagy bajban van, minden eddigi idei bajnoki mérkőzését elveszítette, az utolsó előtti helyre csúszott vissza a táblázaton. Az Ajka sincs jó formában, hetek, hónapok óta nyeretlen, de még így is a tizenkettedik helyen áll. Mindkét idei bajnoki mérkőzését elveszítette. A két, 2022-ben a bajnokságban még pont nélküli csapat közül az egyik rossz sorozata nyilvánvalóan megszakad. Vagy mindkettőé.

SOROKSÁR SC–PÉCSI MFC
(Vasárnap, Soroksár, 14.00)
A Soroksár az előző fordulóban, éppen a Szolnoki MÁV ellen, lezárta vereség-sorozatát, s ezzel javított helyezésén is, a tizennegyedik helyre lépett előre. Pályaválasztóként ez volt az első győzelme október 17. óta. A Pécs jól kezdte az idei esztendőt, kettőből kettőt nyert, a Szentlőrincet és a Budaörs csapatát is 1-0-ra győzte le. Utóbbit idegenben.

ETO FC GYŐR–BUDAÖRS FC
(Vasárnap, Győr, 14.00)
Az ETO elveszítette az első két 2022-es bajnokiját, s ezzel visszacsúszott a kilencedik helyre. Apró gyógyír, hogy a MOL Magyar Kupában szerdán győzni tudott a Nagykanizsa ellen, s bejutott a legjobb nyolc közé, ahol majd március elején a MOL Fehérvárt fogadja. A Budaörs csak a tizenhatodik szintén vereséget szenvedett egy héttel ezelőtt. Viszont az idegenbeli mérlege sokkal jobb, mint a hazai, október eleje óta csak Diósgyőrben kapott ki.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SZENTLŐRINC SE
(Vasárnap, Balmazújváros, 14.00)
Kitűnően kezdte a Nyíregyháza a tavaszt, a Tiszakécske ellen pályaválasztóként, a Haladás ellen vendégként nyert, egyaránt két gólt szerezve. A hatodik helyen áll. A Szentlőrinc a megyei rivális PMFC elleni vereség után otthon, ugyancsak 1-0-ra, megverte a győri ETO-t. Idegenben a legutóbbi négy mérkőzésén csak egy pontot gyűjtött.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Békéscsaba, 14.00)
A Békéscsaba a tizenharmadik helyen áll, tavasszal eddig hazai pályán ért el jó eredményeket, legyőzte a Dorogot a bajnokságban, az élvonalbeli Gyirmótot pedig a MOL Magyar Kupában. A Kórház utcai pályán október 3. óta veretlen, sőt a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert. A Haladás a Nyíregyháza elleni hazai vereségével kicsit elengedte az előtte lévőket, négy pont a hátránya a KTE-vel szemben. Idegenben a legutóbbi két bajnoki meccsét megnyerte, az őszt Kecskeméten győzelemmel zárta, a tavaszt Győrben ugyancsak három ponttal nyitotta.

III. KER. TVE–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Óbuda, 14.00)
A Kerület a tizenhetedik helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban nem kapott ki, s ez rajta kívül csak az első három helyezett mondhatja el magáról. A két eddigi tavaszi bajnokija döntetlenre, egyaránt 1-1-re végződött. Szeptember 26. óta csupán egyszer kapott ki Óbudán. A Tiszakécske legutóbb otthon legyőzte a Békéscsabát, megközelítette az előtte állókat, de még mindig sereghajtó. Elsősorban a hazai mérlege jó, idegenben szeptember eleje óta csak egyszer nyert.

BUDAFOKI MTE–VASAS FC
(Vasárnap, Budafok, 17.00)
A Budafok az újrakezdés után sem talált magára, sorozatban immár négyszer veszített, kiesőhelyen áll, a Szolnokkal és a Tiszakécskével együtt. A legutóbbi két bajnoki mérkőzését elveszítette a Promontor utcában. A Vasas célja a feljutás, a piros-kékek a vereség ellenére is helyt álltak a szerdai MOL Magyar Kupa-mérkőzésen, a Ferencváros ellen. Idegenben a legutóbbi négy mérkőzésükön tíz pontot szereztek.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–DOROGI FC
(Vasárnap, Szeged, 17.00)
Az ötödik helyen álló Szeged a legutóbbi öt bajnokijából csak egyet veszített el, idén eddig két mérkőzésen négy pontot gyűjtött. Otthon, a Fórumban, szeptember közepe óta csupán a Békéscsabától kapott ki. Egy hete simán verte a Budafokot. A Dorog tizedik, 2022-ben még nyeretlen, szeptember vége óta csak Pécsen tudott nyerni, vendégként a legutóbbi öt meccséből négyet elveszített.

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–DIÓSGYŐRI VTK
(Hétfő, Kecskemét, 20.00)
A KTE szerdán kiesett a MOL Magyar Kupából a Bp. Honvéd elleni vereséggel, de a Merkantil Bank Ligában tartja a lépést az első kettővel. A Diósgyőrrel szemben két pont a hátránya, tehát ha megnyeri a rangadót, megelőzi. A Széktói Stadionban november végén játszott legutóbb bajnokit, azon kikapott a Haladástól. A Diósgyőr a viszonylag gyengébb kezdés után nagyon beleerősített, október 3. óta két döntetlenen kívül minden mérkőzését megnyerte a Merkantil Bank Ligában.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS