Kedden Albániát fogadja a női A-válogatott

2016. április. 25., 14:24   |    

Kedden Albániát fogadja a női A-válogatott

A Markó Edina vezette női válogatott kedden 14.30-tól a gyirmóti Alcufer-stadionban fogadja az albánokat felkészülési mérkőzésen.

Női A-válogatottunk a horvátok legyőzése, és az oroszok elleni döntetlen után harcban áll a második helyért Európa-bajnoki selejtező csoportjában, a hátralévő két mérkőzéséből egyet Törökországban játszik a házigazdákkal (június 6-án), majd a sorozat zárásaként az Eb-címvédő németeket fogadja (szeptember (20-án).

A törökök elleni összecsapás előtt még két felkészülési meccs vár a válogatottra, ezek közül az elsőt kedden, 14.30 órától a világranglista 76. helyén álló albánok ellen játsszuk le, Gyirmóton (TV: M4 Sport).

A mieinknél ezúttal a légiósok egy részére nem számíthat a szakmai stáb, ezért Markó Edina azoknak a kerettagoknak is játéklehetőséget tud adni, akik az előző tétmérkőzéseken kevesebb szerepet kaptak, emellett néhány fiatal is bizonyíthatja, hogy érdemes számolni vele a felnőtt válogatottnál.

- Ameddig nincs átmeneti korosztály az U19-es válogatott és a felnőtt csapat között, addig a mi feladatunk, hogy az utánpótlás-válogatottból kikerülő játékosokat tűzben tartsuk, és megismertessük őket a felnőtt nemzetközi szinttel - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány. - A fiatalok mellett az itthon játszó labdarúgók számára is hasznos lesz ez a mérkőzés, hiszen a nemzetközi színtéren mutatott teljesítmény a legfontosabb visszajelzés felkészültségükről a szakmai stáb számára. Meg kell becsülni az ilyen nemzetközi mérkőzéseket, mert nagyon kevés lehetőségünk nyílik hasonló felkészülési találkozón pályára lépni. Az albán csapat kimondottan nehéz Eb-selejtező csoportba került, ezért hiba lenne kizárólag az Eb-selejtezőn elért eredményeit figyelembe venni az erőssége megítélésekor. Masszív ellenfélre számítok, amely a jelenlegi keretünk számára megfelelő kihívást jelent majd.

A női válogatott kerete:

Kapusok:

Németh Júlia (Ferencvárosi TC)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)
Bíró Barbara (Viktória Trend-Optika)

Védők:

Szeitl Szilvia (1. FC Femina)
Tálosi Szabina (SC Südburgenland)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Németh Hanna (Kóka-NFLA)

Középpályások:

Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Bognár Enikő (Ferencvárosi TC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Rácz Zsófia (MSV Duisburg)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Diószegi Fanni (MTK Hungária FC)

Csatárok:

Sipos Lilla (St. Pölten Spratzern)
Vágó Fanny (St. Pölten Spratzern)
Zágor Bernadett (Ferencvárosi TC)
Kaján Zsanett (MTK Hungária FC)
Nagypál Fatima (Ferencvárosi TC)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS