Keleti rangadó és régi barátok találkozója

2014. november. 30., 13:05   |    

Keleti rangadó és régi barátok találkozója

Két mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga 16. fordulója. Debrecenben szomszédvárak csapnak össze, Győrben bemutatkozik edzőként Vasile Miriuță, aki három időszakban közel száz bajokin játszott az ETO-ban.

DVSC-TEVA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(November 30., vasárnap, 16.30)

A két csapat ősszel 1-1-re végzett Nyíregyházán, igaz, akkor Kondás Elemér a nemzetközi kupakötelezettség miatt pihentette jó néhány kulcsjátékosát. A Loki az elmúlt hetek legeredményesebb csapata az OTP Bank Ligában, a legutóbbi hat bajnokijából ötöt megnyert, egyen döntetlent játszott. Hazai mérlege ugyanakkor a teljes őszi idényben felemás, noha a legutóbbi három meccsen hét pontot gyűjtött. A Nyíregyháza, Mátyus Jánossal a kapitányi hídon, megnyerte legutóbbi hazai találkozóját, idegenben ellenben gyengébben teljesít. A szabolcsi legénység a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiját elveszítette, az egyetlen vigasza, hogy Újpesten és Diósgyőrben két esélyesebb csapat ellen is szoros csatában vérzett el. A DVSC és a Nyíregyháza az elmúlt bő két évben a Magyar Kupában és a Ligakupában háromszor is találkozott egymással a cívisvárosban, a Loki mindhármat megnyerte, 12-2-es összesített gólkülönbséggel.

GYŐRI ETO–MVM-PAKS
(November 30., vasárnap, 18.30)

Csertői Aurél a kilencvenes évek első felében játékostársa volt Vasile Miriuțănak, vagy, ha úgy tetszik, Miriuta Lacinak, aztán 2003-ban miután edzőként az ETO együttesétől a siófoki Balaton FC-hez szerződött, elkerülték egymást. Most újra találkoznak, ellenfélként. A Győri ETO a legutóbbi fordulóban, a címvédő DVSC-Teva ellen elveszítette fordulókon keresztül tartó veretlenségét. A csapat hazai teljesítménye méltatlan az előző idény sikereihez: a legutóbbi hat bajnokijából csak egyet nyert meg pályaválasztóként, de akkor is kapott három gólt a Dunaújvárostól. A Paks az őszi szereplése alapján a bajnokság második felében az Európa Liga-szereplésért harcolhat, ha nyerni tudna Győrben, visszavenné a harmadik helyet. A csapat azonban az utóbbi hetekben idegenben gólképtelennek bizonyult, s a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiján nyeretlen maradt.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS