Keleti rangadót rendeznek Diósgyőrben

2013. május. 04., 11:46   |    

Keleti rangadót rendeznek Diósgyőrben

Négy mérkőzéssel folytatódik ma az OTP Bank Liga 26. fordulója. A helyszínek: Diósgyőr, Kispest, Vác és Siófok.

DIÓSGYŐRI VTK–DVSC-TEVA
(Május 4., szombat, 14.00)

Igazi presztízscsata mindig a két klub találkozója. A DVTK Kovac Zolttanal vívott első hazai mérkőzésén döntetlent játszott a Ferencvárossal, s a Loki ellen sem akarja alább adni. A borsodiak hazai mérlege tavasszal két döntetlen és egy győzelem, azaz az idegenben gyengélkedő együttes hazai pályán még veretlen. E három meccsen öt gólt lőttek a diósgyőriek, mindent légiósok (Luque és Seydi 2-2, Fernando 1). A Loki a tavaszi idényben bajnokcsapathoz méltatlan idegenbeli mérleget produkált eddig, még nyeretlen. Döntetlent játszott Kecskeméten és Kispesten, majd kikapott Pápán és Szombathelyen. Kondás Elemér együttese, amely, mint emlékezetes, a 2011–2012-es szezont veretlenül nyerte meg, vendégként október 7., a siófoki győzelem óta hét mérkőzésen mindössze két pontot szerzett. A két együttes őszi, debreceni találkozóját a Loki 2-0-ra megnyerte, a gólokat Yannick és Coulibaly szerzték. A diósgyőri csatárok közül Tisza Tibor és Rudolf Gergely is volt korábban a DVSC játékosa.

BUDAPEST HONVÉD–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Május 4., szombat, 16.00)

Az utóbbi hetekben feljavult Bp. Honvéd szurkolói feltétlenül győzelemre számítanak a mezőny egyik leggyengébb idegenbeli mérlegét felmutató Pápa ellen. Kemenes Szabolcs a legutóbbi három mérkőzésén nem kapott gólt, s noha tény, hogy idegenben szerepelt jobban áprilisban a csapat, hazai pályán három meccsből csak egyet nyert meg, esélyesebb. A Pápa ugyanis vendégként a legutóbbi öt mérkőzését úgy veszítette el, hogy egyetlen gólt szem szerzett. A két csapat őszi meccsét a sárga-kékek Marics duplájával 2-1-re megnyerték. A Pápa 2010. szeptember 25-én nyert legutóbb bajnoki mérkőzést a Bozsik Stadionban.

EGRI FC–PMFC-MATIAS
(Május 4., szombat, 18.30)

Noha sokáig olyan hírek keltek szárnyra, hogy az Egri FC nem tud kiállni a mérkőzésre, a szombat délelőtti állás szerint lesz mérkőzés – s minden futballszerető csak örülhet ennek. A váci találkozó pályaválasztója a legutóbbi két „hazai” mérkőzésén négy pontot szerzett (döntetlent játszott a Pakssal, s legyőzte a Kaposvárt), tisztességgel küzd az utolsó „töltényig”. Ugyanakkor ezúttal olyan csapatot fogad, amelynek jobb az idegenbeli mérlege, mint a hazai. Igaz, a PMFC elsősorban ősszel gyűjtögette vendégként a pontokat, tavasszal eddig csak három bajnokit játszott Pécstől távol, s a bravúros kecskeméti győzelem (2-0) mellett Debrecenben és Újpesten is kapott egy négyest. A két együttes őszi mérkőzésén, Pécsen, nem született gól. Az egriek szakvezetője, Mészáros Ferenc ezer szállal kötődik a pécsi klubhoz, amelynek a 2011–2012-es idényben, április elejéig vezetőedzője is volt.

FGSZ SIÓFOK–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Május 4., szombat, 18.30)

Az OTP Bank Liga somogyi derbijén az utóbbi hetekben félelmetes hazai mérleget produkáló Siófok fogadja a megyeszékhely csapatát. A Balaton-parti együttes a legutóbbi öt hazai mérkőzéséből egy döntetlen mellett négyet megnyert, s ezzel az egész NB I-es mezőny legjobbja. Éles kontrasztban van ez a tény azzal, hogy a csapat szinte reménytelenül küzd a bennmaradásért. A Siófok október 26. óta minden hazai mérkőzésén szerzett gólt. A Rákóczi három mérkőzésből kettőt elveszített tavasszal, de mindkettőt szoros csatában, csak 1-0-ra. Mindössze ez a két tavaszi bajnoki akadt eddig, amelyen nem szerzett gólt. A két együttes őszi találkozóját a Rákóczi fölényesen, 3-0-ra megnyerte, a gólokat Kovács és a duplázó Diallo szerezték.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS