Keletre indul a Ferencváros és a MOL Vidi is

2018. október. 26., 14:07   |    

Keletre indul a Ferencváros és a MOL Vidi is

Szombaton megkezdődik a bajnokság második szakasza, a csapatok az első forduló párosítását ismétlik, ellentétes pályaválasztással. A listavezető Ferencváros először játszik majd az új diósgyőri stadionban.

MTK BUDAPEST–ÚJPEST FC
(szombat, Hidegkuti Nándor Stadion, 14.30)

Az első fordulóban az újonc MTK alaposan meglepte a lila-fehéreket a Megyeri úton. Azóta is elsősorban az idegenbeli mérkőzésein sikeres, azoknak köszönheti előkelő helyezését. Pályaválasztóként eddig csak a Diósgyőrt győzte le, a legutóbbi két meccse döntetlenre végződött. Az Újpest a legutóbbi két fordulóban nyert, sőt a legutóbbi négyben kilenc pontot szerzett. A nyolcadik helyen áll, de egy mérkőzéssel kevesebb játszott az MTK-nál, a vesztett pontokat tekintve jobban áll. Idegenben legutóbb győzött a Diósgyőr ellen, lezárva egy három mérkőzésből álló nyeretlenségi szériát.

 

DEBRECENI VSC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(szombat, Debrecen, 17.00)

A Puskás Akadémia az utóbbi hetekben otthon legyőzte a MOL Vidit, a B. Honvédot és a Ferencvárost is, a legutóbbi három bajnokság győztesét. Ha lépegetünk vissza az időben, a 2014-es első DVSC következik – de ez egy idegenbeli meccs lesz a felcsútiak számára, ennyiben változik a korábbi képlet. Benczés Miklós együttese az első fordulóban, a Pancho Arénában kikapott a Lokitól, az volt a szezon első mérkőzése. Vendégként a legutóbbi négy találkozóján nem szerzett pontot. A DVSC az előző fordulóban Bódi Ádám, az utolsó pillanatokban lőtt látványos szögletgóljával verte meg meg a Paksot, a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, otthon kétszer nyert, idegenben döntetlent játszott a Ferencvárossal a Groupama Arénában.

 

DIÓSGYŐRI VTK–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(szombat, Diósgyőr, 17.00)

A Ferencváros először vendégeskedik az új diósgyőri stadionban, várhatóan tekintélyes számú publikum előtt lép majd pályára. Legutóbb, tavasszal, Debrecenben, pályaválasztóként nyert a DVTK a zöld-fehérek ellen. Az elmúlt hetekben egyik csapat sem szerepelt jól, noha a tabellán óriási a különbség köztük, a zöld-fehérek továbbra is listavezetők, a borsodiak pedig a tizenegyedik, utolsó előtti helyen állnak. A Ferencváros a legutóbbi két mérkőzésén csak egy pontot szerzett. Talán kevesebb figyelmet kapott az utóbbi időben, mert a csapat magabiztosan vezeti a táblázatot, hogy Rebrovval csak a bajnoki meccsek felét nyerte meg eddig a Ferencváros. Idegenben a legutóbbi fordulóban, Felcsúton veszített először pontot.

 

SZOMBATHELYI HALADÁS–BUDAPEST HONVÉD
(szombat, Szombathely, 17.00)

A Haladás az edzőváltás óta még nem szerzett pontot, sőt, a legutóbbi négy fordulóban csak kikapott. Az avatást követő háromnegyed évben pazar hazai mérlege is elromlott, a legutóbbi három szombathelyi bajnokin pont nélkül maradt. A Bp. Honvéd legutóbb egy védelmi miatt veszített pontot az MTK pályáján. A második helyen áll, de a legutóbbi öt fordulóban csupán egyszer nyert. Vendégként négyszer játszott eddig, csupán Mezőkövesden nyert.

 

PAKSI FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(szombat, Paks, 17.00)

A paksiak az előző fordulóban a 93. percben kapott góllal veszítettek, lezárva augusztus 5. óta tartó veretlenségi sorozatukat. Pályaválasztóként négyszer játszottak eddig a mostani idényben, az Újpest elleni döntetlent három győzelem követte. A Mezőkövesd a negyedik helyen áll, két ponttal a Paks előtt. Egyike annak a három csapatnak, amely a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett. Idegenben gyakran játszik döntetlent, csak a MOL Viditől kapott ki, s csupán a Kisvárdát győzte le eddig a mostani szezonban.

 

KISVÁRDA MASTER GOOD–MOL VIDI FC
(vasárnap, Kisvárda, 17.00)

A csütörtöki győztes szaloniki mérkőzés után a MOL Vidi vasárnap lép pályára Kisvárdán. A székesfehérváriak a legutóbbi négy fordulóban csak egy meccsüket nem tudták megnyerni, de az éppen a londoni Európa-liga-találkozójukat követő volt. A Kisvárda egy nagyon jó periódus után visszaesett, a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot, s bár mindegyiken szerzett gólt, a három adott mellett kilencet kapott.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS