Kemény meccsen, sok szurkoló előtt bizonyítana a válogatott

2017. május. 29., 18:14   |    

Kemény meccsen, sok szurkoló előtt bizonyítana a válogatott

A magyar válogatott sajtótájékoztatót tartott Telkiben az Oroszország elleni felkészülési meccs, és az Andorra ellen következő, idegenbeli vb-selejtező előtt.

A magyar válogatott június 5-én az oroszokat fogadja a Groupama Arénában, majd június 9-én Andorrában játszik vb-selejtezőt.

Az Oroszország elleni, június 5-i hazai mérkőzésre a Szurkolói Klub tagjai jelentős kedvezményekkel, akár már 1400 forinttól vásárolhatnak belépőket. A találkozó jegyinformációi ITT találhatóak.

A csapat képviseletében Bese Barnabás és Stieber Zoltán válaszolt az újságírók kérdéseire, mielőtt Bernd Storck beszélt volna a válogatott előtt álló kihívásokról. A játékosok elmondták: jó állapotban, hétfőn csatlakoztak a kerethez, és már edzeni is tudtak a többiekkel.

Hosszú idő után újra hazai környezetben léphetünk pályára, reméljük, hogy sok szurkoló kilátogat a mérkőzésre, és bízom benne, hogy ki tudjuk őket szolgálni. Ami a szezonomat illeti: pozitív élményeket szereztem Franciaországban, bár a feljutást nem sikerült kiharcolni ebben a szezonban, jövőre hasonló tervekkel vágunk neki a bajnokságnak, bár nem lesz könnyű. Tudjuk, hogy legalább ekkora bravúrokra lesz szükség a hátralévő vb-selejtezőkön is, de mindent meg fogunk tenni, hogy kihozzuk a legtöbbet magunkból – fogalmazott Bese Barnabás, a Le Havre légiósa.

Kisebb kihagyás után újra a kerettel készül Stieber Zoltán, akinek a posztján Gyurcsó Ádám jó teljesítményt nyújtott a válogatottban, de a Kaiserslautern játékosa csak örül ennek.

A portugálok ellen nem tudtam ott lenni a keretben a betegségem miatt, érthető, hogy a kapitány nem számított rám, de folyamatos kapcsolatban álltunk egymással. Mindig pozitív volt az irányomban, mindig biztatott, szeretném jó játékkal meghálálni a támogatását. Mindannyiunk javát szolgálja, ha jó teljesítményt nyújtanak a válogatott kerettagok, így örülök Gyurcsó jó játékának is, ebből profitál a magyar labdarúgás. Úgy gondolom, jó meccset játszunk majd az oroszokkal a vb-selejtező előtt, ami majd a fiatalok fejlődését is jól szolgálja – mondta az újságírók kérdéseire Stieber.

Bernd Storck szövetségi kapitány hangsúlyozta: a hazai rendezésű világbajnokságra, és az azt megelőző Konföderációs Kupára készülő orosz válogatott kőkemény ellenfél lesz, amely nagyon komolyan veszi majd a két ország összecsapását, már csak emiatt is számít a szurkolók támogatására.

0529_telki_storck1|Az Andorra elleni meccsre, és a távlati céljainkra kell felkészülnünk, ebben segít majd az oroszok elleni felkészülési találkozó is. Mindkét ellenfelünk nagyon masszív védekezésre képes, sokszor akár öt védővel is. Oroszország jelenleg is intenzíven készül Ausztriában, számukra igen fontos a közelgő, hazai rendezésű Konföderációs Kupa, így maximális erőbedobással küzdenek majd, ebben biztos vagyok. Fontos, hogy minél több szurkoló álljon a csapat mögé, és jöjjön el a stadionba, hogy a válogatott megmutathassa számukra, mire képes – emelte ki a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott távlati keretébe több igen fiatal játékos is meghívót kapott. A kapitány elmondása szerint nem önmagában a koruk miatt, hanem azért, mert mindannyiuk tehetséges labdarúgó.

– Azt kértem tőlük, hogy szemtelenül, magabiztosan, határozottan futballozzanak a felkészülés és az edzések során. A lehetőséget megkapták, de nekik kell bebizonyítani, hogy készen állnak a kihívásra. Mindenkinek saját magának kell megharcolni a helyéért – szögezte le Bernd Storck.

Újságírói kérdésre a szövetségi kapitány – egyben sportigazgató – hangsúlyozta: örömmel látja, hogy a Budapest Honvéd és a Vasas milyen bátran és eredményesen támaszkodik a fiatalokra, saját nevelésű játékosokra, mert "övék a jövő, és aki jó munkát végez, azt támogatni kell a kortól függetlenül, a teljesítmény legyen mérvadó."

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS