Készen állnak a rajtra az OTP Bank Liga csapatai

2015. február. 25., 16:54   |    

Készen állnak a rajtra az OTP Bank Liga csapatai

Végéhez ért a felkészülés, lezárult az átigazolási időszak, az OTP Bank Liga csapatai készen állnak a hétvégi tavaszi rajtra. Összeállításunkban a klubok téli aktivitását vesszük górcső alá.

MTK Budapest-Paksi FC, péntek 19:00

A tavaly ilyenkor még kieső helyen szerénykedő MTK Budapest most a tabella másik végén várja a tavaszt, a második helyen állva fogadja pénteken a Paksi FC-t. A kék-fehéreknél nem volt nagy mozgás télen, a klub korábbi játékosa, Vadnai Dániel visszatért Debrecenből, néhány fiatal pedig kölcsönbe eligazolt az idény végéig. Az MTK a törökországi Belekbe szervezett edzőtábort februárban, és Garami József vezetőedző alighanem elégedett volt csapata eredményeivel az edzőmeccseken, a hét találkozóból ugyanis ötöt megnyert, kettőn pedig döntetlent játszott az együttes.

A Paksi FC számára már a múlt héten folytatódott a bajnokság, Csertői Aurél együttese a Nyíregyháza ellen elmaradt bajnokiját pótolta szombaton (1-1). A tolnai alakulat továbbra is az egyetlen színmagyar csapat az OTP Bank Ligában, távozó játékosait hazai futballistákkal pótolta. Fiola Attila és Kovács Gábor elengedése érzékeny veszteség volt, rajtuk kívül Eppel Márton hagyta el a csapatot, míg az érkezési oldalon a Kecskemétről megszerzett Balázs Zsolt, valamint két védő, a tapasztalt Rodenbücher István és az ifjú Lenzsér Bence található. A Paks kilenc felkészülési meccset játszott, ebből négyet a törökországi Belekben, és mindössze egyszer hagyta el vesztesen a pályát.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express jegyirodákban. A mérkőzés napján, a helyszínen – a Bozsik Stadionban – is megválthatják jegyeiket a szurkolók. A mérkőzés napján a jegypénztárak 17:00-kor nyitnak. A jegy ára, a hazai- és a vendégszurkolóknak egységesen 1400 forintba kerül, a hazai szurkolóknak a fedett lelátóra 2000 forint a jegy. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.

Szombathelyi Haladás - DVTK, szombat 14:00

hali|(fotó: Szombathelyi Haladás Facebook)

A Haladás ősze meglehetősen gyengére sikerült, a 17 bajnokin elért 8 gól, és a 15. hely a tabellán sokat elmond a szombathelyiek tavalyi formájáról. A klubvezetés felismerte, hogy az őszi kerettel nem garantálható a bennmaradás kiharcolása, ezért komoly erősítéseket eszközölt, így került a csapathoz Dudás Ádám, Jánvári Gábor, Andrea Mancini, Leandro Martinez, Nagy Patrik, Davide Petrucci, Raffaele Alcibiade és a Juventust is megjárt Laurentiu Branescu, miközben egy csapatra való futballista távozott az együttestől. A Haladás Törökországban és Olaszországban edzőtáborozott, és fel tudott mutatni néhány szép eredményt is az edzőmeccseken, ide tartozik a Serie A-s Inter elleni döntetlen, vagy az orosz Tyerek Groznij legyőzése.

A harmadik helyezett DVTK szurkolói aligha örülnek annak, hogy két magyar válogatott játékosuk télen elhagyta Miskolcot, Elek Ákos Kínába, Kádár Tamás pedig Lengyelországba szerződött. Abban viszont bizakodhatnak, hogy Koman Vladimir leigazolása új színt visz a támadójátékba, még akkor is, ha a válogatott középpályás fél év kihagyás után igazolt Diósgyőrbe, így kérdéses, hogy mikorra sikerül csúcsformába lendülnie. Kádárt Paksról igyekezett pótolni a klubvezetés, Kovács Gábor érkezett a védelembe, valamint Milos Krsztics személyében egy korábban Cipruson futballozó szerb focistával is bővült a keret. A DVTK veretlenül zárta antalyai edzőtáborát, de a februári Ligakupa-párharcban vesztesen jött ki a Honvéd elleni csatákból (otthon 3-2-es vereség, Kispesten 1-0-s győzelem). Az első fordulóban a kieső zónából menekülő Haladás otthonában lép pályára Tomiszlav Szivics csapata.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A hazai szurkolók a Legea-Haladás Ajándékboltban (Szombathely, Kossuth Lajos utca 20.) válthatnak jegyeket a mérkőzésre hétköznap 10-16 óra között, szombaton pedig 10-12 óráig. A Rohonci úti stadion 5-ös és 6-os pénztára pénteken 15-19 óra között lesz nyitva, míg a mérkőzés napján 10 órakor nyitnak a pénztárak, ahol bérletet és klubkártyát is árusítanak. Jegyárak: 1000-3000 forint. A vendégjegy elővételben egységesen 1000 forintba, helyszínen váltva 1400 forintba kerül. A mérkőzésre elővételben hétfőtől péntekig Miskolcon, a DVTK Ajándékbolt mindkét üzletének nyitvatartási idejében (Szinvapark: hétfő-péntek 12-18 óra, DVTK Stadion: szerda-péntek 14-18 óra) lehet vendégjegyet váltani. A mérkőzés napján 12 órakor nyit a stadion vendégpénztára. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.

Nyíregyháza - Budapest Honvéd, szombat 16:00

Alaposan kicserélődött a keret Nyíregyházán, Mátyus János vezetőedző csapatából a korábbi alapemberek közül Bajzát Péter és Gengeliczki Gergő Mezőkövesden folytatja, míg Huszák Tamás Soroksárra igazolt. Az érkezők közül a két szlovák válogatott játékos, Juraj Halenár és Igor Zofcák is komoly erősítést jelenthet, és a DVSC-ből átigazoló L’Imam Seydi is segítségére lehet a csapatnak, továbbá Bosnjak Predrag, a Ferencvárosból kölcsönbe érkező védő is alapember lehet tavasszal a Szpariban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei együttes Belekben is készült a tavaszra, itt szlovák, lett, grúz és kazah ellenfelek ellen lépett pályára. Első bajnokiját már lejátszotta a Szpari, a Paks ellen lépett pályára szombaton, és összesen három kapust bevetve (kettőt mezőnyjátékosként) 1-1-es döntetlent ért el a Duna-parti városban.

vecsei|

A Budapest Honvéd a téli felkészülés közben menesztette Csábi József vezetőedzőt, akinek a helyére egy régi ismerős, Marco Rossi került. A csapathoz kilenc új légiós csatlakozott, közülük a Galatasarayból kölcsönbe érkező argentin, Lucas Ontivero, valamint a Laziótól szintén nyárig megszerzett horvát Josip Elez is erősítést jelenthet. A kölcsönből visszatérők között az utánpótlás-válogatott Botka Endre Kecskeméten már bizonyított, most Kispesten is leteheti a névjegyét. A távozók között tizenhárom játékost találunk, köztük van Thomas Iyock Job, aki szabadon igazolhatóvá vált, valamint a védelemből Raffaele Alcibiade is, aki a Haladásban folytatja. A szlovák másodosztályú Nitra kivételével csak magyar együttesek ellen vívott tíz felkészülési találkozókon négyszer nyert a Honvéd, egy döntetlent játszott és öt vereséget szenvedett. A folytatásban a bennmaradás kivívása a 13 pontos piros-feketék célja.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express jegyirodáiban. A jegyek elővételben szerdán, csütörtökön és pénteken is 9.00-16.00 között vásárolhatók meg a stadionban, szombaton pedig 12.00-kor nyit a kőpénztár. Jegyárak: 900-2000 forint. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.

Kecskeméti TE - Lombard Pápa, szombat 16:00

A Kecskeméti TE ezúttal Magyarországon töltötte a téli szünetet. A keret magja egyben maradt, azonban Balázs Zsolt és Varga Róbert távozásával két alapemberét veszítette el a csapat. Két szerb játékossal, Nebojsa Szkopljakkal és Sztefan Radojával bővült a keret, valamint két magyar labdarúgót, a DVSC-től szerződtetett Nagy Zoltánt, valamint a szabadon igazolható Kovács Dánielt szerezték meg a kecskemétiek. A felkészülési mérkőzéseken a Bács-Kiskun megyeiek csupán egy külföldi együttessel találkoztak, a szerb Szpartak Szuboticától 3-2-es vereséget szenvedtek, ám biztató lehetett, hogy a két új szerb igazolás szerezte a gólokat. A Ferencváros, a Békéscsaba, a Cegléd és a Szolnok ellen szoros vereséget szenvedett a csapat, míg a Siófokot, a Paksot, a Puskás Akadémiát, a Vácot és a Budaörsöt sikerült legyőznie.

Több külföldi labdarúgóval erősített télen a Lombard Pápa, például a korábbi KTE- és DVSC-támadó, Yannick Mbengono is sárga-feketében folytatja. Győrből egy egész különítmény érkezett, öt ETO-labdarúgó (Illés Dávid, Pongrácz Viktor, Stieber András, Vankó Imre, Völgyi Dániel) is Pápán bizonyíthatja, hogy készen áll a nagyobb feladatokra. Két NB II-es labdarúgóval is bővült a keret, Juhász Dániel, aki a védelembe érkezett a BKV Előrében szerepelt legutóbb, míg a támadóként bevethető Eisenberger Tamás a Siófokból csatlakozott Lengyel Ferenc együtteséhez. A Lombard Pápa a KTE-hez hasonlóan nem utazott külföldre, nyolc felkészülési találkozóján felemás eredményeket ért el. A tizenkettedik helyen rajtoló pápaiak mindössze három pontra vannak a kieső zónától, ezért várhatóan izgalmas tavasz vár rájuk.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A jegyeket a kecskeméti Kunság Tours jegyirodában (Kéttemplom köz 5.) szintén megvásárolhatják a szurkolók, az iroda hétfőtől péntekig, 9-18 óráig tart nyitva. Jegyvásárlásra szerdától péntekig 15-18, míg szombaton 9-12 óráig van lehetőség a Széktói Stadionban. A szezonra érvényes bérleteket csak elővételben árulják, a klubkártyát a Széktói Stadion főépületében a pénztárnyitástól kezdve (másfél órával a kezdés előtt) készítenek még a meccs előtt. A 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes, ők a klubkártya egyszeri kiváltása után, regisztrációs jeggyel tudják megtekinteni a mérkőzéseket. Lehetőség van a gyermekbérlet kiváltására is 500 forintos áron, így nem kell minden meccsre regisztrációs jegyet igényelni. A hazai szektorokba minden csapat (kivéve Pápa) klubkártyájával lehet jegyet vásárolni, beleértve az MLSZ-es kártyát is, a vendégszektorba csak a Pápa által kiadott érvényes. A Széktói Stadionban egységesen 1400 forintba kerülnek a vendégbelépők, ezeket helyben a pénztárban tudják beszerezni a szurkolók, illetve elővételben a meccsjegy.mlsz.hu-n. A pénztárak másfél órával a kezdés előtt nyitnak.

SONY DSC|(fotó: pfla.hu)

Puskás Akadémia - DVSC-Teva, szombat 16:00

A Puskás Akadémia számára nehezen indult be az őszi szezon, nyolc forduló után mindössze két ponttal állt a csapat, ezt követően azonban megtáltosodott Benczés Miklós együttese, amely így a nyolcadik helyről várja a tavaszt. A téli igazolások jól sikerültek, Fiola Attila személyében A-válogatott játékos érkezett a középpályára, rajta kívül az utánpótlás-válogatott Kleinheisler László és Zsótér Donát, valamint Nagy Zsolt csatlakozott a kerethez. A rutinos kerettagok közül Czvitkovics Péter és Gohér Gergő igazolt el, mindketten az NB II-ben folytatják pályafutásukat. Az akadémisták tíz felkészülési mérkőzést játszottak télen, ebből négyet a spanyolországi Marbellában, ahol az ukrán Dinamo Kijev és a brazil Atlético PR is az ellenfelek között volt.

A DVSC-Teva nem költött játékosra télen, egyedül a szabadon igazolható Wittrédi Dávidnak kínált szerződést. A legnagyobb értékeit ugyanakkor megtartotta a klub, még ha néhányan távoztak is, mint L’Imam Seydi, Dalibor Volas és Vadnai Dániel. A csapat kilenc edzőmeccset játszott, ebből ötöt a törökországi Belekben, utóbbiakon veretlen maradt, majd a bajnoki főpróbán 0-0-s döntetlent játszott a Ferencvárossal.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express jegyirodáiban. A találkozóra szóló jegyek a mérkőzés napján megvásárolhatóak a Pancho Aréna jegypénztáraiban is. Jegyárak: 500-1000 forint. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.

Újpest FC - PMFC-Matias, szombat 18:30

Az Újpest FC leépítette légiós különítménye egy részét, hét külföldi labdarúgó távozott az őszi keretből. Érkezett a szlovákiai magyar Hudák Dávid, valamint a montenegrói Mihajlo Perovics, illetve Győrből a Megyeri útra tette át a székhelyét Nemanja Andrics. A legérzékenyebb veszteség Simon Krisztián távozása lehet, a szélvészgyors szélső a német másodosztályú 1860 Münchenben folytatta pályafutását. A csapat hat felkészülési meccséből négyet a törökországi Larában vívott meg. Szombaton a PMFC-t fogadja Nebojsa Vignjevics együttese.

A PMFC régen volt akkora bajban, mint ezen a télen, legalábbis ha a tabellát vesszük alapul, a mecsekaljaiak ugyanis az utolsó helyen szerénykednek a rajt előtt. Veszve azonban még nincs semmi, öt rivális is látótávolságon belül (1-5 pont) tartózkodik, egy-két forduló alatt változhat a kieső zóna összetétele. Robert Jarni vezetőedző a jelek szerint sokkal inkább bízik a külföldiekben, ezt mutatja, hogy bolgár, bosnyák, szerb és horvát focista is érkezett a télen, kérdés, annyival jobbak-e a magyaroknál, hogy segítségükkel meginduljon a gárda felfelé a tabellán. Az Antalyában edzőtáborozó pécsiek szoros edzőmérkőzéseket játszottak télen, utolsó négy felkészülési meccsükből hármat megnyertek.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint személyesen, Újpesten a Mildenberger utcai pénztárakban az alábbi időpontokban:
2015. február 26. csütörtök: 17:00 – 20:00
2015. február 27. péntek: 17:00 – 20:00
2015. február 28. szombat: 14:30-tól

A hétvégi mérkőzésen a B és D szektorok zárva lesznek, a bérletek az A teraszra érvényesek. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.


Győri ETO - Videoton FC, vasárnap 16:30

A Győri ETO az őszi szezon utolsó két mérkőzését már Vasile Miriutával vívta meg, és a felkészülést is a korábbi magyar válogatott játékos vezényelte. Télen külföldi játékosokkal erősített a csapat, a Dinamo Zagrebtől érkező argentin-horvát állampolgárságú Luis Ibánez, a legutóbb a román elsőosztályban szereplő kameruni Njongo Priso, valamint a macedón Vladica Brdarovszk is csatlakozott a kerethez. Több távozó akadt, mint érkező, többek között Leandro Martinez, Dudás Ádám, Varga Roland és Völgyi Dániel is más csapatnál folytatja, összesen szinte két kezdőcsapatra való futballista hagyta el a győrieket télen. A Rába-parti együttes Törökországban készült a tavaszra, ahol nemzetközileg jegyzett, erős ellenfelekkel is találkozott: Belekben a szerb Partizan Belgrád 4-0-ra megverte az ETO-t, a Vojvodina ellen már sikerült egy döntetlent kiharcolnia a csapatnak, a szlovén Maribor ellen pedig 3-2-es, szoros vereséget szenvedtek a zöld-fehérek. A szintén törökországi Larában a Liteszki Lovecset 3-2-re győzték le, míg a fehérorosz Minszkkel 2-2-es döntetlent játszottak. A törökországi mérkőzéseken kívül szlovák és cseh együttesek ellen léptek pályára a zöld-fehérek, négy mérkőzésen három győzelmet és egy döntetlent könyvelhettek el. A jelenleg kilencedik ETO a listavezető Videoton FC ellen rajtol vasárnap.

A nagyszerű őszt produkáló Videoton FC szorult rá legkevésbé az erősítésre a télen, hiszen nemcsak magabiztosan, nyolc pont előnnyel vezeti a tabellát, de a legtöbb gólt szerezte az ősszel (17 meccsen 40-et), és a legkevesebbet kapta (mindössze hatot). Ettől függetlenül a klubvezetés és a szakmai stáb úgy döntött, két posztra is igazol: a támadósorba a macedón válogatott Mirko Ivanovszki érkezett Kolozsvárról, míg a védősorba Rémi Marévalt szerződtették a Maccabi Tel-Avivtól. A kulcsembereket sikerült megtartani, így az ősszel remeklő, a góllövőlistát 16 találattal, toronymagasan vezető Nikolics Nemanja is Székesfehérváron maradt. A fehérváriak két spanyolországi edzőtáborozással készültek a tavaszra, és összesen hét nemzetközi felkészülési mérkőzést játszottak le január-februárban. Az eredmények felemásra sikerültek, de a Vidi-játékosok elmondhatják magukról, hogy ők játszottak a mezőnyből a legerősebb riválisok ellen télen (pl. 1860 München, CSZKA Moszkva, Dinamo Kijev, Lokomotiv Moszkva). A fehérváriak rangadóval kezdik a tavaszt, a Győri ETO otthonába látogatnak.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint országszerte a Ticket Express jegyirodáiban. Belépőket elővételben az interneten keresztül, vagy az ETO Park Szurkolói boltjában, a Látogatóközpont/Tourinform, Győr, Baross G. út 21. szám alatt, a Vörössipkás utcában a Szefi Szervizben és a Corvin utcában a Meló Diák irodában válthatnak az érdeklődők. A hazai jegyek 1500-3000 forintért, a vendégbelépők 1400 forintért válthatók meg. A mérkőzés napján a vendégpénztár 14.30-kor nyit ki. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.

Dunaújváros-Ferenváros, vasárnap 18:30

A tizennegyedik helyen telelő Dunaújvárosnál sikerült egyben tartani a keretet, miközben több minőségi labdarúgó érkezett a csapathoz, így például Rafa Wolfe, aki már több hazai klubban is megfordult, valamint a Pápában évekig alapembernek számító Goran Marics. Válogatott labdarúgót is igazolt a Fejér megyei együttes Vaskó Tamás személyében, aki a védelem tengelyében javíthat a csapat játékán. A felkészülés során Törökországba is eljutott a Dunaújváros, ahol cseh, lengyel és kazah ellenfelekkel mérte össze erejét. A csapat helytállt a nemzetközi felkészülési mérkőzéseken, egyet közülük megnyert, két találkozón pedig szoros vereséget szenvedett.

gera1|

A Ferencváros a mennyiség helyett a minőségre törekedett a téli átigazolási szezonban, a szerződtetett játékosok mindegyike válogatott kerettag: a Németországból hazatérő Hajnal Tamás és a Győrből igazolt Varga Roland a magyar válogatottban, a Fortuna Düsseldorftól igazolt fiatal szélsőhátvéd, Cristian Ramírez pedig az ecuadori nemzeti csapatban szerzett nevet magának korábban. Őszi alapember nem távozott, Bosnjak Predrag, Hidvégi Sándor és Holman Dávid kölcsönbe szerződtek el a zöld-fehérektől. A Ferencváros majdnem hibátlan maradt téli felkészülési meccsein, az első nyolc találkozót megnyerte, az utolsón gólnélküli döntetlent játszott a Debrecennel. Vasárnap Dunaújvárosban bizonyíthatják Gera Zoltánék, hogy tétmeccsen is nehéz dolguk lesz ellenük tavasszal a riválisoknak.

A mérkőzésre szóló jegyek megvásárolhatóak interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, és országszerte a Ticket Express partnerirodáiban. Személyesen a klub székházában, a 307-es irodában elővételben is van lehetőség jegyvásárlásra. A dunaújvárosi Tourinform irodában segítséget tudnak kérni azok, akiknek nincs otthonukban számítógép, vagy nyomtató. Fontos információ, hogy az online jegyvásárláshoz is szükséges a klubkártya, valamint rendelkezni kell bankkártyával. Az online és az elővételi vásárlásnál 10%-os kedvezményt biztosít a klub a hazai szurkolóknak. Vasárnap reggel 9 órától megvásárolhatóak a jegyek a klubház 307-es irodájában, majd 11 órakor a stadion hazai pénztára is kinyit. A találkozó előtt három órával, vagyis 15.30 órakor nyit a többi, mind a hazai, mind a vendég szektor oldalán lévő jegypénztár. A vendégszurkolók számára a Groupama Aréna jegypénztárában kedden indult a jegyértékesítés. A belépőket keddtől péntekig 10.00 és 18.00 között, míg szombaton 10.00 órától 13.00-ig lehet megvásárolni. A vendégszektorba szóló jegy ára egységesen 1200 forint. A hazai szektorba a diák és nyugdíjas jegy ára 800 forint, a felnőtt jegy ára pedig 1200 forint. A semleges szektorba szóló jegy ára egységesen 1200 forint. A 14 éven aluliaknak a belépés ingyenes, de számukra is kötelező a jegy kiváltása. A jegyvásárláshoz szurkolói kártyára van szükség.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS