Két albán és két szlovák rivális vár a magyar kupacsapatokra

2012. június. 25., 15:13   |    

Két albán és két szlovák rivális vár a magyar kupacsapatokra

Az UEFA nyoni székhelyén kisorsolták a BL-selejtezők és az Európa Liga-selejtezők első két fordulójának párosításait.

Hétfőn délben a svájci Nyonban sorsoltak a Bajnokok Ligája 2012–2013-as szezonjára. A magyar bajnok DVSC-TEVA kiemeltként várta a sorsolást, és az albán bajnok Skënderbeu Korcë együttesét kapta ellenfélnek. Az első mérkőzést július 17-én rendezik Albániában, a visszavágó egy héttel később lesz Nyíregyházán. 

- Szerencsésnek mondható a sorsolás, mert nem kell túlságosan messzire utaznunk, ami a szurkolóink szempontjából is fontos tényező. Egyelőre túl sokat nem tudunk a Skenderbeu együtteséről, az elkövetkezendő napokban az lesz a feladatunk, hogy minél alaposabban feltérképezzük, minél több információt gyűjtsünk róla - nyilatkozta a csapat honlapjának Róka Géza klubigazgató. 

A debrecenieknek három párharcot kell megnyerniük a főtáblára jutásért a BL-ben. Amennyiben a második párharcban kiesne a csapat, akkor az Európa Liga playoff-körében folytathatja szereplését, ha az utolsó selejtező körben búcsúzik, Európa Liga-főtáblás lesz.

Az Európa Ligában a kupagyőztes jogán induló (az MK-ban ezüstérmes) MTK Budapest a szlovák Senicával mérkőzik meg, a július 5-i első meccset Szlovákiában rendezik, a visszavágót egy héttel később Budapesten játsszák le. A Budapest Honvéd az albán Flamurtari Vlore csapatával került össze az EL első fordulójában, az első mérkőzést július 5-én, a Bozsik-stadionban rendezik, a visszavágót július 12-én Albániában játsszák le a csapatok.

A Videoton a második körben kapcsolódik be az Európa Liga küzdelmeibe, és a szlovák Slovan Bratislava lesz az ellenfele. Az első találkozót Pozsonyban rendezik július 19-én, a visszavágót pedig Székesfehérváron, július 26-án.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS