Két budapesti derbit is rendeznek hétvégén

2020. augusztus. 20., 22:06   |    

Két budapesti derbit is rendeznek hétvégén

A hétvégén négy mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 2. fordulójában. Egymás ellen meccsel az első fordulóban győzelemmel rajtoló két budapesti gárda Újpesten.

Két halasztás a fordulóban

Az MLSZ Versenybizottsága két bajnokit elhalasztott az OTP Bank Liga 2. fordulójából. A Kivárda-Puskás Akadémia összecsapást a vendégek koronavírus-esetei miatt szeptember 4-én játsszák le. A Ferencváros a szerdai BL-selejtezője miatt kért halasztást, a DVTK elleni mérkőzést egy későbbi kijelölendő időpontban pótolják.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Péntek, Mezőkövesd, 16.30)

A bajnokság felfüggesztése előtti utolsó, március 7.-i mérkőzése óta a Mezőkövesd mindössze egy tétmérkőzését tudta megnyerni, a Fehérvár elleni hazai bajnokit. Az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében diósgyőri vereséggel mutatkozott be. A ZTE mérlege jobb május vége óta, a bajnokságban csak egyszer, Újpesten kapott ki. A mostani szezont 3-3-as döntetlennel nyitotta az előző edzője, Márton Gábor által irányított MOL Fehérvár ellen. A Mezőkövesd és a ZTE a 2019–2020-as idény során Zalában döntetlent játszott egymással, a két mezőkövesdi meccs egyszer hazai, egyszer vendéggyőzelmet hozott. Érdekes, hogy Kuttor Attila együttese az előző idényben is az első hazai bajnokiját a ZTE ellen játszotta, ezzel párhuzamosan az akkor újonc ZTE az első idegenbeli meccsén Mezőkövesden szerepelt.

OTP Bank Liga: azonnali intézkedések a labdarúgók védelmében

OTP Bank Liga: azonnali intézkedések a labdarúgók védelmében

Miután a Magyar Labdarúgó Szövetség egyeztetett az első osztályú klubok vezetőivel, rendkívüli elnökségi ülést tartott, és döntéseket hozott a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Tovább

MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD
(Péntek, Új Hidegkuti Stadion, 19.00)

A kék-fehérek másodszor is otthon játszanak az idényben, s másodszor is fővárosi ellenféllel szemben. A Ferencváros után ezúttal a Bp. Honvéd az ellenfél. A kispestieknek nem lesz szokatlan a helyszín, hazai mérkőzéseiket továbbra is, és ebben a félévben még biztosan az Új Hidegkuti Stadionban rendezik. Bódog Tamás együttese a mostani fordulóban debütál a szezonban, hiszen a múlt hétre kiírt, a Puskás Akadémia elleni találkozója elmaradt az ellenfél keretében diagnosztizált koronavírus-fertőzések miatt.

MOL FEHÉRVÁR FC–PAKSI FC
(Szombat, Székesfehérvár, 21.00)

Két, az első fordulóban nyeretlen csapat találkozik a sóstói arénában. A MOL Fehérvár idegenbeli döntetlennel kezdett Zalaegerszegen, a paksi zöld-fehérek otthon kikaptak az Újpesttől. Ugyanakkor legutóbb Székesfehérváron nyerni tudtak, igaz, még tavaly decemberben. Egyébként a két csapat legutóbbi hat (!) egymás elleni mérkőzésén nem született hazai siker. E találkozókból négyet játszottak Pakson és kettőt Székesfehérváron.

ÚJPEST FC–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Szuisza Ferenc Stadion, 17.45)

A hétvége négy OTP Bank Liga-meccséből ez az egyedüli, amelyet két hárompontos gárda vív. A lila-fehérek Pakson győztek a kétgólos Simon Krisztián vezérletével, az újonc budafokiak a Kisvárdát győzték le, a Promontor utcában. Az Újpest legutóbb két éve játszotta az idénye első hazai bajnokiját újonccal, akkor kikapott az MTK-tól. Amióta Predrag Rogan a csapat edzője, a lila-fehérek a Megyeri úton még veretlenek, csupán a Mezőkövesd ellen játszottak döntetlent.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS