Két döntetlen vasárnap

2010. augusztus. 01., 22:35   |    

Két döntetlen vasárnap

Az NB I első fordulójának vasárnapi játéknapján a Videoton a Siófok otthonában ért el döntetlent, a Balaton-partiak Sowunmi góljával kerültek előnybe, a fehérváriak Vujovics góljával szereztek egy pontot. Az Újpest gólnélküli döntetlent játszott a Győri ETO-val.

Nem bírt az újonccal a Videoton

BFC Siófok - Videoton FC 1-1 (1-0)
Vezette: Németh Ádám (Kepe Arnold, Farkas Balázs)
Gólszerző: Sowunmi a 32. illetve Vujovics a 62. percben

Az első félidő első felében a két csapat nehezen találta a ritmust, kevés kapura veszélyes akciót láthatott a publikum. A Videoton a játékrész közepén a kezébe vette az irányítást, ám a Siófok szerzett vezetést: a 32. percben Sowunmi Thomas egyéni akciója után a fehérváriak kapusa, Mladen Bozovic nagyot hibázott, a labda a lábai között gurult a gólvonal mögé (1-0). A második félidő 17. percében egyenlített a Videoton, Goran Vujovics közeli lövéssel alakította 1-1-re az állást. A hátralévő időben mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, a Siófok kapufáig jutott, az eredmény azonban már nem változott, a Videoton egy pontot szerzett az újonc otthonában.


Kimaradtak a lehetőségek

Újpest FC - Győri ETO FC 0-0 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, ifj. Tóth Vencel)

Az Újpest és a Győr is aktívan kezdte a vasárnap esti rangadót, mindkét oldalon alakultak ki komoly helyzetek a találkozó első játékrészében. A hazaiak kontrákkal kerültek az ellenfél kapuja elé, míg a vendégeknél Rati Aleksidze és Nicorec veszélyeztetett. A 26. percben vitatott helyzet alakult ki, Kassai Viktor továbbot intett egy, a hazai tizenhatoson belüli vélt kezezés után. A második félidőben is lendületes maradt a játék, mindkét csapat dolgozott ki helyzeteket. A játékrész közepén Tisza Tibor két lehetőséget is elpuskázott, ezekre a győriek szintén kihagyott helyzetekkel válaszoltak. Az utolsó percekre az Újpest fölénybe került, de ezt nem tudta gólra váltani, maradt a 0-0.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS