Két mesterhármast hozott a szombati játéknap

2012. szeptember. 15., 21:28   |    

Két mesterhármast hozott a szombati játéknap

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati játéknapján az MTK és a Paks is a második félidőben lőtte góljait.

MTK Budapest - Egri FC 3-0 (0-0)
Vezette:
Farkas Ádám (Albert István, Szpisják Zsolt)
Gólszerző: Tischler a 61., Tischler a 77., Tischler a 82. percben

A két újonc közül az MTK kezdte jobban a szezont, hat forduló után az első helyről várta az egriek elleni hazai mérkőzést. A hevesiek bátran játszottak az első félidőben, és Goran Vujovic révén többször is vezetést szerezhettek volna, de a támadó elrontotta helyzeteit. A második félidőben magára talált az MTK, és a 61. percben megszerezte a vezetést is, Vadnai Dániel futott el a balszélen, középre adott, az érkező Tischler Patrik pedig 6 méterről a bal sarokba helyezett (1-0). A 77. percben is bal oldali akció előzte meg a hazaiak találatát, ezúttal Csiki Norbert adott középre, Tischler ismét jól érkezett és két lépésről a léc alá lőtt (2-0). A 82. percben Kanta József bal oldali szögletét követően Kelemen Dávid csúsztatott, a bal saroknál érkező Tischler pedig az üresen maradt kapuba passzolt (3-0)

Videoton - DVTK 0-0
Vezette:
Oláh Gábor (ifj. Tóth Vencel, Szalai Dániel)

A várakozásoknak megfelelően a hazaiak irányították a meccset, és a helyzetek kidolgozásával sem állt hadilábon a Videoton, más kérdés, hogy a befejezéseknél nem a legjobb megoldást választották a játékosok, emellett Ribánszki László is nagy formában védett, és több bravúrt is bemutatott a találkozón. A második félidőt végigtámadták a hazaiak, de Paulo Sousa hiába cserélt a hajrához közeledve védő helyett is csatárt, a diósgyőriek hősiesen védekezve kihúzták kapott gól nélkül, és döntetlennel zárták a mérkőzést.


KTE-Phoenix Mecano - Lombard Pápa Termál FC 1-2 (1-1)
Vezette:
Solymosi Péter (Farkas Balázs, Horváth Róbert)
Gólszerző: Litsingi a 11., ill. Maric a 41., Maric a 81. percben
Kiállítva: Antal a 79. percben

A két ötpontos csapat meccsén a hazaiak kezdtek jobban, a 11. percben Pekár László indítása után Francis Litsingi tört kapura, majd a kifutó Szűcs Lajos fölött a léc alá lőtt (1-0). Az első félidő további része is a kecskemétieké volt, kivéve a hajrát, amikor első nagy lehetőségéből egyenlítette a Pápa: Quintero húzta meg a jobb oldalon, középre kanyarította a labdát, Maric pedig 7 méterről a hálóba fejelt (1-1). A találkozó a 81. percben dőlt el, ekkor az Antal Botond szabálytalanságáért megítélt büntetőt Maric értékesítette, a hazaiak kapusát ráadásul kiállította a tizenegyes előtt a játékvezető (1-2).

MVM Paks - FGSZ Siófok 4-1 (0-0)
Vezette:
Szilasi Szabolcs (Varga Zsolt dr., Márkus Tamás)
Gólszerző: Vayer a 73., Simon a 74., Simon a 80., Simon a 87., ill. Pál a 91. percben

Az első félidőben a Paks nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét, a szünet előtt Tököli Attila járt legközelebb a vezetés megszerzéséhez, de elhibázta a lehetőségét. A második félidőben Tököli helyére a volt siófoki Simon Attila érkezett, aki később a meccs hősévé vált. A paksiak vezető találatát azonban még nem ő, hanem Vayer Gábor szerezte, aki 17 méterről vette be a vendégek kapuját a 73. percben (1-0). Egy perccel később már Simon volt a főszereplő, a lesre játszó védők között tört kapura, elhúzta a labdát Kurucz Péter mellett, majd a kapuba passzolt (2-0). A 80. percben Simon a bal oldalról indult meg a kapu felé, majd 6 méterről kilőtte a bal sarkot (3-0). A 87. percben Vayer labdájával tört kapura Simon, elfektette a kapust, majd kissé kisodródva a hálóba lőtt (4-0). A siófokiak egy kezezés után megítélt büntetőből állították be a 4-1-es végeredményt, Pál Szabolcs volt a gólszerző.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS