Két nap alatt három csapatunk a nemzetközi porondon

2009. július. 14., 15:40   |    

Két nap alatt három csapatunk a nemzetközi porondon

Miután a Haladás sikerrel vette az első akadályt az Európa Ligában, s kivívta a továbbjutást az Irtisz Pavlodar ellen, az előttünk álló két napban három együttesünk is nemzetközi kupameccset játszik.

A sort a bajnokcsapat, a DVSC-TEVA nyitja, a debreceniek szerdán a svéd Kalmart fogadják a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. Csütörtökön a Haladás és az Újpest következik, egyaránt az Európa Ligában, előbbi a svéd Elfsborg, utóbbi pedig a román Steaua Bucuresti otthonában lép pályára.

A magyar bajnokcsapat, a Debrecen a svéd első osztályban a 14 forduló után 24 szerzett ponttal az ötödik helyen álló, s az elmúlt hetekben remek formát mutató Kalmar FF gárdáját fogadja szerdán 20 órakor, a mérkőzésen francia játékvezetők működnek közre.

Az EL első selejtezőkörében a Haladás a kazahsztáni Irtisz Pavlodarral mérte össze erejét és 2-2-es összesítés után, idegenben lőtt góllal jutott tovább. A szombathelyeik a második körben a Debrecenhez hasonlóan svéd ellenfelet kaptak, csütörtökön 19 órakor a jelenleg második helyezett, 14 meccsen 27 pontot gyűjtő Elfsborg otthonában szerepelnek, a meccset skót bírók dirigálják.

Az Újpest ebben a körben kapcsolódik be az Európa Liga küzdelmeibe. A lila-fehérek csütörtökön 20.30-kor Bukarestben, az előző bajnokságot a hatodik helyen záró Steaua vendégeként lépnek pályára, a találkozót görög játékvezetők felügyelik.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS