Két rangadót is rendeznek a Merkantil Bank Ligában

2022. szeptember. 10., 21:38   |    

Két rangadót is rendeznek a Merkantil Bank Ligában

Két rangadót is játszanak a Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójában. Mind a két játéknapra jut egy-egy: előbb a negyedik helyezett ETO fogadja majd az ötödik Pécsi MFC-t, majd a forduló záró mérkőzésén, hétfőn este, a listavezető MTK a Diósgyőrhöz látogat.

SOROKSÁR SC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Soroksár, 16.00)
A Soroksár hosszú hetek után nyert ismét bajnokit múlt vasárnap, a Siófok ellen. Május legeleje óta veretlen hazai pályán. A Szeged-Csanád nem kezdte jól az idényt, a harmadik forduló után már két vereségnél tartott. Azóta sincsen több, de a legutóbbi két fordulóban csak döntetleneket játszott.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–KOLORCITY FC KAZINCBARCIKA
(Vasárnap, Sényő, 16.00)
A Szpari csak a tizenhatodik helyen áll a bajnokságban, a legutóbbi két mérkőzése döntetlenre végződött. A csapat a hazai mérkőzéseit albérletben Sényő vívja, most is ott fogadja az idény meglepetéscsapatát. A Kazincbarcika már öt győzelemnél jár, ennél többször a Merkantil Bank Ligában csak az MTK nyert. a Barcika a második helyen áll a tabellán, de a három idegenbeli mérkőzéséből kettőt elveszített.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Csákvár, 16.00)
A Csákvár mindössze egyszer győzött idáig a 2022–2023-as idényben, még a második fordulóban. Pályaválasztóként, az előző idényt is ide értve, március közepe óta nem kapott ki. A Gyirmót hétfőn rangadót veszített a Diósgyőr ellen, emiatt „csak” a harmadik helyen áll a tabellán. Vendégként 2022-ben még egyetlen bajnokin sem kapott ki, a budafoki döntetlen kivételszámba ment, a legutóbbi hét vendégként játszott találkozójából hatot megnyert.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–DOROGI FC
(Vasárnap, Mosonmagyaróvár, 16.00)
A Mosonmagyaróvár a legutóbbi fordulóban idegenben szerzett egy pontot, ezzel lezárt egy, a szezon eddigi hosszához képest tekintélyes vereségsorozatot. Pályaválasztóként az Ajkát legyőzte, majd kétszer kikapott, de a két legyőző az első és a második helyen áll a tabellán. A Dorog egyszer nyert eddig, egyetlen ponttal áll a mosonmagyaróváriak előtt. Idegenben március 6., a szombathelyi győzelem óta nem szerzett három pontot, de legutóbb egyet azért elhozott Békéscsabáról.

BUDAFOKI MTE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Budafok, 16.00)
A Budafok a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer kapott ki, de nem is tudott nyerni, az utolsó helyen szerénykedik a táblázaton. A Promontor utcában viszont március 10. óta veretlen, a legutóbbi öt mérkőzéséből egyet megnyert – mégpedig éppen a Békéscsaba ellen. A lila-fehérek az első négy fordulóban nem játszottak döntetlent, ellenben azóta minden mérkőzésükön egy pontot szereztek. A tizenkettedik helyen, a középmezőnyben állnak. Fontos: a mostani szezonban még nem kaptak ki idegenben.

BFC SIÓFOK–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Siófok, 17.00)
A Siófok szeszélyesen szerepel, a tizenegyedik helyen áll, de pályaválasztóként négy mérkőzésen tíz pontot szerzett eddig. (Idegenben meg egyet sem.) A Tiszakécske mérlege nagyon hasonló, 3 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, a gólkülönbségben is a szertett gólok száma azonos, a kapott gólokból eggyel kevesebb van a Tiszakécskének. De utóbbi is elsősorban otthon eredményes, idegenben három mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett, s nyolcat elveszített.

SZOMBATHELYI HALADÁS–FC AJKA
(Vasárnap, Szombathely, 17.00)
A Haladás gyengén kezdte az idényt, emiatt a héten Németh Szabolcs vezetőedző lemondott, Mészöly Géza szakmai vezető készíti fel a csapatot az Ajka elleni mérkőzésre. A vasi zöld-fehérek a legutóbbi négy fordulóban csak egy pontot gyűjtöttek, pályaválasztóként az eddigi négy mérkőzésükből mindössze egyet nyertek meg. Az Ajka elsősorban a hazai mérlegének köszönheti, hogy már tízpontos, idegenben mindössze egy pontot gyűjtött, mégpedig Sényőn, a Nyíregyháza ellen.

ETO FC GYŐR–PÉCSI MFC
(Vasárnap, Győr, 17.00)
A megerősödött ETO pontszámban befogta a városi rivális Gyirmótot, miután a legutóbbi négy fordulóban, a rossz kezdést javítva, tíz pontot szerzett. Pályaválasztóként eddig négy mérkőzéséből hármat megnyert, csak a Szeged-Csanád elleni mérkőzést rontotta el. A PMFC a zöld-fehérekkel azonos pontszámmal áll, szintén tizenhármat szerzett eddig. Viszont inkább az idény elején szerepelt jobban, a legutóbbi négy fordulóból háromszor is döntetlent játszott. Ugyanakkor az MTK-n kívül a mezőny egyedüli veretlen csapata.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–SZENTLŐRINC SE
(Vasárnap, Kozármisleny, 17.00)
Még 30 kilométernyi sincs a két település közötti távolság, nyugodtan nevezhetjük szomszédvárak csatájának a forduló baranyai derbijét. A Szentlőrinc picivel jobban áll, három ponttal szerzett eddig többet, mint az újonc Kozármisleny. A hazaiak egyetlen győzelmet és egyetlen döntetlent tudtak eddig a nevük mögé felírni, hazai pályán eddig kizárólag a Gyirmóttól szenvedtek vereséget. Nem is súlyost, 1-0-ra kaptak ki. A Szentlőrinc a legutóbbi három fordulóban döntetleneket játszott, idegenben viszont, a tavaszra is visszatekintve, a budafoki 1-1 előtt ötször kikapott. 

DIÓSGYŐRI VTK–MTK BUDAPEST
(Hétfő, Diósgyőr, 20.00)
A Diósgyőrnek vitathatatlanul jót tett az edzőváltás, az élmezőny után eredt, egyike annak a három csapatnak, amelyik a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett. A másik kettő a Győri ETO és éppen az MTK, amely kiemelkedik eddig a mezőnyből, az első hét fordulóban 30 gólt szerzett, ami jobb mint négyes átlag. Egyetlen döntetlen csorbítja a mérlegét, Szentlőrincen, vendégként 3-3-t játszott.

Tabella

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS