Kétgólos előnyt szerzett Fehérváron a Győri ETO

2013. április. 17., 20:15   |    

Kétgólos előnyt szerzett Fehérváron a Győri ETO

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén Pintér Attila együttese 2-0-ra legyőzte a Videoton FC-t a székesfehérvári Sóstói Stadionban.

A Győri ETO és a Videoton FC vasárnap 1-1-es döntetlent játszott az ETO Parkban, azon a meccsen a fehérváriak játszottak aktívabban, és egy hajszállal közelebb álltak a győzelemhez. A Magyar Kupa elődöntőjére mindkét vezetőedző jelentősen átalakította kezdőcsapatát, a hazaiaknál például lehetőséget kapott az U17-es válogatott erőssége, Zsótér Donát is. A fehérváriak jól kezdtek, az első félidőben jelentős labdabirtoklási fölényt alakítottak ki, de a fegyelmezetten védekező ETO nem adott teret a támadóiknak, sőt első helyzetéből megszerezte a vezetést: a 31. percben egy kontra végén Marek Strestik 16 méterről, ballal lőtte ki a jobb alsó sarkot (0-1). A gól megfogta a hazaiakat, több volt a pontatlanság a támadásokban, szünetig magabiztosan őrizte előnyét a Győr.

A fordulás után Juhász Roland lőtt kapufát, általánosságban is elmondható volt, hogy a második félidőben már támadót játszó válogatott futballista volt a hazaiak legveszélyesebb embere. A 67. percben újabb győri akció ért véget góllal, egy szépen kijátszott támadás végén Tokody Tibor helyezett a hazai kapu bal oldalába (0-2). A Videoton FC kétségbeesetten küzdött a szépítő találatért, de mindhiába, a szervezetten játszó ETO kihúzta kapott gól nélkül, és kedvező helyzetben várhatja a május 8-i visszavágót.

Videoton FC - Győri ETO 0-2 (0-1)
Gólszerző:
Strestik a 31., Tokody a 67. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS