Kétgólos fehérvári siker Felcsúton

2019. augusztus. 11., 21:19   |    

Kétgólos fehérvári siker Felcsúton

A DVSC négy gólt lőtt a Kisvárdának az OTP Bank Liga 2. fordulójában, a Fehérvár 2-0-ra győzött a Puskás Akadémia otthonában, a Paks pedig 3-1-re nyert a Honvéd ellen a vasárnapi játéknapon.

Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 4-1 (2-1)
gólszerzők: Szatmári (13.), Varga K. (25.), Garba (62.), Pávkovics (94.), illetve Grozav (28.)     sárga lap: Garba (8.), Ferenczi (56.), illetve Melnyik (12.), Kovácsréti (29.), Lucas (40.), Cukalasz (66.), Protic (84.) 
DVSC: Nagy S. - Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér - Varga K., Haris, Trujic (Csősz, 79.) - Zsóri (Szécsi, 59.), Garba (Adeniji, 88.) 
Kisvárda: Minca - Melnyik, Beriosz, Kravcsenko, Protic - Lucas, Cukalasz (Karaszjuk, 77.) - Hugo Seco (Sassá, 70.), Grozav, Kovácsréti - Gosztonyi (Tischler, 63.) 

Bátor játékkal kezdték a mérkőzést a vendégek. Már a negyedik percben óriási gólszerzési lehetőség adódott Gosztonyi előtt, a csatár azonban kihagyta a helyzetet. Az első negyedóra végén a DVSC megszerezte a vezetést, egy lecsorgó labdát Szatmári öt méterről helyezett a kapuba. Bő tíz perccel később növelte előnyét a hazai együttes, Varga Kevin szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba. Szinte azonnal, a frissítő szünetet követően Grozav találatával szépített a Kisvárda. A hőség ellenére a második félidőben is jó iramú mérkőzést láthatott a közönség, a védekezéssel keveset foglalkoztak a felek, így mindkét csapat előtt több gólszerzési lehetőség adódott. A Debrecen a félidő közepén Garba, a hosszabbítás utolsó percében pedig Pávkovics találatával végül magabiztos győzelmet aratott. A hajdúságiaknak ez volt az első mérkőzésük az új idényben, ugyanis a Ferencváros elleni találkozót az első fordulóból elhalasztották.

Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Huszti (48., tizenegyesből), Futács (80.)
PAFC: Hegedüs L. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. - Van Nieff, Radics (Tamás N., 79.) - Sós (Kiss T., 64.), Knezevic, Henty - Vanecek
Fehérvár: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Hangya - Kovács I., Hadzic (Petrjak, 79.), Pátkai, Huszti (Nikolov, 68.) - Hodzic (Milanov, 65.), Futács

A Fejér megyei rangadó első félidejében a Puskás játszott veszélyesebben, gyors, kombinatív támadásai többször okozott zavart a vendégvédelemben. A Fehérvár FC többet birtokolta a labdát, azonban ritkán jutott el a hazai kapuig, s ellenfeléhez hasonlóan nem talált a kapuba. Fordulást követően azonnal megszerezte a vezetést a fehérvári gárda: a Kovács István buktatásáért megítélt tizenegyest Huszti Szabolcs lőtte magabiztosan Hegedüs Lajos kapujába. Felrázta a Puskást a kapott gól, mert néhány perc alatt három hatalmas lehetőséget hagyott ki. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám mindet kihagyták vagy Kovácsik Ádám védett. A Fehérvár FC tíz perccel a rendes játékidő vége előtt döntötte el a meccset: Ivan Petrjak első labdaérintéséből kiugratta Futács Márkót, aki a kapust is kicselezve lőtt a hálóba. 

Paksi FC-Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Remili (35.), Hahn (45+1., 63.), illetve Moutari (76.)
Piros lap: Batik (87., Honvéd)
Paksi FC: Holczer - Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. - Papp, Berdó, Bartha, Remili (Cseke, 67.) - Hahn (Windecker, 81.), Könyves (Böde, 86.)
Budapest Honvéd: Berla - Batik, Kamber, Lovric - Uzoma, Ikenne-King, Moretti (Moutari, 75.), Banó-Szabó, Kukoc (Egerszegi, 57.) - Kulacs (Cipf, 57.), N'Gog

Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, viszont komoly helyzet egyik fél előtt sem adódott. Később mindkét csapat beadásokból veszélyeztetett, ugyanakkor a csatárok ha centikkel is, de lemaradtak a labdáról, így gól továbbra sem született, mígnem a vendégek védelmi megingását kihasználva Remili juttatta előnyhöz hazaiakat. A szünet előtt a kispestiek egyenlítését Holczer bravúros védéssel akadályozta meg, míg a túloldalon Hahn nem hibázott, így a lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre. A sérülésektől tizedelt kispestiek a folytatásra sem tudtak újítani, sőt a paksiak egyre nagyobb fölényben futballoztak, harmadik találatukkal pedig eldöntötték a három pont sorsát, előnyük akár tovább nőhetett volna, de Remili emelése a keresztlécen csattant. A hátralévő időben a vendégek erejéből már csak a szépítésre futotta, a hajrában már hiába gyakoroltak nyomást a sokkal koncentráltabban, határozottabban és pontosabban futballozó Paksra. A hazaiak négyéves nyeretlenségi sorozatukat szakították meg a kispestiekkel szemben, ugyanis 2015 augusztusa óta 11 mérkőzésen hétszer kikaptak és négyszer döntetlent játszottak a fővárosi riválissal. Az előző idényben negyedik és kupadöntős Honvéd mostani kudarcával továbbra is pont nélkül áll.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS