Kétgólos hátrányból állt fel az ETO a Vidi ellen

2015. március. 01., 20:48   |    

Kétgólos hátrányból állt fel az ETO a Vidi ellen

Az OTP Bank Liga 18. fordulójának vasárnapi játéknapján a Videoton FC 2-2-es döntetlent ért el Győrben, a Ferencváros pedig 1-0-ra nyert Dunaújvárosban.

Győri ETO - Videoton FC 2-2 (1-2)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Koltai a 45., Priskin a 91., ill. Nikolics a 31., Juhász a 39. percben

A Vidi kezdte jobban a mérkőzést, Nikolics Nemanja már az első félórában is szerezhetett volna két gólt, de ekkor még kihagyta helyzeteit. A 31. percben azonban nem hibázott, a góllövőlistát fölényesen vezető csatár Fejes bal oldali beadása után fejelt a léc alá (0-1). A 39. percben megduplázta előnyét a Videoton FC, Gyurcsó Ádám bal oldali szabadrúgása után Juhász Roland 10 méterről fejelt a hálóba (0-2). Vasile Miriuta, a győriek vezetőedzője a szünet előtt kettőt is cserélt, és a változtatások hatására alaposan feljavult együttese játéka, és még a szünet előtt sikerült szépíteni: a 44. percben a Windecker Józseffel szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Koltai Tamás értékesítette (1-2). A fordulás után kezdeményezőbb volt az ETO, de csak a hajrában vált igazán veszélyessé. Így is sikerült megszereznie az egyenlítő találatot, a 91. percben Priskin Tamás vett át egy balról érkező labdát a 16-os vonalánál, maja higgadtan a bal alsó sarokba helyezett (2-2), kialakítva a végeredményt.

Dunaújváros - Ferencváros 0-1 (0-1)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Lamah a 33.percben

Amint arra számítani lehetett, a Ferencváros ragadta magához a kezdeményezést, de a szervezetten védekező hazaiak sokáig jól állták a sarat, megakadályozták a nagyobb helyzeteket. A 27. percben Roland Lamah hibázott ziccert, a 33. percben viszont nem hibázott: Varga Roland jobb oldali beadása után Böde Dániel vette át a labdát két védő között, lekészítette Lamah elé, aki egy állítás után, 3 méterről, ballal a hálóba bombázott (0-1). A második félidő elején az újvárosiak is több kockázatot vállaltak, de hiába tűntek fel gyakrabban Dibusz Dénes kapuja előtt, nem tudtak gólt szerezni. A másik oldalon nagyobb lehetőségek is adódtak, Gera Zoltán emelése és Böde lövése után is kevés hiányzott a gólhoz. A hazaiak végül nem tudták bevenni a Ferencváros kapuját, a zöld-fehérek elvitték mindhárom pontot.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS