Kétgólos hátrányból fordított a címvédő

2010. május. 01., 21:01   |    

Kétgólos hátrányból fordított a címvédő

A Soproni Liga 25. fordulójának szombati játéknapján a bajnoki címre pályázó két együttes, a Debrecen és a Videoton is idegenben győzte le ellenfelét. A hajdúságiak kétgólos hátrányt ledolgozva verték meg az MTK-t, a fehérvári alakulat pedig Kaposváron gyűjtötte be a három pontot.

Kétgólos előnyt adott el az MTK

MTK Budapest - DVSC-TEVA 2-3 (2-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Butkai Zsolt, Vígh Tibor)
Gólszerző: Lázok a 21., Szatmári a 40. illetve Feczesin a 64., Feczesin a 71., Czitkovics a 76. percben

A mérkőzés első perceiben a Debrecen volt veszélyesebb, de a 20. percben az MTK szerzett gólt: Lázok János 25 méteres szabadrúgása után a labda megpattant a sorfalban álló egyik debrecenin és a bal felső sarokban kötött ki (1-0). A folytatásban is a vendégek voltak veszélyesebbek, de a 40. percben ismét az MTK talált a kapuba: Szatmári Lóránd vezetgette a labdát a 16-os vonalánál, majd bal lábbal a bal alsó sarokba lőtt (2-0). A második félidő elején a hazaiak előtt adódtak nagyobb lehetőséget, ám később ismét átvette az irányítást a címvédő, és a 64. percben szépítettek is a hajdúságiak: Feczesin Róbert jobb oldali beadása után a labda megpattant egy védőn, majd Filipovics fölött a kapuba hullott (2-1). A 70. percben az egyenlítés is sikerült a Lokinak, Adamo Coulibaly beadását követően Feczesin a kapu jobb oldalába fejelt (2-2). Hat perccel később már a debreceniek vezettek, Czvitkovics Péter vette észre, hogy Filipovics kinn áll a kapujából és 15 méterről szép mozdulattal a hálóba emelt (2-3). A kék-fehérek már nem tudtak újítani, így a DVSC megnyerte a találkozót és továbbra is harcban van a bajnoki címért.


Nehéz helyzetbe került a Nyíregyháza

Nyíregyháza Spartacus FC - Kecskeméti TE-Ereco 2-3 (1-2)
Vezette: Bede Ferenc (Ring György, Farkas Balázs)
Gólszerző: Bouguerra a 10., Bouguerra (11-esből) a 61. illetve Farkas a 6., Montvai a 26., Cukic a 47. percben
Kiállítva: Simon a 77. percben

A Nyíregyháza és a Kecskemét kiesési rangadón találkozott egymással, a hazaiak a 15., a vendégek a 13. helyen várták a fordulót. A mérkőzés eleje eseményekben gazdag perceket hozott, a KTE a 6. percben Bori Gábor szögletét követően vezetést szerzett, a beívelt labdát Farkas István 7 méterről fejelte a hálóban (0-1). A nyírségiek a 11. percben egyenlítettek, Bouguerra hagyta maga mögött védőjét, majd 12 méterről kilőtte a bal felső sarkot (1-1). A folytatásban a kecskemétiek egymás után alakították ki a helyzeteiket és a 26. percben ki is használtak egyet, egy remek kiugratás után Montvai Tibor vezette rá a kapura a labdát, majd 11 méterről a jobb sarokba lőtt (1-2). A szünet után megduplázták előnyüket a vendégek, Litsingi jó ütemben ugratta ki Cukicot, aki betört a büntetőterületen belülre, majd 13 méterről a léc alá lőtt (1-3). A Nyíregyháza nem adta fel, a 61. percben az Andorka Péter felvágásáért megítélt büntetőt Bouguerra értékesítette (2-3). A 77. percben megfogyatkoztak a házigazdák, Simon Attila kapott piros lapot könyöklésért. A hajrában gól már nem született, a Kecskemét győzelmével elkerült a veszélyes zónából, a nyírségiek pedig még közelebb kerültek a kieséshez.


Pontot értek a paksi rohamok


Paksi FC - Győri ETO 1-1 (0-1)
Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Tököli a 80., illetve Nicorec a 14. percben

A mérkőzés elején a paksiak támadtak többet, ám egy védelmi hibát követően a Győr szerzett vezetést: 14. percben Fiola Attila nem találta el a labdát saját kapuja előtt, így került helyzetbe Mihai Nicorec, aki higgadtan a hálóba lőtt (0-1). Előnye birtokában az ETO visszaállt saját térfelére és kontrákra rendezkedett be, a Paks pedig a szünetig nem tudott mit kezdeni mezőnyfölényével. A fordulás után a hazaiak kialakítottak néhány nagy helyzetet, ám ezeket még nem tudták gólra váltani, a 80. percben azonban sikerült kihasználniuk egy lehetőséget: Böde Dániel kiugratása után Tököli Attila 10 méterről helyezett a jobb alsó sarokba (1-1). A hajrában a Paksnak még volt egy ziccere, de ez kimaradt, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.


Fordulatos volt a fővárosi derbi


Vasas - Budapest Honvéd 2-2 (1-2)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, dr. Varga Zsolt)
Gólszerző: Bakos a 7., Benounes a 80. illetve Cuerda a 25., Hajdú a 28. percben

A Vasas kezdte jobban a találkozót, és már a 7. percben vezetést szerzett, Bakos Szabolcs szabadrúgásból, mintegy 25 méterről csavart a jobb felső sarokba (1-0). A kapott gól után feljavult a Honvéd játéka, és a félidő közepén három perc alatt sikerült megfordítania az állást: a 25. percben Hajdú Norbert bal oldali szöglete után Fernando Cuerda 7 méterről fejelt a bal sarokba (1-1), majd a 28. percben Hajdú szabadrúgásból vette be a hazai kaput (1-2). A Honvéd a szünet előtt, a Vasas a fordulás után lőtt egy-egy kapufát, változatos volt a mérkőzés, gyakran forogtak veszélyben a kapuk. Gól azonban már csak egy született, ezt pedig a Vasas szerezte a 80. percben, amikor Benounes 18 méterről helyezett a bal alsó sarokba (2-2).


Volt kaposváriak góljaival nyert a Videoton

Kaposvári Rákóczi - Videoton FC 1-3 (1-1)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Kis Zoltán)
Gólszerző: Zahorecz (11-esből) a 17. illetve Nikolic a 4., Alves (11-esből) a 61., Alves a 92. percben

A Videoton gyorsan dűlőre szerette volna vinni a meccset, s már a 4. percben megszerezte a vezetést, Sándor György beadását követően Nemanja Nikolic öt méterről helyezett a hálóba (0-1). Vezetés birtokában visszavett a tempóból a fehérvári gárda és a 17. percben a Kaposvárnak sikerült is egyenlítenie, a Srdan Stanic felvágásáért megítélt büntetőtőt Zahorecz Krisztián értékesítette (1-1). A Videoton sokáig nem találta a játék ritmusát, de Mezey György kettős cseréje után feljavult a vendégek játéka, és a 61. percben a Nikolic felvágásáért megítélt 11-est André Alves váltotta gólra (1-2). A hajrában a Kaposvár veszélyeztetett többet, de a 93. percben eldőlt a mérkőzés, Farkas II Balázs indítása után Alves talált a hálóba (1-3). Érdekesség, hogy a fehérváriak mindhárom gólját egykori kaposvári játékos szerezte, győzelmével a Videoton továbbra is vezeti a tabellát a Debrecen előtt.


Két büntetővel győzött a Haladás


Szombathelyi Haladás - Lombard Pápa Termál FC 4-2 (2-1)
Vezette: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Kepe Arnold)
Gólszerző: Tóth P. (11-esből) 23,, Halmosi 28., Kenesei (11-esből) a 79., Kenesei a 86. illetve Jovánczai a 29., Simon Á. (öngól) a 75. percben
Kiállítva: Sarus a 79. percben

A házigazdák kezdték jobban a mérkőzést és fölényük a 23. percben góllá is érett, a Nagy Gábor ellen elkövetett szabálytalanság után megítélt büntetőt Tóth Péter értékesítette (1-0). Öt perc múlva már két találat volt a szombathelyiek előnye, Oross Márton beadása után Halmosi Péter lőtt közelről a hálóba (2-0). A Lombardnak mindössze egy percre volt szüksége a szépítéshez, Jovánczai Zoltán kihasználta, hogy Rózsa Dániel kinn áll kapujából és 16 méterről a hálóba emelt (2-1). A szünet után mindkét együttes közel járt a gólszerzéshez, és a 75. percben - némi hazai segédlettel - a pápaiak szereztek gólt, David Solomon Abwo beadása után Sarus Balázs lőtt kapura, és a labda a hárítani igyekvő Simon Ádám lábán irányt változtatva kötött ki a kapuban (2-2). A Haladás a 79. percben ismét 11-eshez jutott, az esetnél a reklamáló Sarust kiállította a játékvezető, a büntetőt Kenesei Krisztián váltotta gólra (3-2). A 86. percben kialakult a végeredmény, egy hosszan előre vágott labdát a védők elvétettek, így Kenesei Krisztián ziccerbe került és a kapu közepébe bombázott (4-2).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS