Kétgólos hátrányból fordított a Kaposvár

2010. augusztus. 28., 21:00   |    

Kétgólos hátrányból fordított a Kaposvár

Az NB I 5. fordulójának szombati játéknapján a Kaposvári Rákóczi hazai pályán 3-2-re nyert a Lombard Pápa ellen. A 81. percig két góllal vezettek a vendégek, ám a hajrában a kaposvári együttes megfordította az állást. A ZTE hazai pályán, a Honvéd és a Paks idegenben győzött.

Tíz perc alatt fordított a Kaposvár

Kaposvári Rákóczi FC - Lombard Pápa Termál FC 3-2 (0-1)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Demeter János)
Gólszerző: Grúz a 81., Kulcsár a 83., Zsók a 92., illetve Abwo a 36., Takács a 79. percben
Kiállítva: Takács a 83. percben

A nem túl színvonalas első félidőben a 22. percig kellett várni az első komolyabb lehetőségre, Gyömbér Gábor távoli lövését azonban Kovács Zoltán védte. A félidő második felében a Kaposvár is aktívabbá vált, ám a vezetést David Abwo révén a Pápa szerezte meg. A 36. percben Bárányos Zsolt szabadrúgásból ívelt a hazai tizenhatoson belülre, Abwo pedig kilenc méterről fejelt a hálóba(0-1). A második játékrészben a 79. percig kellett várni az újabb gólra, Takács Péter 25 méterről ívelt lövése a lécről pattant a kapuba (0-2). Ezután felgyorsultak az események, két perc múlva Grúz Tamás szépített (1-2). A 83. percben Takács második sárgáját kapta, így a vendégek tíz játékossal fejezték be a mérkőzést. A hajrában a Kaposvár megfordította a meccset, a 88. percben a csereként beállt Kulcsár Kornél egyenlített (2-2), majd a hosszabbításban Zsók József a győztes gólt is megszerezte (3-2).


A Honvéd elhozta a három pontot Szolnokról

Szolnoki MÁV FC - Budapest Honvéd 0-2 (0-1)
Vezette: Bognár Tamás (Szpisják Zsolt, Forgács Attila)
Gólszerző: Sadjo a 21., Rufani a 89. percben

A mérkőzés első negyedórájában egyik csapat sem tudott kialakítani komolyabb helyzetet. Az első említésre méltó esemény a 19. percben történt, a Szolnok védője Hegedűs Gyula egy szögletre mentést követően megsérült és ápolásra szorult. A Honvéd kihasználta az ápolásból adódó emberelőnyt és a 21. percben vezetést szerzett: egy jobb oldalról érkező beívelés középen elsuhant a harcoló játékosok előtt, a hosszú oldalon Haman Sadjo érkezett, és közelről lőtt Kövesfalvi István mellett a hazai kapuba (0-1). Az első játékrészben a Honvéd irányítása alatt tartotta a mérkőzést, de a hajrában a szolnokiak kiegyenlíthettek volna, a 44. percben Koós Gábor távoli lövése a gólvonal előtt helyezkedő társában, Alexben akadt el. A második félidő elején is a Honvéd támadott többet, Sadjo és Rufani is helyzetbe került, de a hajráig maradt az egygólos vendég előny. A 89. percben aztán Rufani végleg eldöntötte a három pont sorsát, egy remek ütemű kiugratás után tisztán lőhetett kapura 15 méterről, a vendégek csatára nem hibázott, a Honvéd pedig 2-0-ra nyert.


Három gól, két piros lap Zalaegerszegen

ZTE FC - Kecskeméti TE Ereco 2-1 (1-0)

Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Rajcomar (11-esből) a 9., Rajcomar a 72., illetve Némedi a 83. percben
Kiállítva: Miljetovic a 82., illetve Ribánszki a 66. percben

Már a 9. percben megszerezte a vezetést a ZTE, amely Rajcomar tizenegyesével került előnybe hazai pályán a Kecskemét ellen (1-0). A vendégek az első félidőben többször is egyenlíthettek volna, Kethevoama Foxi a 26. percben előbb emelni próbált, de Vlaszák Géza hárított, majd a kipattanó is a csatár elé került, aki másodszorra a kapufát találta el. Nem sokkal később Tököli Attila került helyzetbe, 16 méterről leadott lövését a hazai kapus hárította. A második félidőben megfogyatkozott a Kecskemét, a 66. percben Ribánszki László kapus a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdához, második sárga lapja után megkapta a pirosat is. Percekkel később kihasználta emberelőnyét a ZTE, a 72. percben Rajcomar duplázott (2-0). Matej Miljatovic a 82. percben tizenhatoson belül szabálytalankodott, piros lapot kapott, a vendégek pedig büntetőt rúghattak. A tizenegyest Némedi Norbert váltotta gólra, amellyel kialakult a 2-1-es végeredmény.


Vayer a hajrában döntött

Szombathelyi Haladás - Paksi FC 1-2 (1-1)

Vezette: Németh Ádám (ifj. Tóth Vencel, Péter Tamás)
Gólszerző: Kenesei a 39., illetve Sifter a 29., Vayer a 88. percben

A csapatok a mérkőzés elején visszafogott teljesítményt nyújtottak, sokáig egyik kapu sem forgott veszélyben. A 29. percben a paksiak végeztek el szögletet, a beívelés után a védők egyedül hagyták Sifter Tamást, aki közelről fejelt a hálóba (0-1). Tíz perc múlva egyenlítettek a hazaiak, a 39. percben Csernyánszki Norbert a lécre tolta Korolovszky szabadrúgása után a labdát, a kipattanót Tóth Péter lőtte a kapusba, majd Kenesei Krisztián végül kilenc méterről bevette a kaput (1-1). A második félidőben Kenesei a vezetést is megszerezhette volna a Haladásnak, de Csernyánszki bravúrral védett. Nem sokkal később Vayer Gábor beadása pattant vissza a keresztlécről. A 72. percben Magasföldi József lőtt kapura 23 méterről, a labda nem sokkal a kapu mellett suhant el. A 88. percben egy bedobást követően Vayer lőtt kapura, a labda a kapufáról pattant a jobb felső sarokba (1-2), s a Paks hazavitte a három pontot Szombathelyről.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS