Kétgólos hátrányból fordított az Újpest Kaposváron

2009. április. 18., 22:16   |    

Kétgólos hátrányból fordított az Újpest Kaposváron

A Soproni Liga 23. fordulójának valamennyi szombati mérkőzésén esett gól. Az Újpest kétgólos hátrányból talpra állva 3-2-re győzött Kaposváron, a hazai pályán játszó REAC 3-1-re verte a Siófokot, a szintén otthonában szereplő Honvéd 1-0-ra a Nyíregyházát, a Kecskemét pedig 3-2-re a Haladást. A Zalaegerszeg pontot szerzett Pakson, a Győr pedig Diósgyőrben aratott 3-2-es sikert.

A Kaposvár nem tudott élni a lehetőséggel

Gabona Trans-Kaposvár - Újpest FC 2-3 (2-1)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Zsolnai a 4., Zahorecz (11-esből) a 32. illetve Pollák a 44., Rajczi a 70., Tisza a 84. percben

A Kaposvár már a 4. percben vezetést szerzett, Nemanja Obric jobb oldali beadása után Zsolnai Róbert hat méterről, előredőlve fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). A hazaiak ezután is lendületben maradtak, s a 32. percben növelték is előnyüket: Pollák Zoltán buktatta Obricot a vendégek 16-osán belül, Zahorecz Krisztián pedig értékesítette a megítélt büntetőt (2-0). A feszült hangulatú meccsen ezután Kassai Viktor elküldte a kispadról Szentes Lázárt, az újpestiek edzőjét, majd újabb kaposvári ziccer következett, de ezt Zsolnai elhibázta, a vendégek viszont a kapuba találtak: a 44. percben Kabát Péter szabadrúgását követően Pollák négy méterről a háló jobb oldalába csúsztatott (2-1). A második félidőben a Kaposvár pontatlanabbá és bátortalanabbá vált, az újpestiek viszont célratörően játszottak, és a 70. percben egyenlítettek is, Kabát lövése után Rajczi Péter közelről pöckölt a kapu közepébe (2-2). A lila-fehérek végül a győztes gólt is megszerezték, a 84. percben Simek Péter adott középre jobbról, Tisza Tibor pedig hét méterről a kapuba talált (2-3).


Három pontot ért a határozottság


REAC - BFC Siófok 3-1 (1-0)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Tusori (öngól) a 25., Torma a 63. Nyerges a 66. illetve Magasföldi a 87. percben

A két, egyaránt kieső helyen álló csapat mérkőzése nagy küzdelmet hozott, mindkét gárda igyekezett gólratörően futballozni, de mezőnyfölényre a hazaiaknak sikerült szert tenniük. A REAC a 25. percben aztán meg is szerezte a vezetést, Nyerges Krisztián lövése után Milinte Árpád védett ugyan, de a kipattanó labda Tusori Richárdról a siófokiak kapujába pattant (1-0). A vendégek próbáltak egyenlíteni, játékuk ezáltal nyíltabbá vált, s ezt a REAC ki is használta, a 63. percben Nyerges szép cselek után indította Torma Gábort, aki 13 méterről a bal felső sarokba lőtt (2-0). A 66. percben a rákospalotaiak háromgólosra növelték előnyüket, a Horváth Gábor 16-oson belüli kezezéséért megítélt 11-esből Nyerges talált a kapuba (3-0). A 87. percben a Siófok szépíteni tudott, Köntös Dániel beadására Magasföldi József érkezett, s a csatár 14 méterről a jobb sarokba perdített (3-1), ám a mérkőzést így is a REAC nyerte.


Abraham gólja kellett a győzelemhez

Budapest Honvéd - Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (0-0)
Vezette: Veizer Roland (Kelemen Attila, Horváth Róbert)
Gólszerző: Abraham az 58. perecben

Az első félidőben meglepetésre a nyírségiek voltak aktívabbak, a piros-fehérek több helyzetet alakítottak ki, mint a vendéglátók, de nem sikerült vezetést szerezniük. A második félidőben aztán felpörgött a Honvéd, és az 58. percben előnybe is került, Hercegfalvi Zoltán lövése után Illyés Dánielről kipattant a labda, és az érkező Abraham közelről a háló jobb oldalába helyezett (1-0). A mérkőzés hátralévő időszakában is a kispestiek voltak harcosabbak, a Nyíregyháza szórványos ellenakcióiban nem hordoztak magukban túl sok veszélyt, s a három pontot meg is szerezték a házigazdák.


Bajzát második találata döntött

DVTK - Győri ETO 2-3 (1-1)

Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Berettyán Péter)
Gólszerző: Tóth M. a 33., Sztanics a 72. illetve Bajzát a 7., Jäkl a 66., Bajzát a 86. percben

Az igen elszántan kezdő győriek már a hetedik percben megszerezték a vezetést, Bajzát Péter 18 méterről bombázott a kapu bal oldalába (0-1). Ezután a diósgyőriek játéka is élénkebbé vált, és bár a vendégek kontrái is rendre veszélyt hordoztak magukban, a fokozatosan mezőnyfölénybe kerülő miskolciak egyenlítettek is: a 33. percben Djordje Kamber jobb oldali beívelése után Tóth Mihály nyolc méterről a jobb felső sarokba fejelt (1-1). A 66. percben ismét a Rába-partiak tettek szert előnyre, Kink passzolt középre jobbról, a támadást kísérő Jäkl Antal pedig estében, félfordulattal nyolc méterről a jobb alsó sarokba vágta a labdát (1-2). A hazaiak Sztanics 20 méterről lőtt bombagóljával a 72. percben ugyan egyenlíteni tudtak (2-2), de a meccset mégis a Győr nyerte meg: a 86. percben Bajzát tíz méterről emelt a kapu közepébe (2-3).


Pontot jelentett Tököli 150. NB I-es gólja

Paksi FC - ZTE FC 1-1 (0-0)
Vezette: Németh Ádám (Butkai Zsolt, Marton Zsolt)
Gólszerző: Tököli (11-esből) a 65. illetve Balázs az 54. percben

A Paks kezdett jobban, a mérkőzés első időszakában a házigazdák futballoztak veszélyesebben, de a ZTE fegyelmezetten védekezett, s az idő múlásával egyre határozottabbá vált, s igyekezett átvenni az irányítást. A zalaiak fölénye az 54. percben góllá érett: Balázs Zsolt 11 méterről lőtt a kapu közepébe (0-1). Ezután kiegyenlítetté vált a játék, a ZTE igyekezett őrizni előnyét, de ez csak a 65. percben sikerült, ekkor ugyanis Sorin Botis a 16-oson belül buktatta Kiss Tamást, s a 11-est az ezáltal 150. élvonalbeli gólját szerző Tököli Attila értékesítette is (1-1). Az eredmény ezután már nem változott, a csapatok megosztoztak a pontokon.


A finisben fordított a KTE


Kecskeméti TE-Ereco - Szombathelyi Haladás 3-2 (1-1)

Vezette: Arany Tamás (Viszokai László, dr. Kovács Péter)
Gólszerző: Csordás (11-esből) a 38, Csordás a 76, Némedi a 81. illetve Mitrovic (öngól) a 13, Oross a 72. percben

A remek iramú találkozón a Haladás szerzett előnyt, a 13. percben Vörös Péter vagy 25 méteres lövése után a labda a kapufáról Romeo Mitrovic kapus hátára, majd onnan a hálóba pattant (0-1). A 38. percben egyenlített a Kecskemét, Molnár Balázs a büntetőterületen belül szabálytalankodott Vladan Cukissal szemben, s a 11-est Csordás Csaba gólra váltotta (1-1). A második játékrészben ismét a szombathelyiek kezdtek erőteljesebben, s a 72. percben újra a zöld-fehérek vezettek: Schimmer Szabolcs jobb oldali beadása után Oross Márton 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-2). A finisre azonban ismét felpörögtek a házigazdák, a 76. percben Csordás 16 méterről lőtt a hálóba (2-2), majd a KTE 81. percben a győzelmet jelentő gólt is megszerezte: Csordás bal oldali szöglete után Némedi Norbert nyolc méterről lőtt a kapu bal oldalába (3-2).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS