Kétgólos hátrányból győzött a Videoton

2012. március. 21., 21:11   |    

Kétgólos hátrányból győzött a Videoton

Szerdán rendezték a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseit. A Videoton győzni tudott az MTK otthonában, a DVSC-TEVA pedig minimális előnyt szerzett az Újpest elleni összecsapáson.

MTK Budapest-Videoton 2-3 (2-0)
Gólszerző:
Könyves a 6., Könyves a 26., ill. Nikolics az 53., Torghelle a 63., Nikolics (11-esből) a 85. percben

A másodosztályú MTK meglepte a bajnoki címvédő Videotont: a fővárosiak már a 6. percben vezetéshez jutottak, Ladányi Tibor bal oldali beadását követően Könyves Norbert szerezte meg a labdát, és közelről a kapuba helyezett (1-0). A Videoton nem tudott mit kezdeni mezőnyfölényével, a hazaiak pedig második helyzetüket is kihasználták, a 26. percben Vadnai Dániel saját térfeléről a bal oldalon végigvitte a labdát egészen a vendég 16-osig, beadása után a védőjét megelőző Könyves lőtt a hálóba (2-0). A második félidőben javult az iram, és az 53. percben a Videoton szépíteni tudott, Alvaro Brachi ívelt a kapu elé, Filipe Oliveira megcsúsztatta a labdát, Nikolics Nemanja pedig jobbról, kissé kiszorított helyzetből a léc alá lőtt (2-1). A 63. percben megszületett az egyenlítő gól is, Torghelle Sándor 15 méteres lövését követően a labda a jobb sarokban kötött ki (2-2). A 85. percben már a vendégek vezettek, a Walter Lee ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Nikolics értékesítette (2-3). A 86. percben Ladányi kapott piros lapot egy talpalásért, a találkozó végül a fehérváriak egygólos győzelmével ért véget.

DVSC-TEVA - Újpest FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők
: Meyé a 3., Lucas a 48., ill. Kabát a 38. percben

A Debrecen első kapura lövéséből megszerezte a vezetést, Roguy Meyé a jobbösszekötő helyén tört be az újpesti kapu elé, majd 12 méterről kilőtte a jobb sarkot (1-0). A hazaiak a folytatásban nem erőltették a támadásokat, míg az Újpest több veszélyes akciót is vezetett, Kiss Zoltán lövését követően Verpecz István a kapufára tolta a labdát, a 38. percben azonban Simon Krisztián lövését csak Kabát Péter elé tudta ütni a hazai kapus, a vendégek támadója pedig közelről a hálóba lőtt (1-1). A szünet után gyorsan visszaszerezte az előnyt a DVSC, ezúttal Lucas lövése után talált utat a kapuba a labda (2-1). Az Újpest a folytatásban megpróbálta döntetlenre menteni a meccset, de nem tudott eredményes lenni, így a hajdúságiak egygólos előnyből várják a visszavágót.

A visszavágók programja:

Április 10., kedd:
Videoton - MTK Budapest 18:00

Április 11., szerda:
Újpest FC - DVSC-TEVA 18:00


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS