Kétgólos hátrányból nyert a Honvéd, a Ferencváros most legyőzte a sereghajtót

2021. március. 02., 22:14   |    

Kétgólos hátrányból nyert a Honvéd, a Ferencváros most legyőzte a sereghajtót

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának keddi játéknapján a Puskás Akadémia 1-0-ra nyert Kisvárdán, a Budapest Honvéd pedig 0-2-ről fordítva 3-2-re legyőzte az MTK-t. A DVTK sokáig tartotta a 0-0-t a Ferencváros otthonában, de a hajrában ezúttal a zöld-fehérek szereztek gólt, így otthon tartották a három pontot, és megerősítették vezető helyüket.

Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Knezevic (39.)
Kisvárda: Minca - Melnyik, Ene, Prenga, Zlicic - Hej (Leoni, 76.), Ötvös - Navratil (Sassá, 64.), Karabeljov (Camaj, 77.), Kovácsréti (Bumba, 64.) - Viana (Horváth Z., 68.)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Spandler, Nunes, Meissner, Deutsch - Van Nieff, Urblik - Slagveer, Knezevic (Corbu, 78.), Komáromi (Kiss T., 65.) - Mance (Plsek, 84.)

Nem túl nagy iramban, óvatoskodó játékkal kezdődött a mérkőzés, melynek első 20-25 percében a vendégek tűntek aktívabbnak, de igazán komoly gólhelyzetbe egyik fél sem került. A szünet előtt nem sokkal aztán előnyhöz jutott a Puskás Akadémia: az addig túlnyomó részt jól záró várdai védelem lemaradt Knezevicről, aki közelről, éles szögből nem hibázott. Fordulás után annyiban változott a játék képe, hogy az idő előre haladtával a felcsútiak egyre inkább feladták a támadások lehetőségét, és elkezdtek átállni a biztos védekezésre. A hajrához közeledve ők az eredmény megőrzésére törekedtek, a hazaiaknak pedig a lefújásig egyszer sem sikerült feltörniük a rivális védelmét. A várdaiak sorozatban harmadik bajnoki találkozójukat veszítették el, míg a tabella második helyén álló felcsúti együttes idegenben egymás utáni negyedik sikerét aratta.

Budapest Honvéd FC-MTK Budapest 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Gazdag (34.), Balogh N. (71., 73.), illetve Varga R. (6.), Schön (18.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. - Szendrei, Nagy G. (Bocskay, 66.), Kesztyűs (Balogh N., a szünetben) - Nagy D. (Kocsis, 81.), Gazdag, Zsótér (Kamber, 84.)
MTK: Mijatovic - Ikenne-King (Baki, 86.), Perkovic, Nagy Zsombor, Balázs B. (Alho, 68.) - Cseke, Mezei Sz. (Bíró B., 86.) - Varga R., Dimitrov (Palincsár, 68.), Schön - Miovski (Prosser, 79.)

A jó iramú első félidőben az MTK ragadta magához a kezdeményezést, és a 18. percre Varga Roland és Schön találatával kétgólos előnybe került. A Honvéd sokáig passzív volt, alig tudott támadást indítani, a 34. percben viszont Gazdag révén szépített. Ettől egycsapásra felélénkültek a kispestiek, de hiába vették át az irányítást, helyzetet nem tudtak kialakítani. A szünet után szerkezetet és ritmust is váltott a Honvéd, a küzdelmesebbé váló mérkőzésen nem alakult ki folyamatos játék, és gólveszély is ritkán adódott. A félidő közepén Balogh Norbert duplájával mégis három percen belül fordított a kispesti együttes. A szünetben csereként pályára lépő csatár előbb szabadrúgás után fejjel, majd egy lecsorgót követően közelről volt eredményes. A hajrára kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de az eredmény már nem változott.  A Honvéd egymást követő második bajnoki mérkőzését nyerte meg hátrányból, ezt megelőzően Felcsúton fordított, és győzte le 2-1-re a Puskás Akadémiát. Az MTK a kipestiek elleni legutóbbi kilenc mérkőzésén - egy győzelem és két döntetlen mellett - hatodszor maradt alul. A kispestiek ezzel elmozdultak a kieső helyről és jelenleg a kilencedikek.

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Gólszerző: Boli (77.)
FTC: Dibusz - Botka (Wingo, 7.), Blazic, Mmaee (Dvali, 67.), Heister (Civic, a szünetben) - Haratin, Laidouni - Zubkov, Tokmac (Hariasvili, 67.), Uzuni (Sigér, 84.) - Boli
DVTK: Malenica - Grgic, Milovic, Hegedűs, Pikk - Márkvárt, Zivulic (Roshi, 79.), Max (Suljic, 82.) - Drazic, Grozav, Ivanovski

A címvédő listavezető kezdte jobban a találkozót, de néhány ígéretes támadás után visszavett a tempóból. A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, elsősorban mindkét együttes a védekezésben jeleskedett, így szinte helyzet sem alakult ki a kapuk előtt. A második félidő első felében a sok hiba miatt felépített támadást alig-alig lehetett látni. A játékrész derekán mindkét csapat közel került a gólhoz, a helyzetek azonban kimaradtak. Az utolsó negyedórára megélénkült a tempó, előbb a diósgyőri Márkvárt hagyott ki nagy helyzetet, majd ez gyorsan megbosszulta magát, mert Boli az ellentámadás végén szépen fejelt a kapuba. A vendégek minden tőlük telhetőt megtettek az egyenlítésért, de nem jártak sikerrel. A zöld-fehérek revánsot vette a DVTK-n a januári vereségükért, és visszaállították a 15 pontos különbséget a második helyezett Puskás Akadémiával szemben, a DVTK pedig öt pontra van a 10., már bennmaradást jelentő helyen álló Budafoktól, amely szerdán lép pályára.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS