Kétgólos hátrányból nyert az ETO

2012. október. 21., 20:58   |    

Kétgólos hátrányból nyert az ETO

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVSC-Teva és a Győri ETO is győzött hazai pályán. Utóbbi jóval nehezebben.

DVSC-Teva - DVTK 2-0 (1-0)
Vezette:
Szabó Zsolt (Farkas Balázs, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Yannick a 24., Coulibaly a 77. percben

Az első húsz percben nagy volt az iram a pályán, mindkét csapat győzelemre játszott, ebben a periódusban Yannick hagyta ki a legnagyobb lehetőséget. A 24. percben vezetést szerzett a DVSC, Bódi Ádám jobbról tette be a labdát a kapu elé, a teljesen üresen érkező Yannick egy méterről passzolt a hálóba (1-0). A gól megfogta a vendégeket, a szünet előtti negyedóra a hazaiaké volt. A második félidőben számolatlanul hagyták ki a helyzeteket a csapatok, végül a DVSC tudta gólra váltani egyik ziccerét, egy rövid felszabadítás után Korhut Mihály fejelte vissza a labdát a kapu elé, Adamo Coulibaly a rossz ütemben kimozduló védők között levette a labdát, majd 6 méterről a bal felső sarokba bombázott (2-0).

Győri ETO - Újpest FC 3-2 (0-0)
Vezette:
Takács János (dr. Varga József, Aradi József)
Gólszerző: Varga a 60., Aarab (öngól) a 82., Kamber a 92., ill. Kabát a 47., Kabát (11-esből) az 56. percben
Kiállítva: Lipták az 55., ill. Szélesi a 45.

Az első félórában az Újpest volt veszélyesebb, Grégory Christ 30 méterről a kapufát találta telibe, majd Simon Krisztián járt közel a gólszerzéshez. Az ETO a 45. percben tizenegyeshez jutott, a Lipták Zoltánt lerántó Szélesi Zoltán ráadásul pirosat kapott az esetnél. A büntetőt Koltai Tamás végezte el, Balajcza Szabolcs a bal alsó saroknál védte a lövést. A fordulás után gyorsan vezetést szerzett az Újpest, Kabát Péter élesen belőtt szabadrúgása után senki nem ért a kapu felé tartó labdába, amely így a kapus mellett a bal sarokban kötött ki (0-1). Az 55. percben Lipták a tizenhatoson belül lerántotta Dusan Vasiljevicet, ezért megkapta második sárgáját, a megítélt büntetőt Kabát Péter gólra váltotta (0-2). A 60. percben Pátkai Máté indította a balösszekötő helyén kilépő Varga Rolandot, aki 16 méterről a bal sarokba lőtt (1-2). A 82. percben egy győri beadásnál Naim Aarab lábáról a saját kapujába pattant a labda (2-2). A 92. percben a győztes találatot is megszerezte az ETO, Kamber fejesét követően Balajcza már csak a gólvonalon túl tudta megfogni a labdát (3-2).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS