Kétgólos hátrányt dolgozott le a Győri ETO

2011. május. 06., 21:00   |    

Kétgólos hátrányt dolgozott le a Győri ETO

A Monicomp Liga 27. fordulójának nyitómeccsén a Győri ETO 3-3-as döntetlent ért el a Kecskemét otthonában, majd a ZTE 1-0-ra legyőzte a kiesés elleni küzdelemben egyre nehezebb helyzetbe kerülő MTK-t.

 

A hajrában szerzett pontot az ETO

 

Kecskeméti TE-Ereco - Győri ETO FC 3-3 (1-1)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Kispál Róbert, Márton Zsolt)

Gólszerző: Vujovics a 6., Tököli a 47., Foxi a 77., ill. Dinjar a 35., Pilibaitis (11-esből) a 81., Dudás a 88. percben

 

A kecskemétiek az utóbbi időben kiválóan szerepelnek a bajnokságban, előző három meccsükből kettőt megnyertek, míg a Videoton otthonában döntetlent játszottak. Az ETO elleni mérkőzést is jól kezdték, a 6. percben Kethevoama Foxi passzát követően Goran Vujovics 14 méterről, kapásból lőtt a jobb felső sarokba (1-0). A folytatásban a Győr volt az aktívabb, és a 35. percben egyenlített is, Marco Dinjar beadása után Gyagya Attila lábáról pattant a hazai kapuba a labda (1-1). A fordulás után két perc sem telt el, mikor ismét előnyt szerzett a Kecskemét, Tököli Attila egy szép csel után lőtte ki 14 méterről a jobb sarkot (2-1). A 77. percben eldőlni látszott a találkozó, Vladan Cukic indítása után Foxi 14 méterről lőtt nagy erővel a léc alá (3-1). A győriek azonban nem adták fel, a 81. percben a Völgyi Dániel buktatásáért megítélt büntetőt Linas Pilibaitis értékesítette (3-2), majd a 88. percben Dudás Ádám remek ütemű indítást kapott, már csak a kapussal állt szemben, végül egy lövőcsel után a kapuba emelt, kialakítva a 3-3-as végeredményt.

 

 

Nehéz helyzetben az MTK

 

ZTE FC - MTK Budapest 1-0 (0-0)

Vezette: Fábián Mihály (Márkus Tamás, Takács Gábor)

Gólszerző: Turkovs az 55. percben

 

Az MTK az előző fordulóban hosszú idő után ismét győzni tudott, a kieső helyről azonban nem tudott elmozdulni, így a ZTE elleni idegenbeli bajnoki is rendkívüli fontossággal bírt a fővárosiak számára. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, viszonylag kevés helyzettel. A fordulás után megszerezte a vezetést a zalai alakulat, az 57. percben Kocsárdi Gergely adott be balról, Rajcomar az érkező Daniils Turkovs elé továbbított, aki öt méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). A hajrában kétségbeesetten próbálkozott az egyenlítéssel az MTK, de Vlaszák Géza több nagy védéssel megmentette csapatát a góltól, az egerszegiek ezzel 1-0-ra megnyerték a mérkőzést.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS