Kétszeres BL-győztes látogat az MTK-hoz

2013. október. 09., 19:48   |    

Kétszeres BL-győztes látogat az MTK-hoz

A magyar bajnok MTK Hungária női csapata a Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata között a német Turbine Potsdam ellen lépnek pályára.

A Bajnokok Ligája-sorsoláson elkerülte a szerencse az MTK-t, a lehetséges ellenfelek közül talán a legnehezebbet kapta, a hatszoros német bajnok Turbine Potsdamot. A német együttes négy forduló után vezeti a Bundesligát, a legutóbbi három bajnokiját megnyerte, Sindelfingenben 7-0-ra, Hoffenheimben 3-2-re, míg a Duisburg ellen hazai pályán 2-1-re győzött.

Az MTK az elmúlt években már játszott erős riválisokkal a BL-ben, de a potsdamiak az angol Evertonnál és a svéd Malmönél is jobbnak tűnnek.

- Nem mi vagyunk az esélyesek az tény, hiszen Európa egyik legjobb csapatával játszunk majd. Ez a nap egy ünnep lesz, nem csak az MTK, de az egész magyar labdarúgás számára. Annak ellenére, hogy a meccs egyértelmű esélyese a Potsdam, nem fogunk felemelt kézzel pályára lépni, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a meccsből, s megnehezíteni a Potsdam dolgát - nyilatkozta az MTK vezetőedzője, Medgyes Péter.

A magyar együttes augusztus elején Belfastban harcolta ki a továbbjutást, a selejtezőben először az ír Raheny United csapatát verte 3-2-re, aztán 2-0-ra győzött a házigazda északír Crusaders Strikers ellen, végül a mindent eldöntő csoportdöntőt 1-0-ra nyert az ukrán Zsitlobud Harkiv ellen.

A mérkőzést a Hidegkuti-stadionban rendezik, 15.00 órakor, a találkozóra ingyenes a belépés.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS